FİĞLERİ HASAT ETTİK (T5050 70-66 54C)

Ynt: FİĞLERİ HASAT ETTİK (T5050 70-66 54C)

aksaray eskil ilçesinde fiğ eken yok benım bıldığım kadarıyla fiğe yani yabancıyız bız oyüzden sordum nasıl yetışır dıye ben yonca balyesıne alternatif ürün olarak tercihen ekmek istiyorum fiği anladığım kadarıyla fiği kaldırınca yerine yağlık ayçekirdeğide ekebiliyoruz bızım burda ayçekirdeği aşşağı yukarı nisan 25 de başlar haziran başlarındada ekımı bıter
atila link=topic=32806.msg399197#msg399197 date=1305260040' Alıntı:
Aksaray`da fiğ ekimi yapan yokmu?. Benim tanıdığım en az 1 kişi var....
Macarfiği 9-10 aylarda ekilir. Tritikale, arpa, buğday ile karşık ekmenizi tavsiye ederim. 6-8 kg fiğ + 4-6 kg hububat. Ekimle beraber 10 kg/dekar DAP.
Hasat fiğler tam çiçekte iken yapılırsa en yüksek besin değeri elde edilir (Aksaray`da yıla ve ekim tarihine bağlı olarak 15-30 Mayıs). Silaj veya kuru ot yapabilirsiniz. Silaj tarlayı daha çabuk boşaltır, namlular büyük olduğu için kuruması 8-10 gün sürebilir.
Yerine çizel + kobra çekiminden sonra silajlık mısır ekilebilir (Orta erkenci çeşit).

Ynt: FİĞLERİ HASAT ETTİK (T5050 70-66 54C)

atila link=topic=32806.msg399197#msg399197 date=1305260040' Alıntı:
Aksaray`da fiğ ekimi yapan yokmu?. Benim tanıdığım en az 1 kişi var....
Macarfiği 9-10 aylarda ekilir. Tritikale, arpa, buğday ile karşık ekmenizi tavsiye ederim. 6-8 kg fiğ + 4-6 kg hububat. Ekimle beraber 10 kg/dekar DAP.
Hasat fiğler tam çiçekte iken yapılırsa en yüksek besin değeri elde edilir (Aksaray`da yıla ve ekim tarihine bağlı olarak 15-30 Mayıs). Silaj veya kuru ot yapabilirsiniz. Silaj tarlayı daha çabuk boşaltır, namlular büyük olduğu için kuruması 8-10 gün sürebilir.
Yerine çizel + kobra çekiminden sonra silajlık mısır ekilebilir (Orta erkenci çeşit).
Abi senin amarat tarafında eken vardır çoktur bizim eskilde pek eken yok bizim köyde hiç eken yok,geçen yıl komşu köyden birileri sen tanırsın Nihat-Halil abigil ekin-arpa sonrası ektiler güzün biçip sılaj yaptılar,bilgilerin içinde teşekkürler Atila abi bende macar fiği ekmeyi düşünüyorum ama kendi tarlalarıma bu yıl komple buğday ekeceğim bi kısmındada yonca var zaten ,babamı ikna edebilirsem onun tarlalarına ekmeyi düşünüyorum.