ESRARLI BUĞDAY

Ynt: ESRARLI BUĞDAY

Ali SARAÇ link=topic=57889.msg621845#msg621845 date=1345066160' Alıntı:
abi sonuç olarak dekardan 4 ton bugday mı aldınız ? boyu 2 metremiydi sapı sigara kalınlıgındamıydı .. sen verimli bi çe$it ekmi$ olabilirsin ama bi bugdayın tenekesi 200 mark etmez sayın abim .. ben bunu demek istiyorum ..
4 ton alınması icin ıslah calışması gerekir ona göre ıslah edecegin aynı özellige sahip ceşit yok kırma olarak ıslah edebilirsin bulgurluk bi bugdayı makarnalık veya unluk bi bugdaya ceviremessin dekarda 1 ton bugday alıyoruz saten 4 ton cıkan bi bugday olsa emin olki biz cokdan ekerdik ıslan calışmasında bile bulunurduk

Ali SARAÇ link=topic=57889.msg621845#msg621845 date=1345066160' Alıntı:
abi sonuç olarak dekardan 4 ton bugday mı aldınız ? boyu 2 metremiydi sapı sigara kalınlıgındamıydı .. sen verimli bi çe$it ekmi$ olabilirsin ama bi bugdayın tenekesi 200 mark etmez sayın abim .. ben bunu demek istiyorum ..
ali bey kardeşim 2 tenekesini 200 mark diye yazdım.ve ekim şeklimi ve sonrasını başak şeklinin cafer beyin paylaştıgı resimle aynı oldugunu ve tanelerin 9 .ay olmasına ramen yetişmediğini sonrasında yeşillli biçimde hasat edip 2 teneke ekmeme ramen 70 teneke buğday cıktı ben bunu bi zat yaşadım sonuçta ekilen buğdayın miktarı ve alınan verim ortada.ama boy olarak kesinlikle öyle aşırı bi boy yok bizim buğdaylar gibi sadece başak biçimi cok değişik bi türdü.

tümosan 8095 link=topic=57889.msg621851#msg621851 date=1345066639' Alıntı:
ali bey kardeşim 2 tenekesini 200 mark diye yazdım.ve ekim şeklimi ve sonrasını başak şeklinin cafer beyin paylaştıgı resimle aynı oldugunu ve tanelerin 9 .ay olmasına ramen yetişmediğini sonrasında yeşillli biçimde hasat edip 2 teneke ekmeme ramen 70 teneke buğday cıktı ben bunu bi zat yaşadım sonuçta ekilen buğdayın miktarı ve alınan verim ortada.ama boy olarak kesinlikle öyle aşırı bi boy yok bizim buğdaylar gibi sadece başak biçimi cok değişik bi türdü.
tamam abi dediklerine katılıyorum .. sen güzel verimli bi çe$it ekmi$sin zaten 9 ayda yeti$en bi bugday illaki verimlidir .. ben anlatılan bugdaydan bahsediyorum .. öyle 2 tanesine 10 milyon dolar vermi$ler adam vermemi$ komik hikayeler bunlar .. neyse verimsiz bi yıldan sonra dolandırıcıların i$i böyle hurafelerle milleti tokatlamak .. 10 ar tane bugdayı millete kakalıcaklar zaten 7 adetmi$

tümosan 8095 link=topic=57889.msg621851#msg621851 date=1345066639' Alıntı:
20 kilo bugdayla saten o rakamların üzerine cıkıyoruz 2 teneke bugday 30 kilo gelir 1500 m2 eker dekara 20 kilo ile 1 ton alıyoruz

Ali SARAÇ link=topic=57889.msg621852#msg621852 date=1345066830' Alıntı:
tamam abi dediklerine katılıyorum .. sen güzel verimli bi çe$it ekmi$sin zaten 9 ayda yeti$en bi bugday illaki verimlidir .. ben anlatılan bugdaydan bahsediyorum .. öyle 2 tanesine 10 milyon dolar vermi$ler adam vermemi$ komik hikayeler bunlar .. neyse verimsiz bi yıldan sonra dolandırıcıların i$i böyle hurafelerle milleti tokatlamak .. 10 ar tane bugdayı millete kakalıcaklar zaten 7 adetmi$
sitede eken arkadaşın tlf vereyim bedava verir size valla

