Gitti claas 436 geldi tümosan 8095

En iyisini yapmışsınız durmadan bozulan traktör neye yarar hem masraf olmasa bile insanı soğutur işten.Güle güle kullanın bu seride pek sorun yaşayan duymadım inşallah claasın masraflarını unutturacak kadar uzun yıllar sorunsuzca çalışır

En iyisini yapmışsınız durmadan bozulan traktör neye yarar hem masraf olmasa bile insanı soğutur işten.Güle güle kullanın bu seride pek sorun yaşayan duymadım inşallah claasın masraflarını unutturacak kadar uzun yıllar sorunsuzca çalışır

Teşekkürler bende öyle düşündüm 2 ayda 10.000 masraf açtı dahada açıcaktı dedim masrafa çalışacağıma işimden kalacağıma yeni traktöre çalışırım başım ağrımaz dediğiniz gibi sıkıntısız seri bu model sadece dün trakyada 8 tane sattı

Claas çok iyi motor ben kötü diyemem ama tümonun debriyaj 1000 tl claasın 5500 tl yoksa satılacak traktör değil teneke derkende paraya göre mal bundan ucuz sıfır ve tutulan bi traktör varsa söyleyin onu alalım

bendede tümoson 9115 vardı 250 ssaatte bir debriyaj atıyordum ama new hooland tl 100 de var 11 sene oldu debriyaş filan değil daha marş motorunu değiştirmedim

Tümosan emsali traktörlerden daha iyi çünkü kaputta yazanla gerçek beygir gücü aynı değil bence. Kimsenin ölçebilecek donanımı olmadığı için bize söylenenden 5-10 beygir fazla gücü var aslında. 8175 e sitesinde 320 tork yazmışlar 75 beygirde 320 tork gücünü commanrail ile anca yakalarsın. Mesela erkunt 80 75 beygir 307 tork MF 5410 75 beygir 310 tork case jx75c 75 beygir 302 tork same 80 75 beygir 285 tork başak 2075 72 beygir 276 tork. Görüldüğü gibi Tümosan hepsini tokatlıyor. 320 torku Tümosan anca 86 beygirde yakalar. Tümosan bu yüzden emsallerinden biraz fazla yakıyordur. Motorunda euro3 normunda olduğundan emin bile değilim. Sonuçta avrupaya traktör sattığı mı var.

Claas çok iyi motor ben kötü diyemem ama tümonun debriyaj 1000 tl claasın 5500 tl yoksa satılacak traktör değil teneke derkende paraya göre mal bundan ucuz sıfır ve tutulan bi traktör varsa söyleyin onu alalım

Hayırlı olsun.Allah kaza bela vermesin.
Hızlı bir abimiz var.Yağ değişimi geldi mi motoru değiştirir,servis masrafı yapmayı hiç sevmez.Motor aldığınızı duyunca aklıma geldi.:)
Motor bitirdik demiştim.Servis maliyetlerini kısaca özetleyeyim.
Klasik yağ bakımları 200 saatte
Şanzıman yağ değişimleri 1500 saat arayla
Debriyaj balatası,plaka ve su devirdaim 2500 saat arayla
Hidrolik merkez temizliği, ne zaman durursa veya sıkıntı çıkarırsa
Fren merkezleri (kaza yapan oldu, forumda konu var.)
Levye dişlisi, vites dişlisi (kullanıma göre süre değişir.)
Debriyaj ve kuyruk mili bilyası
Direksiyon plastik takozları (kuru direksiyon çevirmede direksiyon bilyasınıda bozabiliyor.)
Defransiyel toplama 5000 saat civarları
7000 saat sonrası çekiş kayıpları 9 000-10 000 saat arası revizyon
Masrafları geçelim, iş varken beklemeyi hiç sevmem.