ESRARLI BUĞDAY

Ynt: ESRARLI BUĞDAY

hekto litresi guluteni proteini kaç açaba birde süne zarar veriyormu ekmeklikmi makarnalık mı

cafer in fotoğraflara bakarsak bu işin gerçeklik payı var. bozüyük yolumun üstü. bir araştırma yapmak lazım.

Pamukta yetişecek bişeyse döüme kaç kg atılıyosa haber verin alalım hemen :D

cafer beyin resmini koyduğu buğdayı ben ektim.amcam ankarada bi arkadaşından almıştı.2 tenekesini o zaman mark vardı 200 marka almıştı.aldığı adamın tarlasında ekiliyken görmüş adam baharın iki kere sulamak lazım dönümünden 1 e 40 verim alınır demiş.ve dönümüne 3 kilo tohum atılması lazım demiş.amcamda 2 teneke almış getirdi o zaman ufak bi parca yeri ekin kökü devirip ektim müpzerin ayarını sona kısıp.yemin ederim hiç taban yüz gübresi ve ilac dahi atmadım.baharın tarlaya gittiğimde dehşet bişeydi başaklar .ama 9 uncu ayda dahi yetişmedi bugday .mecbur ala yeşilli fedik gibi biçim yaptırdım.ektigim iki tenekeden tam 35 kile yani 70 teneke bugday cıktı .ama yeşilli biçildiği için taneler kurudukca cekildi.o zaman hiçde önemsemedim diger bugdayın içine katıp un yaptım .ta ozaman bu buğdaya mezarlık buğdayı derlerdi.bence eken vardır.şimdi bile.

tümosan 8095 link=topic=57889.msg621830#msg621830 date=1345060651' Alıntı:
cafer beyin resmini koyduğu buğdayı ben ektim.amcam ankarada bi arkadaşından almıştı.2 tenekesini o zaman mark vardı 200 marka almıştı.aldığı adamın tarlasında ekiliyken görmüş adam baharın iki kere sulamak lazım dönümünden 1 e 40 verim alınır demiş.ve dönümüne 3 kilo tohum atılması lazım demiş.amcamda 2 teneke almış getirdi o zaman ufak bi parca yeri ekin kökü devirip ektim müpzerin ayarını sona kısıp.yemin ederim hiç taban yüz gübresi ve ilac dahi atmadım.baharın tarlaya gittiğimde dehşet bişeydi başaklar .ama 9 uncu ayda dahi yetişmedi bugday .mecbur ala yeşilli fedik gibi biçim yaptırdım.ektigim iki tenekeden tam 35 kile yani 70 teneke bugday cıktı .ama yeşilli biçildiği için taneler kurudukca cekildi.o zaman hiçde önemsemedim diger bugdayın içine katıp un yaptım .ta ozaman bu buğdaya mezarlık buğdayı derlerdi.bence eken vardır.şimdi bile.
abi bi araştır bulabilirsen temin edelim.ilkden inanmamıştım ama senin gibi olayı yaşayanlar çıktıkça ilgimi çekmeye başladı..

aksazli link=topic=57889.msg621832#msg621832 date=1345062162' Alıntı:
abi bi araştır bulabilirsen temin edelim.ilkden inanmamıştım ama senin gibi olayı yaşayanlar çıktıkça ilgimi çekmeye başladı..
amcam bayramda gelcek allah nasip ederse .detaylı biçimde sorarım.ama yemin edrim başakta öyle bi duruş varki yani nasıl anlatsam bilmiyom.inanın cocuk yumrugu gibi bi görünüm alıyo .taneler tam kırmızı olmasada kırmızı renk bi ceşit.normal bugdaydan tane olarak cok iri bi yapısı var.başak zaten daha bi ayrıydı.ta o zaman mezarlık bugdayı diye almıştı amcam.adı bile kendi gibi tuaftı.şimdiki aklım olsa ne yapar ne eder yetişmesini beklerdim.

hayırlı geceler arkadaşlar
bende inceledim hatta konun açılış yazısını bir sitede buldum
sonra biraz araştırdım kitaplardan ve internetten
ve malesef birçok yerinde çelişkiler tutarsızlıklar olan sadece internette bir forumda bulunan onun harici hiçbiryerde bilgiye ulaşılamayan birkaç resim ve 1 hikayeden ibaret
kaldıki bilinen en eski bugday kalıntısı 3000-3500 yıl öncesine aittir bir höyükte bulunmuştur fakat geçen süre itibariyle yanmış biçimde dir yani kül olmuştur(meslegi tarih ögretmenligi olan veya tarihe merakı olan birçok kişide bundan haberdardır)