Ali SARAÇ link=topic=57889.msg621852#msg621852 date=1345066830' Alıntı:
ali bey sizin dediklerinizde dogru günümüz şartlarında .milyon dolarları bırak daha düşük rakamlara bile neleri satmıycak insanlar var.
ayrıca size sürekli yazayım diyordum gecen ayın 16 17 sinde sizin memleketeydim.bi gece kalıp döndüm.manısa merkezde kaldım amcamda.izmir kınık dönüşü orda işim vardı.zaman müsait deyildi sizle tanışmayı isterdim.

tümosan 8095 link=topic=57889.msg621855#msg621855 date=1345067415' Alıntı:
ali bey sizin dediklerinizde dogru günümüz şartlarında .milyon dolarları bırak daha düşük rakamlara bile neleri satmıycak insanlar var.
ayrıca size sürekli yazayım diyordum gecen ayın 16 17 sinde sizin memleketeydim.bi gece kalıp döndüm.manısa merkezde kaldım amcamda.izmir kınık dönüşü orda işim vardı.zaman müsait deyildi sizle tanışmayı isterdim.
eywallah abi yani yanlı$ anlama sana değil sözüm sende ekmi$sin deği$ik bi çe$it bunda hemfikiriz.. biri çıkıp dese bende bu bugdaydan var ama $u para diye sonra forumdan veyahut forumdan olmayan çiftçi karde$imiz tokatlansa çok üzülürüm o sebepden konuyu es geçmedim fikir beyan etmek istedim yoksa böyle $eylere bi kere yorum yazar sonrada baktım millet anlamıyo üzerinde durmam ama dediğim gibi kimsenin canı yanmasın .. nasip abi bir daha gelmeden önce mutlaka haber ver misafirim ol ..

Ali SARAÇ link=topic=57889.msg621857#msg621857 date=1345067620' Alıntı:
eywallah abi yani yanlı$ anlama sana değil sözüm sende ekmi$sin deği$ik bi çe$it bunda hemfikiriz .. nasip abi bir daha gelmeden önce mutlaka haber ver misafirim ol ..
allah rağzı olsun kardeşim.cok ani oldu gidiş dönüş .hasat zamanına geldi .hatta amca oğluma dedim siteden arkadaşlar var diye ama kısmet .iyşallah ilerki zamanda tanışma fırsatı olur.zaman musait olsa cihan beyide sizide ziyaret etcektim ama kısmet.

Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmek isterim, devlet üretme çiftliklerinde denemelr sonucu geliştirilen çeşitler arasında aşırı verimli çeşitler elde edilmekte, yanlız bu tarz ürünleri piyasaya sürmek istemezler hububatta bir lobi var sistemi bozmak istemezler yada bozamazlar , bu iş petrolde ki lobi gibidir dünya ekonomisi alt üst olur. ayrıca sentetik biyoloji dalını araştırmanızı isterim adamlar çeşitli bitki dnlarından mazot üretimi yapmaktadırlar. Gelecekte üstün verimli gen transferi olmuş ürünleri ekeceğiz.

Tartışmanın üzerinden 4 yıl geçmiş konuyu hortlatmak istiyorum. Deneme amaçlı alıp eken oldu mu? Verimi nasıldır? Protein değeri nedir? Yoksa kulaktan kulağa söylenen hikayelerden biri mi oldu bu konuda?

Cevap: Ynt: ESRARLI BUĞDAY

Doğru tespit.

6 bin yıl önceki iklimle şu anki iklim arasında dağlar kadar fark vark artı toprak verimleri düştü bu buğdayın şu anki topraklarda yetismesi çok zor