Ufuk abi, bende konuyla ilgili düşüncelerimi yazayım. Öncelikle şahsi fikrim herkesin mesaj yazmasından yana değil. Herkes yazarsa da sıkıntı, hiç kimse yazmasa da sıkıntı. Çünkü burada üyelerimizin düşünce yapıları işin içine giriyor.
Kendimden örnek vereyim. Ben bir konuya girdiğim zaman eğer ona farklı birşey yazacaksam mesaj yazmayı düşünürüm, herkes gibi aynı şeyleri yazacaksam genellikle yazmamayı tercih ediyorum, istisnalar olabilir. Tabi ki bu konu sahibine değer vermediğim ya da konuyu önemsemediğim anlamına gelmez, üyeye teşekkürümü hiç eksik etmem. Mesela bir resim paylaşılır, en az 20 kişi 'paylaşım için teşekkürler, güzel fotolar vs...' gibi yorumlar yazdıysa ve ben de aynı şeyleri yazacaksam yazmayı tercih etmem açıkçası, bence teşekkür butonuna basmak yeterlidir. Bu benim düşüncem, farklı düşünen arkadaşlara saygım vardır.
Şimdi sitemizin yorumlarla ilgili genel karakteristiği üçe ayrılıyor. Zaman zaman gelen şikayetlerden bunu çıkardım.
Birinci grup: Ne olursa olsun açılan konuya yorum yazılmasını istiyor. İster klasik mesaj olsun, ister soru olsun, ister başka birşey olsun ama mutlaka mesaj yazılsın. Yazılmayınca üyenin şevki kırılıyor.
İkinci grup: Şayet bir konuya mesaj yazılacaksa klasik mesaj olmamalı. Mesela 'teşekkürler, paylaşım için sağol, güzel resim, güzel paylaşım vs.' olmamalı. Çünkü bu tip mesajlar klişe sayılıyor ve bu yazacağına teşekkür butonu varsa o kullanılsa daha iyi olur.
Üçünü grup: Konuya mutlaka mesaj yazılmasını istiyor fakar klişe mesaj da olmasın istiyor. Yani iki istek var, hem mesaj yazılacak hem de güzel olacak. En uygunu bu olsa gerek ama bu da herkesin her konuda bilgi sahibi olmaması sebebiyle geçerli olamıyor.
Benim düşünceme göre herkes her konuya mesaj yazmayabilir, hatta bazen yazmasa dediğim de oluyor. Şimdi şu konuya bakan herkesin mesaj yazdığını düşündüğümüzde işin nasıl sarpa saracağını düşünebiliyorum.
Sadece mesaj yazmak için ne yazdığını bilmeyenlerden veya muhalefet edenler de tutun da iş nelere kadar gelir. Şayet bir üye konu hakkında hakikaten yazmak istiyorsa, canı gönülden istiyorsa veya soracağı birşey varsa bence mesaj yazmalı, değilse tercih ona kalmış. Şayet klasik tabirleri sevmiyorsa yazmayabilir, teşekkür eder. Ya da tersi olarak teşekkürünü klasik şekilde yapar. Bilmem yanlış mı düşünüyorum.