Forumdaki Sessiz Çoğunluk

Ynt: Forumdaki Sessiz Çoğunluk

ufukk link=topic=72139.msg835168#msg835168 date=1390768052' Alıntı:
Forumdan ala bilgilendir me mi olur braderim? :)
Genele konu açılıyor arada sırada girip bakıcan , tek tek mesaj olayı zor , ancak ileride samimiyet artınca vb olunca olur o.
O zaman Burdan Mustafa Abime sesleniyorum yukarda duyurular benzeri bi pano tarzı bişey yapalım buluşmalar orda 2 hafta önceden yayınlansın tabi sizede uygunsa uyarmı Ufuk abi ?

Mehmetknarca link=topic=72139.msg835177#msg835177 date=1390768625' Alıntı:
O zaman Burdan Mustafa Abime sesleniyorum yukarda duyurular benzeri bi pano tarzı bişey yapalım buluşmalar orda 2 hafta önceden yayınlansın tabi sizede uygunsa uyarmı Ufuk abi ?
İstanbuldaki fuarı öyle yaptık , ona niye gelmedin braderim?

gün geçtikçe Trakkulup ailesi olarak yakınlaşmaya başladık ve bunun hızlı bir şekilde ilerlediğinin kanıtı olarak buluşmalar ve Bereket tv ye konuk olma gibi etkinliklerle kanıtladık, devamının geleceğinede inanıyorum.
ayrıca böyle bir konu açtığı için Ufuk arkadaşımıza teşekkür ediyorum....

Ufuk abi, bende konuyla ilgili düşüncelerimi yazayım. Öncelikle şahsi fikrim herkesin mesaj yazmasından yana değil. Herkes yazarsa da sıkıntı, hiç kimse yazmasa da sıkıntı. Çünkü burada üyelerimizin düşünce yapıları işin içine giriyor.

Kendimden örnek vereyim. Ben bir konuya girdiğim zaman eğer ona farklı birşey yazacaksam mesaj yazmayı düşünürüm, herkes gibi aynı şeyleri yazacaksam genellikle yazmamayı tercih ediyorum, istisnalar olabilir. Tabi ki bu konu sahibine değer vermediğim ya da konuyu önemsemediğim anlamına gelmez, üyeye teşekkürümü hiç eksik etmem. Mesela bir resim paylaşılır, en az 20 kişi 'paylaşım için teşekkürler, güzel fotolar vs...' gibi yorumlar yazdıysa ve ben de aynı şeyleri yazacaksam yazmayı tercih etmem açıkçası, bence teşekkür butonuna basmak yeterlidir. Bu benim düşüncem, farklı düşünen arkadaşlara saygım vardır.

Şimdi sitemizin yorumlarla ilgili genel karakteristiği üçe ayrılıyor. Zaman zaman gelen şikayetlerden bunu çıkardım.
Birinci grup: Ne olursa olsun açılan konuya yorum yazılmasını istiyor. İster klasik mesaj olsun, ister soru olsun, ister başka birşey olsun ama mutlaka mesaj yazılsın. Yazılmayınca üyenin şevki kırılıyor.
İkinci grup: Şayet bir konuya mesaj yazılacaksa klasik mesaj olmamalı. Mesela 'teşekkürler, paylaşım için sağol, güzel resim, güzel paylaşım vs.' olmamalı. Çünkü bu tip mesajlar klişe sayılıyor ve bu yazacağına teşekkür butonu varsa o kullanılsa daha iyi olur.
Üçünü grup: Konuya mutlaka mesaj yazılmasını istiyor fakar klişe mesaj da olmasın istiyor. Yani iki istek var, hem mesaj yazılacak hem de güzel olacak. En uygunu bu olsa gerek ama bu da herkesin her konuda bilgi sahibi olmaması sebebiyle geçerli olamıyor.

Benim düşünceme göre herkes her konuya mesaj yazmayabilir, hatta bazen yazmasa dediğim de oluyor. Şimdi şu konuya bakan herkesin mesaj yazdığını düşündüğümüzde işin nasıl sarpa saracağını düşünebiliyorum. :) Sadece mesaj yazmak için ne yazdığını bilmeyenlerden veya muhalefet edenler de tutun da iş nelere kadar gelir. Şayet bir üye konu hakkında hakikaten yazmak istiyorsa, canı gönülden istiyorsa veya soracağı birşey varsa bence mesaj yazmalı, değilse tercih ona kalmış. Şayet klasik tabirleri sevmiyorsa yazmayabilir, teşekkür eder. Ya da tersi olarak teşekkürünü klasik şekilde yapar. Bilmem yanlış mı düşünüyorum. :)

ufukk link=topic=72139.msg835171#msg835171 date=1390768388' Alıntı:
İşte böle bazı üyelerde var :):)
Kontörüm yok , çaldırıp kapatçam , sen geri ararsın beni :)
Şuan işim var abi.Tavukları gönderiyoruz kamyoncular biyandan sarım ekibi biyandan... İşim sabaha kadar sürebilir.Eve gelip bakıp gidiyorum.Ben böyle bi üyeyim ;) Müsait olunca yazacam inşallah bende bişeyler.

