agusta80 link=topic=31333.msg283883#msg283883 date=1278441478' Alıntı:bu mimzer silajlık mısır ekmez dimi?**
doganbey1 link=topic=31333.msg284269#msg284269 date=1278663233' Alıntı:eline sağlık valla her zaman ki gibi sende is te bitmiyor paylaşımda bu nohuttan kazancın nedir? dekardan kaç para kazanıyorsun?
Selamun aleyküm organik gübre olarak ne kullanıyorsunuz..Ynt: FIAT 65-46 DT VE ESMAK MİBZER İLE NOHUT EKİYORUZ 2010...!!!
Yorumlar için sağolun arkadaşlar...
İspanyol 98 Beyaz...
25 Dönüm kadar ektik. Fakat biraz daha ekecek yer var. Ekmeden önce gübre ve ot ilacı atıp yeri bozuyorsun. Sonra bu mibzerle mantar ilacınla nohutu karıştırıp ekiyorsun. Çıktıktan sonra normal gübresini atıyorsun. Birde biz artı olarak organik gübre atıyoruz. Verimi çok etkiliyor. Baş boy oranını %90 ' a kadar çıkarıyor. Çiçekten önce ve sonrasında iki defa organik gübre atıyoruz. Kuruyuncada nohutun yükseklik durumuna göre yandan bıçaklı çayır biçme ile yada işçiye yoldurarak nohutları hafif yeşilken deste yapıyoruz. Nohutlar bir hafta kadar tarlada kuruyor. Ondan sonra desteleri namlu yapıyoruz. Biçerdöver ilede namluların tarlada hasatını gerçekleştiriyoruz. Eve getirip birkaç gün römorkta beklektikten sonra nohut sellektörü ile temizleyip numaralandırıyoruz. Ondan sonra paketlenip satışa hazır oluyorlar.
12 Kg kadar attık.
Bu mibzer sadece fasulye ve nohut ekmek için tasarlanmış. Eski tip trakya yapısı mibzerler ile tohum atma sistemi benzer. Fakat ayak aralıkları filan pek uymaz.
Selamun aleyküm organik gübre olarak ne kullanıyorsunuz.Ynt: FIAT 65-46 DT VE ESMAK MİBZER İLE NOHUT EKİYORUZ 2010...!!!
Yorumlar için sağolun arkadaşlar...
İspanyol 98 Beyaz...
25 Dönüm kadar ektik. Fakat biraz daha ekecek yer var. Ekmeden önce gübre ve ot ilacı atıp yeri bozuyorsun. Sonra bu mibzerle mantar ilacınla nohutu karıştırıp ekiyorsun. Çıktıktan sonra normal gübresini atıyorsun. Birde biz artı olarak organik gübre atıyoruz. Verimi çok etkiliyor. Baş boy oranını %90 ' a kadar çıkarıyor. Çiçekten önce ve sonrasında iki defa organik gübre atıyoruz. Kuruyuncada nohutun yükseklik durumuna göre yandan bıçaklı çayır biçme ile yada işçiye yoldurarak nohutları hafif yeşilken deste yapıyoruz. Nohutlar bir hafta kadar tarlada kuruyor. Ondan sonra desteleri namlu yapıyoruz. Biçerdöver ilede namluların tarlada hasatını gerçekleştiriyoruz. Eve getirip birkaç gün römorkta beklektikten sonra nohut sellektörü ile temizleyip numaralandırıyoruz. Ondan sonra paketlenip satışa hazır oluyorlar.
12 Kg kadar attık.
Bu mibzer sadece fasulye ve nohut ekmek için tasarlanmış. Eski tip trakya yapısı mibzerler ile tohum atma sistemi benzer. Fakat ayak aralıkları filan pek uymaz.