Fabrika yemi

Ynt: Fabrika yemi

Arkadaslar sitenise yeni katildim bu konuya bende girmek istedim,bende 140 donum arazi var bu arazimin 20 donumunu yaklasik hayvanlarima aayirip fig yulaf nohut cavdar ekiyorum ,27 tane buyuk bas ,285koyun,167 keci var . En iyi yem kendi yaptigin yemdir 1 torba dahi hayvanlarima yedirmem Nedenide o yeminyapilisini icindeni matdeleri gorun almazsiniz. 1- yemin uzerinde 50 kilo yaziyor yalan o yeme. Buhar veriliyor islak haliyle tartiliyor 2- icinin yarisi kaba kepek 3-elenmis toprak var 4- kurutulmus hayvan kani ve kemik tozu var . Inanin arkadaslar deneyin herseyi kendiniz yapin

Sut almak icin pamuk kuspesi verin besi ise fig cavdar kirmasi verin bakin cok guzel verim alirsiniz,kesime gidecek 16 tane erkek danam var 350 kilonun uzerinde daha bir cuval yem almadim hersey kendimden.afyondan ipek sucuk geldi paskule 15 tl verdi bende 17 istedim . Nasipse sattimi traktoru degistirecem

Pamuk küspesinin protein oranı yüksek olduğu için(yaklaşık %26 ) sütlü ineklere verilmesi iyi olur.Fakat verdiğimiz yem rasyonunda protein ve enerji oranını iyi ayarlamak gerekir.Yoksa kızgınlık ve döl tutmama sorunlarıyla karşılaşırık. ok-*-s

Merhaba. Çanakkale ' de Simental çiftliğim var. Çiftliğimdeki Simental inekler günde 15 ila 35 litre arası süt veriyor. Çiftlik ortalamam 21 litre. Çiftliğimizde fenni pelet yem kullanmıyoruz. Kendi yemimizi kendimiz yapıyoruz. Kaba yemin tamamını, kesif yemin de % 75 ' ini kendi tarlalarımızda üretiyoruz. Son 2 yıldır hiç fenni pelet yem almadık ve belli bir formule göre kendi yaptığımız yemin daha faydalı olduğunu gördük. Kendimiz yaparak çuval başına 10 TL kadar da tasarruf ediyoruz.

simentalci link=topic=53682.msg594567#msg594567 date=1337108251' Alıntı:
Merhaba. Çanakkale ' de Simental çiftliğim var. Çiftliğimdeki Simental inekler günde 15 ila 35 litre arası süt veriyor. Çiftlik ortalamam 21 litre. Çiftliğimizde fenni pelet yem kullanmıyoruz. Kendi yemimizi kendimiz yapıyoruz. Kaba yemin tamamını, kesif yemin de % 75 ' ini kendi tarlalarımızda üretiyoruz. Son 2 yıldır hiç fenni pelet yem almadık ve belli bir formule göre kendi yaptığımız yemin daha faydalı olduğunu gördük. Kendimiz yaparak çuval başına 10 TL kadar da tasarruf ediyoruz.
peki kardeş kendi yaptığınız yemin içinde neler kullanıyorsunuz bunu açıklamak mümkünmü teşekkürler

mümkün tabi kardeş... arpa, buğday, mısır, ayçiçek küspesi, soya küspesi, tuz, mermer tozu, vitamin premixi. Bu kadar... Şimdi oranları ne diyeceksin. Aklımda değil şuan. Yarın bakar yazarım.

simentalci link=topic=53682.msg594579#msg594579 date=1337109734' Alıntı:
mümkün tabi kardeş... arpa, buğday, mısır, ayçiçek küspesi, soya küspesi, tuz, mermer tozu, vitamin premixi. Bu kadar... Şimdi oranları ne diyeceksin. Aklımda değil şuan. Yarın bakar yazarım.
yardımın için teşekkürler

Bizim kullandığımız süt yemi formulü şöyle.
19 protein 2650 enerji süt yemi formulü: 1 ton yem için
310 kg arpa
180 kg. buğday
150 kg. dane mısır
200 kg. ayçiçeği küspesi
130 kg. soya küspesi
15 kg. mermer tozu
5 kg. tuz
10 kg. vitamin mineral premixi