Mustaf-a link=topic=72139.msg835194#msg835194 date=1390769704' Alıntı:
Ufuk abi, bende konuyla ilgili düşüncelerimi yazayım. Öncelikle şahsi fikrim herkesin mesaj yazmasından yana değil. Herkes yazarsa da sıkıntı, hiç kimse yazmasa da sıkıntı. Çünkü burada üyelerimizin düşünce yapıları işin içine giriyor.

Kendimden örnek vereyim. Ben bir konuya girdiğim zaman eğer ona farklı birşey yazacaksam mesaj yazmayı düşünürüm, herkes gibi aynı şeyleri yazacaksam genellikle yazmamayı tercih ediyorum, istisnalar olabilir. Tabi ki bu konu sahibine değer vermediğim ya da konuyu önemsemediğim anlamına gelmez, üyeye teşekkürümü hiç eksik etmem. Mesela bir resim paylaşılır, en az 20 kişi 'paylaşım için teşekkürler, güzel fotolar vs...' gibi yorumlar yazdıysa ve ben de aynı şeyleri yazacaksam yazmayı tercih etmem açıkçası, bence teşekkür butonuna basmak yeterlidir. Bu benim düşüncem, farklı düşünen arkadaşlara saygım vardır.

Şimdi sitemizin yorumlarla ilgili genel karakteristiği üçe ayrılıyor. Zaman zaman gelen şikayetlerden bunu çıkardım.
Birinci grup: Ne olursa olsun açılan konuya yorum yazılmasını istiyor. İster klasik mesaj olsun, ister soru olsun, ister başka birşey olsun ama mutlaka mesaj yazılsın. Yazılmayınca üyenin şevki kırılıyor.
İkinci grup: Şayet bir konuya mesaj yazılacaksa klasik mesaj olmamalı. Mesela 'teşekkürler, paylaşım için sağol, güzel resim, güzel paylaşım vs.' olmamalı. Çünkü bu tip mesajlar klişe sayılıyor ve bu yazacağına teşekkür butonu varsa o kullanılsa daha iyi olur.
Üçünü grup: Konuya mutlaka mesaj yazılmasını istiyor fakar klişe mesaj da olmasın istiyor. Yani iki istek var, hem mesaj yazılacak hem de güzel olacak. En uygunu bu olsa gerek ama bu da herkesin her konuda bilgi sahibi olmaması sebebiyle geçerli olamıyor.

Benim düşünceme göre herkes her konuya mesaj yazmayabilir, hatta bazen yazmasa dediğim de oluyor. Şimdi şu konuya bakan herkesin mesaj yazdığını düşündüğümüzde işin nasıl sarpa saracağını düşünebiliyorum. :) Sadece mesaj yazmak için ne yazdığını bilmeyenlerden veya muhalefet edenler de tutun da iş nelere kadar gelir. Şayet bir üye konu hakkında hakikaten yazmak istiyorsa, canı gönülden istiyorsa veya soracağı birşey varsa bence mesaj yazmalı, değilse tercih ona kalmış. Şayet klasik tabirleri sevmiyorsa yazmayabilir, teşekkür eder. Ya da tersi olarak teşekkürünü klasik şekilde yapar. Bilmem yanlış mı düşünüyorum. :)
Mustafa abi birde ben birşey soracağım Anasayfanın altında konular oluyor Genellikle Massey Newholland ve Tümosan kısımına açılmış konular oluyor o kısımda bizim konularımız yer almıyor sebebi nedir yoksa sadece tesadüf mü ??

konuyu yeni gördüm,ufuk bey .
ben siteye üye olduğum günden bu yana iyi kötü anladığım konularda bişeyler yazdım.
emek verip cekim, paylaşım yapan arkadaşlarada gereken iletiyi yazdım.
acıkcası ben ileti yazdığım kişi geri cvp yazıyorsa ,o kişinin paylaşımlarını mutlaka iletisiz bırakmamaya calışıyorum.
bezen arkadaşlar paylaşım yapıyo,ileti yazıp herhangi bişeyi soruyoyosun .ama malesef arkadaş es geciyo seniniletiyi ve senden sonraki yazılan başka bi iletiye cvp yazıyo.sanki kişiye göre davranış gibi oluyo.ben şahsım adını böyle durum olunca ,arkadaşın bidahaki açtığı konuyu incelesemde ileti yazmıyıyorum.işin bu yönüde var.

