Forceful Amino ve İsabion Hangisini Tercih Etmeli

Tekrar Merhaba,
hayvansal ve bitkisel aminoasitler ile ilgili biraz daha araştırma yaptım.
bazı makalelerde belirtilen verileri paylaşmak istiyorum. Tercih sizin. Verim artışı vs konusunda hayvansal veya bitkiselin çok farketmediğini yazmıştım yukarıda. Aynı durum geçerli. ancak farklarını belirtmenin faydalı olacağını düşünüyorum.
HAYVANSAL AMİNOASİT
İKİ YOLLA YAPILMAKTA
1- ASİDİK ORTAMDA 120 Dereceden yüksek sıcaklık ve 220 kPa dan fazla basınç. Kullanılan asit genelde HİDROKLORİK ASİT (Tuz ruhu diye bildiğiniz ürünün ana maddesi) ve SÜLFÜRİK ASİT.
2-BAZİK ORTAMDA: Yine sıcaklık ve Bu sefer Kalsiyum hidroksit veya sodyum hidroksit veya potasyum hidroksit
bu işlemlerin avantaj ve dezavantajları:
AVANTAJLARI: Yüksek oranda TOPLAM aminoasit elde edilir.
DEZAVANTAJLARI: bu zorlayıcı koşullar nedeniyle bazı aminoasitler genellikle tamamen parçalanır yani kaybolur veya cok az kalır Örneğin TRİPTOFAN isimli aminoasit (OKSİN sentezinde görevlidir), SİSTEİN, SERİN ve TİREONİN oranları düşer. GLUTAMİN ,ASAPARAGİNE asidik formuna dönüşür.
Bu koşullarda sıcaklığa dayanıksız maddelerin bir kısmı örneğin VİTAMİN ler bozunur.
Diğer Önemli olan nokta bu kimyasal şartlarda L formdaki aminoasitlerin bir kısmının D formuna dönüşmesi sorunudur.
Kullanılan kimyasallar nedeniyle Tuzluluğun yüksek olması.
Bitkide enerji metabolizmasında ve oksidatif strese direnç artımında görev alan karbonhidrat, fenol ve fitohormonlarİÇERMEZ. (Kullanılan koşullar nedeniyle)

BİTKİSEL AMİNOASİT
ENZİMLER KULLANILARAK YAPILIR. (Ticari olarakda uygun metotdur) 60 dereceden düşük sıcaklık kullanılır.
AVANTAJLARI:
SON ürün hem aminoasit hem de parçalanmamış PEPTİTLER içerir.
yüksek sıcaklık kullanılmadığı için vitamin vs ler içinde bozulmaz.
Kimyasal kullanımı az olduğu için TUZLULUK SORUNU YOKTUR.
Bitkide direnç,büyüme ve gelişmeye etkili olan sinyal gönderiminde etkili olan PEPTİTLER bozunmadan içerisinde yer alır.
Bitkide enerji metabolizmasında ve oksidatif strese direnç artımında görev alan karbonhidrat, fenol ve fitohormonlar içerir.
Daha yüksek oranda mineral içerir.

DEZAVANTAJLARI: hayvansala göre daha az oranda toplam aminoasit elde edilir.

Kaynağı veriyorum

Yukarıda verdiğim bilgiler yapılış ve içerik olarak karşılaştırılmış kısımları içerir.
Kısaca özetlemeye çalıştım. Sonuç olarak hemhayvansal hem bitkisel aminoasitler etkili ürünler. Ancak daha önceden de dediğim gibi firmalar fark oluşturmak için çeşitli hormonlar (biostimulantlar) ekleyebiliyorlar ürünlerine.
Fiyat performans açısından bakıldığında bana göre bitkisel aminoasitler hayvansal aminoasitler kadar etkili ürünler. Isabion iyi bir ürün ama asıl etkinin içindeki aminoasitten kaynaklanıp kaynaklanmadığını verilen bilgilere göre değerlendirmek gerekir. Başka hayvansal aminoasitlerle kıyaslandığında İsabion fark oluşturuyorsa içine eklenen ilave maddelerin etkisindendir diyebiliriz ancak.
detaylandırmak isterseniz daha da genişletebiliriz konuyu.

Bence hayvansal olanlari daha erken dönemlerde kullanmak daha faydali izlenimi verdi bende..Ayrica bitki küçükken kullanilan ürünün toprağa da daha fazla düşme ihtimali olduğundan toprakta da hayvansallar Daha iyi çalışıyor gibi.İsabion bana öyle bir izlenim birakti bende.Geç kullanim da da kullandim isabionu ama erken evrelerde daha fazla yararını gördüm.
Ama bitkisel olanlari hayvansal olanlardan bitkinin yapraklardan daha fazla özümsedigini de bir yerde okumuştum. Yani bitkisel olanlari alımı daha kolaymış. .

Son düzenleme:
Arkadaşlar ot ilacından önce isabion kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Sonuçta isabion attığımızda isabion sadece buğdayı seçip gitmiyor yabancı otlara da gidiyor bir hafta 10 gün sonra tarlaya yabancı ot ilacı atmak için girdiğimizde otlar daha dirençli olur mu acaba?

Arkadaşlar ot ilacından önce isabion kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Sonuçta isabion attığımızda isabion sadece buğdayı seçip gitmiyor yabancı otlara da gidiyor bir hafta 10 gün sonra tarlaya yabancı ot ilacı atmak için girdiğimizde otlar daha dirençli olur mu acaba?
Dirençli olsa da ot ilacının dozaj ve kullanım olarak hakkını verirsen hiç bişey kurtarmaz o otları

Çok başarılı bir uygulama olmuş.Bundan sonra bir yağış olsun, bariz fark olacaktır.
bugün biraz yağış aldık hafta sonu içine girilirse kök boğaz ve pas birlikte kalsiyum potasyum ve magnezyum karışım kullanacağım

Resimler ve ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    140.5 KB · Görüntüleme: 67
Size öneri Abilerim kardeşlerim Organik maddeli ve düzeyi yüksek ucuz yollu bir yaprak gübresi alınıp üstüne saf ve toz aminoasiti karıştırarak isabion ve furcefull amino colosturum gibi ilaçlardan tam 2 katı kadar içerik ve ucuz yolla daha fazla kullanım sağlıyor karar sizin..

Yağlı tohumlarda bu şekilde bir yaprak gübresi var, kullanan veya ürün hakkında bilgisi olan varmı?

Resimler ve ekler

• Screenshot_2021-02-11-12-03-28-222_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-02-11-12-03-28-222_com.android.chrome.jpg
    64.3 KB · Görüntüleme: 50
Bence ot ilacından birkaç gün sonra atın.hem herbisitden dolayı strese giren buğdayınızın da toparlanmasına yardımcı olur.