FORUMDA MERAK UNSURU YARATAN MAHALLE ODAMIZ...:):)

Ynt: FORUMDA MERAK UNSURU YARATAN MAHALLE ODAMIZ...:):)

zuha-*-s ;)
nailyetek link=topic=53261.msg554108#msg554108 date=1330814830' Alıntı:
olmayanıda ben biliyorum.:) aramızda kalsın.:D
nail abi o dediğin kişi de herkezden fazla war gözümüz yok allah daha çok wersin sana kim söledi ise yanlış bilgi wermiş ;)
Cihan_özece link=topic=53261.msg554115#msg554115 date=1330815162' Alıntı:
bi oda bekar zuha-*-s zuha-*-s

artık değil yanlış biliyon :)
Hebun021 link=topic=53261.msg554121#msg554121 date=1330815324' Alıntı:
Yaw arkadas o eldivenle cigkufte yapildigini ilik defa guruyorum tarihte ilktir heralde :) *098*- zuha-*-s
herşeyin bir ilki wardır görmüş oldun hijyeniğiz biz zuha-*-s

Anadolu tarafında köylerde kahvehane falana yok mu yaws? Hep bakıyom bu tarz mahalle odası, camii odası falan gibi yerler var. Kağıttır, okeydir oynayan yokmu oralarda. Trakya ' da her köyde en az 2 kahvehane var...:D

Cihan_özece link=topic=53261.msg554115#msg554115 date=1330815162' Alıntı:
bi oda bekar zuha-*-s zuha-*-s

Cihan abi bekarlık bulaşacak diye mi kaçtın köyden...:D

alipasalierkan link=topic=53261.msg554137#msg554137 date=1330815659' Alıntı:
Anadolu tarafında köylerde kahvehane falana yok mu yaws? Hep bakıyom bu tarz mahalle odası, camii odası falan gibi yerler var. Kağıttır, okeydir oynayan yokmu oralarda. Trakya ' da her köyde en az 2 kahvehane var...:D
adamlar tutumlu erkan.ne cafe ne kave nede kumarhane :D

alipasalierkan link=topic=53261.msg554137#msg554137 date=1330815659' Alıntı:

Cihan abi bekarlık bulaşacak diye mi kaçtın köyden...:D

kahve var ama bzim işimiz olmaz pek burası daha ii oluyo :)
büyük ihtimal öyle oldu ;D körle yatan şaşı kalkarmış 2 gece muhtarla yattı kesin bulaşmıştır zaten ;D ;D zuha-*-s

Cihan_özece link=topic=53261.msg554143#msg554143 date=1330815777' Alıntı:
adamlar tutumlu erkan.ne cafe ne kave nede kumarhane :D
görmedin mi hacım küpleri içleri para dolu ;D
Cihan_özece link=topic=53261.msg554149#msg554149 date=1330816134' Alıntı:
bundan sonra nail abiyle takılcam erkan ;D
gücendim walla hacım ne yani biz kötü birimiyiz :(

Anadolu da köy odaları yaygındır, hatta yaş grubuna ve mahalleye göre ayrılır. Bir kısmıda sülale takip eder. Fakat köylerin göç nedeniyle azalması sonucu bunların bir çoğu bakımsız kaldı . Kapitalzmin etkiside olmadı değil hani. Yani ben çocukluğumdan bilirim, köy odasına yol uğratıpta bir çay içmeden veya öğün vakti yemek yemeden uğurlanan misafir olmazdı. Hatta gece konaklanacak olursa evlerden yatak yorgan ne varsa getirilirdi. Televizyonun insan hayatına girmesiyle, önce odalar müdavimlerini kaybettiler, sonra muhabbetini kaybettiler. İletişimin ve ulaşımın o kadar ilerlemesine rağmen, insanlar birbirinden uzaklaştı. Bu konuda gördüğünüz oda ortamına rastlamak artık biraz zor gibi.
Bizim gençliğimizde; şantiyeden bir okey takımı araklanmıştı ve bize okey oynma sırası gelsin diye sabah ezanı okununcaya kadar beklediğimizi bilirim. Oyun kağıtlarının paçavraya dönmüş haliyle; pişti, anstura,pis yedili, batak v.s. oyunları hep bu köy odalarında öğrendik. Kasetçalarların yani Teyp lerin moda olduğu yıllarda Küçük Emrahı, Bergeni v.s sabahlara kadar dinlediğimizi de bilirim.:) Hatta köy gençleri alkollede ilk köy odalarında tanışırlar.:) Tasvip etmesemde; tavuk hırsızlığınlada oda da tanışmışızdır.:( Geceler uzun iş yok, karnımız acıkırdı ve herkes evden ne bulursa getir ve karnımızı gecenin 3 ünde doyurduğumuzu bilirim. Hatta bu işi sırayada koyardık. Bir çok çeşit, yemek denemelerimiz un helvası v.s. buralarda olmuştur.
Odayı gündüz ve gece 11 e kadar yaşlılar kullanır, sonrası gençlerin olurdu.
Neyse anılarım canlandı.D Başınızı ağrıttım kusura bakmayın.