Mehmetknarca link=topic=72139.msg835203#msg835203 date=1390770145' Alıntı:
Mustafa abi birde ben birşey soracağım Anasayfanın altında konular oluyor Genellikle Massey Newholland ve Tümosan kısımına açılmış konular oluyor o kısımda bizim konularımız yer almıyor sebebi nedir yoksa sadece tesadüf mü ??

Orada senin de dediğin gibi sadece belli bölümlerdeki konular yer alıyor.
Erkunt > Fotoğraflar (Çekimler)
Fiat > Fotoğraflar (Çekimler)
John Deere > Fotoğraflar (Çekimler)
Massey Ferguson > Fotoğraflar (Çekimler)
New Holland > Fotoğraflar (Çekimler)
Tümosan > Fotoğraflar (Çekimler)

En fazla ilginin bu bölümlere olduğunu gördüğümüz için bu markalar seçilmiştir. Yoksa herhangi bir art niyet aramayınız. Baştan belirteyim de sonradan sorun çıkmasın. :)

ufuk abi güzel bir konuya değinmişsin ben konuya mesaj yazılma olayından ziyade forumdaki sessiz çoğunluk kısmıyla ilgili yorum yapacağım fırsat buldukça eski konuları incelemeye çalışıyorum 2010 yılından önce açılmış konular var yanılmıyorsam o zamandan bu zamana bayağı yol katetmiş forum o konulardaki yorumların çoğu sitenin kuruluşunda bulunan yada hemen sonra üye olan insanlar yıllar geçtikçe kaynalşılmış dostluklar arkadaşlıklar kurulmuş ortak noktalar öğrenilmiş bunun doğal sonucu olarak muhabbet çevirmek fikir paylaşmak çok daha kolay ve zevkli oluyor ben foruma yeni üye olanlardan sayılırım biröçok arkadaşımız ilk olarak izlemede kalmayı tercih ediyor onlarda kendilerince haklı önce kim ne düşüncede ne fikirde öğrenip ona göre muhabbet yapmak istiyor açıkçası ilk başta bende öyle düşünmüştüm fakat çok kısa bir sürede bunun yanlış bir düşünce olduğunu anladım(farklı düşünene saygım sonsuz) ve bu düşünceden vazgeçip elimden geldiğince yorum yapmaya paylaşım yapamaya çalıştım ilk başlarda ilgi pek yoktu bu çok normal toplum içine de girsek herkesin bizi bir anda ilgi göstermesini bekleyemeyiz buda onun gibi birşey fakat artık meyvelerini aldığımı düşünüyorum ben ne kadar o muhabbetlere dahil olmaya çalıştıkça paylaşım yapmaya çalıştıkça üyelerde benimle dialog kurmaya başladı ben kendimi ne kadar tanıttıkça onlarda kendilerini o kadar tanıttı bunun gibi sorunların zamanla aşılacağını düşünüyorum nacizhane şahsi fikrim yeni üye olan arkadaşların çekingen olmamalarıdır burası sıcak bir ortam kimse kimseyi isteyerek kırmıyor isteyerek görmemezlikten gelmiyor...

ben elimden geldiğince bilgim ve merakım olan konularda yorum yapmaya çalışıyorum ama bizde insanız herkes her konuyu takip etmekte zorlanıyor

bu konuda en çok sıkıntı topicte çıkıyor tam muhabbetteyken bir arkadaş gelip selam verdiğinde araya kaynıyor arkadaş bunu görünce kırılıp gidiyor fakat mutlaka o arkadaşa selam veriliyor

toplantılar organizasyonlara gelince abi her zaman işlerimiz tutmuyor ben 2 yıllık bir üyeyim ama 2 yıldır denk getiremiyorum tarihi kış aylarında oluyor bizim burada işin yoğun olduğu zamanlar ondan dolayı pek mümkün olmuyor ama inanki katılmayı her seferinde çok istiyorum..

neden geç yazdığıma gelirsek abi tüm yorumları okumaya çalıştım o yüzden uzun sürdü :)

Mustaf-a link=topic=72139.msg835194#msg835194 date=1390769704' Alıntı:

