Forumdaki Sessiz Çoğunluk

Ynt: Forumdaki Sessiz Çoğunluk

Açık konuşacağım.
Mesela diyelim hayvancılıkla ilgili bir konu açtık.
hayvancılıkla bilgisi çok yükset derecede olduğu halde cevap yazmayıp bakıp gidenler var .Nedenini çok merak ediyorum.

ufukk link=topic=72139.msg835075#msg835075 date=1390764104' Alıntı:
gezegen, cebrail68, adige, koparanlı 80.4 servet, İSHAK ÇAVUŞ AYDIN, özgürbalaban, ikizceli, GÜRKAN, Ali SARAÇ, omaraga42, İsmail Pelit, uğur BOZ, TT 55
Cevap yazmayanları cepten aramaya başlıyorum :)

ufukk agacım ilk beni niye arıyorsun ya :D şaka maka aradın yani... diyorum bu saatte kim bu :D tam yanıt yazıyordum oysa...

GÜRKAN link=topic=72139.msg835083#msg835083 date=1390764491' Alıntı:
ufukk agacım ilk beni niye arıyorsun ya :D şaka maka aradın yani... diyorum bu saatte kim bu :D tam yanıt yazıyordum oysa...
Blöf yapmadığım göstermem lazımdı , diğer arkadaşlarıda araştırıyorum , bazıları rehbelerde gizletmişler kendilerini , ama bir şekilde bulacağım numaralarını :)

cebrail68 link=topic=72139.msg835081#msg835081 date=1390764436' Alıntı:
Açık konuşacağım.
Mesela diyelim hayvancılıkla ilgili bir konu açtık.
hayvancılıkla bilgisi çok yükset derecede olduğu halde cevap yazmayıp bakıp gidenler var .Nedenini çok merak ediyorum.
o kişi daha önceden yazmış ve hırpalanmıştır. Erkunt fabrikasında çalışan bir mühendis kardeş vardı. galiba hayalet üye oldu. bak isim bile buldum .HAYALET ÜYE::::

ufukk link=topic=72139.msg835084#msg835084 date=1390764556' Alıntı:
Birde ziyaretçi konusu var , siteye üye olunmadan forumun gezilebilmesininde bence tartışılması gerekiyor.

kesinlikle, üye olmayan kişi şu an fotoğrafları göremiyor ancak iletilerin hepsini okuyabiliyor. bence üyelik zorunlu olmalı. sonuçta ücretsiz birşey bu. sadece birkaç dk. alır üyeliği tamamlamak. birey bu forumdan faydalanıyorsa üye olması gerekir, buradaki her bir sözcük, fotoğraf, video hepsi emekle oluşuyor.. yada belli bir limit getirilmeli. mesela üye olmayan kişi günlük en fazla 5 konu görüntüleyebilir vs...

İSHAK ÇAVUŞ AYDIN link=topic=72139.msg835087#msg835087 date=1390764636' Alıntı:
Ben şimdi insanları neden cvp. yazmaya zorladığınızı anlayamadım. ??*-s ??*-s :S :S
Sosyoljik araştırma yapıyoruz , insanlar konuyu okuduğu halde konuya girdiği halde neden cevap yazmak istemez bunu anlamaya çalışıyoruz.
Bir çeşit sosyofobi felan mı acaba? İstanbulda Vapurlarda pazarlamacılık yapan bir abi vardı.
http://www.iztv.com.tr/program.aspx?id=253 buradan belgeselini izleyebilrsiniz.
Çok müthiş tespitleri vardı , mesela diyor adamın biri vapurda ürünü beğendi ama toplum içinde kalkıp almaya utanıyor , ilgi çekmek istemiyor , dikkati çekmek istemiyor. Böyle insanlar için ayrıca duyuru yapıyordu belgeselde , aşağıda bekleyeceğim almaktan utanan varsa buyursun gelsin alsın diye :)
Cevap yazmaktan utanan varsa bana özeldende mesaj atabilir , neden cevap verilmediği ile ilgili :)

Adamsın ufuk abi :) Bende merak ediyorum nerde bu 50 bin kişi ki senelik olan ankara buluşmasna bile bu sene en çok katılımcı olan seneydi aşagı yukarı 40 kişiydik ordan pay biç :) İlk başta bi çekingenlik oluyor ama ortamın sıcaklgndan hemen geçiyor.Son olarak bölgesel hatta il çapında buluşmalar sıklaşrsa aradaki baglar kuvvetleşir ve kopmayan bir dostluklar oluşur diye dûşünyorum.Telefndan girdgm için konulari tam olarak takip edemiyorum dolayısıyla gözümden kaçan ve bakamadgm çok konu oluyor onun içinde özür dilerim asla yeni gelmiş yada çok online oluyo diyn ayırm yapmyrum.Bu mesajı teldn yazıyorum telden girenler anlar halimi zor telden :))

TT 55 link=topic=72139.msg835090#msg835090 date=1390764744' Alıntı:
o kişi daha önceden yazmış ve hırpalanmıştır. Erkunt fabrikasında çalışan bir mühendis kardeş vardı. galiba hayalet üye oldu. bak isim bile buldum .HAYALET ÜYE::::
Ersan abi yi diyorsan , şirket değiştirdi.
Burada epeyce yaralı bilgiler paylaştı , bizlere yol gösterdi.
Keşke yine buralarda olsa.

koparanlı 80.4 servet link=topic=72139.msg835101#msg835101 date=1390764956' Alıntı:
Adamsın ufuk abi :) Bende merak ediyorum nerde bu 50 bin kişi ki senelik olan ankara buluşmasna bile bu sene en çok katılımcı olan seneydi aşagı yukarı 40 kişiydik ordan pay biç :) İlk başta bi çekingenlik oluyor ama ortamın sıcaklgndan hemen geçiyor.Son olarak bölgesel hatta il çapında buluşmalar sıklaşrsa aradaki baglar kuvvetleşir ve kopmayan bir dostluklar oluşur diye dûşünyorum.Telefndan girdgm için konulari tam olarak takip edemiyorum dolayısıyla gözümden kaçan ve bakamadgm çok konu oluyor onun içinde özür dilerim asla yeni gelmiş yada çok online oluyo diyn ayırm yapmyrum.Bu mesajı teldn yazıyorum telden girenler anlar halimi zor telden :))
Tam seni arayacaktım iyi yırttın , epeyce süredir konudaydın , peki senin üzerine özel eğilelim şimdi.
Ne bu kadar uzun sürdü cevap yazmaman? Bu kadar ısrar etmesek cevap yazacak mıydın? Hangi süreçlerden ve safhalardan geçerek cevap yazdın? :):)

Ufuk abicim diğerlerini bilmiyorum madem sormuşsun söyliyim kendimce gerekli gördüğüm her konuya yorum yapmaya çalışıyorum . Buluşma konusuna gelince buluşmalar genelde kış günü ve soğuk şehirlerde yapılıyor antalyada olsa gelirim açıkcası ben sıcak iklim insanıyım ne kara ne soğuğa gelemem :) yapın bi antalya kaş buluşması gelmezsem o zmn :))