nailyetek link=topic=53261.msg554166#msg554166 date=1330816986' Alıntı:
Anadolu da köy odaları yaygındır, hatta yaş grubuna ve mahalleye göre ayrılır. Bir kısmıda sülale takip eder. Fakat köylerin göç nedeniyle azalması sonucu bunların bir çoğu bakımsız kaldı . Kapitalzmin etkiside olmadı değil hani. Yani ben çocukluğumdan bilirim, köy odasına yol uğratıpta bir çay içmeden veya öğün vakti yemek yemeden uğurlanan misafir olmazdı. Hatta gece konaklanacak olursa evlerden yatak yorgan ne varsa getirilirdi. Televizyonun insan hayatına girmesiyle, önce odalar müdavimlerini kaybettiler, sonra muhabbetini kaybettiler. İletişimin ve ulaşımın o kadar ilerlemesine rağmen, insanlar birbirinden uzaklaştı. Bu konuda gördüğünüz oda ortamına rastlamak artık biraz zor gibi.
Bizim gençliğimizde; şantiyeden bir okey takımı araklanmıştı ve bize okey oynma sırası gelsin diye sabah ezanı okununcaya kadar beklediğimizi bilirim. Oyun kağıtlarının paçavraya dönmüş haliyle; pişti, anstura,pis yedili, batak v.s. oyunları hep bu köy odalarında öğrendik. Kasetçalarların yani Teyp lerin moda olduğu yıllarda Küçük Emrahı, Bergeni v.s sabahlara kadar dinlediğimizi de bilirim.:) Hatta köy gençleri alkollede ilk köy odalarında tanışırlar.:) Tasvip etmesemde; tavuk hırsızlığınlada oda da tanışmışızdır.:( Geceler uzun iş yok, karnımız acıkırdı ve herkes evden ne bulursa getir ve karnımızı gecenin 3 ünde doyurduğumuzu bilirim. Hatta bu işi sırayada koyardık. Bir çok çeşit, yemek denemelerimiz un helvası v.s. buralarda olmuştur.
Odayı gündüz ve gece 11 e kadar yaşlılar kullanır, sonrası gençlerin olurdu.
Neyse anılarım canlandı.D Başınızı ağrıttım kusura bakmayın.
nail abi tek olmayan bizim burada bir arkadaşımız dahi alkol kullanmıyo

alpaslan32 link=topic=53261.msg554171#msg554171 date=1330817356' Alıntı:
nail abi tek olmayan bizim burada bir arkadaşımız dahi alkol kullanmıyo
Ben genelleme yaptım; İstisnalar kaideyi bozmazmış.:D maalesef.
Alkol konusunda bende hassasım, oda zaman aşımına uğradı. Yani bizim köyün 40 sene önceki durunlarını anlattırıyoruz,:) onlara bakınca yani o zamanki gençlere bakınca biz nurla yıkanmışız gibi. Hatta şimdi bazı ortamlarda okey oynamak için bana ısrar ederler, yani kovsalar beni daha makbule geçecek.
Yinede civar köylerde okeyle v.s. daha yeni tanışmış kişiler var, bizim ilk öğrendiğimiz yıllardakinden farkı yok.:)

Eskiden bizim burda misafir odası var halen devam ediyor okeyi gençler oynuyor ıçki konusu da Bizim 30 .40.yıla Bakinca bizim ailede bir tek kişinin içtiğini görmedim bunlarda nimetir