Eyvallah Mustafa,
Değerli görüşlerini esirgemediğin için teşekkür ederim.
Ben yanıtlanmamasının ardındaki , buluşmalara katılımın arttırılması noktasında neler yapabiliriz , insanlar ne düşünüyor , nasıl daha büyük kitleleri daha etkin hale getirebiliriz noktasını araştırmaya çalışıyorum. Bu konudaki mesajlarım ve paylaşımlarım ile diğer üyelerinde görüşlerini alarak ortak bir noktaya varmaya çalışıyoruz.
Aynı mesajı yazacağına dediğin gibi teşekkür butonuda aynı işi görebilir.
Bakalım yazılan mesajlardan , gelen tepkiler ve önerilerden inşallah diğer insanlarıda yüreklendirmiş oluruz.

ufukk link=topic=72139.msg835226#msg835226 date=1390771595' Alıntı:
Eyvallah Mustafa,
Değerli görüşlerini esirgemediğin için teşekkür ederim.
Ben yanıtlanmamasının ardındaki , buluşmalara katılımın arttırılması noktasında neler yapabiliriz , insanlar ne düşünüyor , nasıl daha büyük kitleleri daha etkin hale getirebiliriz noktasını araştırmaya çalışıyorum. Bu konudaki mesajlarım ve paylaşımlarım ile diğer üyelerinde görüşlerini alarak ortak bir noktaya varmaya çalışıyoruz.
Aynı mesajı yazacağına dediğin gibi teşekkür butonuda aynı işi görebilir.
Bakalım yazılan mesajlardan , gelen tepkiler ve önerilerden inşallah diğer insanlarıda yüreklendirmiş oluruz.

Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak. :) Mutlaka bu konu paylaşıma katkı sağlayacaktır. Hatta bana bile etki etmeye başladı. Normalde olsa cevap yazmazdım, sadece mesajına teşekkür ederdim. :)

Mustaf-a link=topic=72139.msg835242#msg835242 date=1390772610' Alıntı:
Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak. :) Mutlaka bu konu paylaşıma katkı sağlayacaktır. Hatta bana bile etki etmeye başladı. Normalde olsa cevap yazmazdım, sadece mesajına teşekkür ederdim. :)
:):)
Eyvallah
Daha çok sayıda insanı , hem foruma dahil etmeli hemde buluşmalarda görmeliyiz amaç bu , bu bize güç katacak , daha canlı ve daha üretken organizasyon.
Tarım alanından makale yazan gazetci ve yazar isimleri foruma davet edebiliriz mesela.

sitede bircok kişi birbirlerini tanıyor ve hemen muhabet oluşuyor slm yazsa 10 kişi enaz ilgileniyor ..
bizim gibi sonradan üyü olanlar ise önemli bir konuda birşey sorsa cevabını cok nadir alıyor agır abi nail abi falan ilgileniyor diğerleri cok soğuk bu bir gerçek..

Bende uye olali 1 ay oldu. Bundan sonra elimden geldigi kadar bende bilgi ve dusuncelerimi paylasmak istiyorum. Ama harf hatalari icin kusura bakmayin tabletden yaziyorum ve Almanca klavye. 6-7 sene okullar tatil olunca yazlari amcama yardim ederdim koyde, ama yurtdisina gidince uzak kaldim ciftlik islerinden ama hastalik bu insan surekli toprakla ugrasmak istiyor bunu anladim :)

karizma6488 link=topic=72139.msg835267#msg835267 date=1390773704' Alıntı:
Bende uye olali 1 ay oldu. Bundan sonra elimden geldigi kadar bende bilgi ve dusuncelerimi paylasmak istiyorum. Ama harf hatalari icin kusura bakmayin tabletden yaziyorum ve Almanca klavye. 6-7 sene okullar tatil olunca yazlari amcama yardim ederdim koyde, ama yurtdisina gidince uzak kaldim ciftlik islerinden ama hastalik bu insan surekli toprakla ugrasmak istiyor bunu anladim :)

hgg-*-s foruma hoşgeldiniz umarım kısa sürede adapte olur ve paylaşımlarınızı esirgemezsiniz.. :) yurtdışlında tarım nasıl işler nedir ne değildir bilgileriniz önemli bizim için :) tekrardan hoşgeldiniz :)

Madem konu açılmış yazmadan geçemiyeceğim kafamdakileri Benim kanaatim sitede gruplaşma var daha önceleri bu konuyu dile getirmiştik hep belli başlı kişiler aynı kişilerin yorumlarına cvp yazmaktalar yada konu muhbbete kayıyor konu konuluktan çıkıyor arada diğer üyenin yazdığı cvp kaynıyor diye düşünüyorum eski trakkulubü arar oldum diyebilirim özelden birkaç üye ile yazışmalarımda da bu konudan muzdariptiler buluşmaya gelince bir sefer şeytanın bacağını kırdık inş birdaha kıracağım :)