Anadolu da köy odaları yaygındır, hatta yaş grubuna ve mahalleye göre ayrılır. Bir kısmıda sülale takip eder. Fakat köylerin göç nedeniyle azalması sonucu bunların bir çoğu bakımsız kaldı . Kapitalzmin etkiside olmadı değil hani. Yani ben çocukluğumdan bilirim, köy odasına yol uğratıpta bir çay içmeden veya öğün vakti yemek yemeden uğurlanan misafir olmazdı. Hatta gece konaklanacak olursa evlerden yatak yorgan ne varsa getirilirdi. Televizyonun insan hayatına girmesiyle, önce odalar müdavimlerini kaybettiler, sonra muhabbetini kaybettiler. İletişimin ve ulaşımın o kadar ilerlemesine rağmen, insanlar birbirinden uzaklaştı. Bu konuda gördüğünüz oda ortamına rastlamak artık biraz zor gibi.
Bizim gençliğimizde; şantiyeden bir okey takımı araklanmıştı ve bize okey oynma sırası gelsin diye sabah ezanı okununcaya kadar beklediğimizi bilirim. Oyun kağıtlarının paçavraya dönmüş haliyle; pişti, anstura,pis yedili, batak v.s. oyunları hep bu köy odalarında öğrendik. Kasetçalarların yani Teyp lerin moda olduğu yıllarda Küçük Emrahı, Bergeni v.s sabahlara kadar dinlediğimizi de bilirim.
Hatta köy gençleri alkollede ilk köy odalarında tanışırlar.
Tasvip etmesemde; tavuk hırsızlığınlada oda da tanışmışızdır.
Geceler uzun iş yok, karnımız acıkırdı ve herkes evden ne bulursa getir ve karnımızı gecenin 3 ünde doyurduğumuzu bilirim. Hatta bu işi sırayada koyardık. Bir çok çeşit, yemek denemelerimiz un helvası v.s. buralarda olmuştur.
Odayı gündüz ve gece 11 e kadar yaşlılar kullanır, sonrası gençlerin olurdu.
Neyse anılarım canlandı.D Başınızı ağrıttım kusura bakmayın.