ayrıca geçmiş dönemlerde arpa yulaf çavdar gibi ürünler bugdaya göre daha fazla önem arz etmektedir ve bütün bunlar içine bugdayda dahil olmak üzere yabanidir ıslah edilmemiştir hepsi

fakat şunuda belirtmek isterim ben lisedeyken veya dersanedeyken(şuanda tam tarih hatırlamıyorum ama 14-15 yıl önce) birgün babamla bugday verdigimiz tüccarın ofisine gittik ortalık kaynıyor bir bugday muhabbeti varki akıllara zarar neymiş dönüme 800kilo 1ton gibi rakamlar verebiliyormuş bir bugday çeşidi tabi bunu duyan çiftçi adamın ofisinde kuyruk oluşturmuş resmen o bugday tohumundan almaya.normal şartlarda 400-600 kg arası aldıgımızı düşünürsek dönüme o bugdayın verimini duyunca tabi bizde şaşırdık. işin ilginç tarafı bugdayın ismide insanı cezbediyordu bugdayın ismi peygamber bugdayıydı (dini istismar olayı)
tabi birçok kişi o tohumdan aldı ve ekti o sene(tohumun fiyatıda normal bugday tohumlarının 2 katı falandı o dönemde)
bugdaylar ilk çıkışını ve gelişimini normal tamamladı başak dönemine kadar
fakat ondan sonra epey boylandı 110-120 cm falan oldu başak çıkardı ve şaşırmaya başladık 1 başakta birbirine yapışık diyebilecegimiz 3-4 başak vardı
tabi herkes heyecanlı millet vurduk parayı diyor keşke daha çok ekseydik falan muhabbetleri var :D
ama nolduysa başak döneminde bugdayın olgunlaşma süresinin hızı birden yavaşladı ve süre uzamaya başladı ve mevsim itibariylede hava sıcaklıkları başakların içinin dolmamasına neden oldu
bekledikçe bekliyor herkes ama bugday olgunlaşmıyor du ayrıca o sap o başaklarıda taşımadı bugdaylar inanılmaz derecede yattı normalde 10-15 mayısta yapılır bugday hasadı bazı istisna yıllar hariç bizim buda ama o sene normal bugdaylar hasat edildikten sonra aradan nerdeyse 1 ay geçtigi halde o bugdaylar hasat edilememeşti birçok kişide umutsuzluga kapılıp yeşilken hayvan yemi yaptı bekleyenler ise zarar etti normal bugday kadar bile alamadılar bugdaylar yattıgı için çürüdü
şimdi düşünüyorumda muhtemelen o tohumların genetigiyle oynamışlardır hani hibrit tohumları 1 defaya mahsus ekiyoruzda(mısır ayçiçegi vs vs tohumları) ektigimiz tohumun ürününden ikinci yıl tohumluk ayırsakta o tohum verim yapmıyor ya buda öyle olmuştu ve deneme aşamasındada gariban çiftçiyi kullanmışlardır tabi çiftçiden aldıkları beddua yedikleri küfür yanlarına kar kaldı :D

buyüzden her duydugumuza inanmamak lazım önce bir araştıralım nedir dogrumudur kesinmidir vs vs

yaw konunun açılı$ında tutarsızlıklar mevcut zaten .. örnek kuranı kerim bunu daha önceden tefsir etmi$ti denmi$ .. islam dininden önceye aitmi$ zaten bugdaylar .. yani önceden bilmek gibi bi durum söz konusu değil .. yani böyle bi bugday var olsa dahi olan bi bugday .. iki böyle bi bugday varolsa dünyada açlık kalmaz kimsenin masasında bi kavanozda tutmasına izin vermezler .. resimlerde görülen bugday anormal $artlarda yeti$ebilir hatta aldıgımız bugdaydan fazlada verim yapabilir .. ama öyle 50 katı değil .. bunlar tokatcıların i$i önce halk arasında bi $ekilde spekülasyona sebebiyet verip sonra bizde o bugdaydan var diip i$te öyle kilosunu 200 marklara dolarlara bizlere kaktırırlar .. uyanık olun .. hurafelere inanmayın .. ilime bilime irfana inanın .. daha iyi ürün yeti$tirmek icin topragınızı iyi i$leyip ürününüze iyi bakın :) böyle $eylerdende uzak durun ..

ben bu bugdyı bliyorum yeni degilki cok eskiden dedemde ekmiş hatta siteden eken arakdaşda biliyorum babamın anlatışı cok uzun boylu unluk veya makarnalık degil bulgurluk şeklinde hatta tencereye at ye peygamber bugdayi diye biliniyor cok verimli degil onu belirteyim pazar degiri hic yok hatta siteden eken arkadaş cok pişman oldu 150 kil kadar verim aldı pek fazla ıslahda edilemiyr siteden köylü nikli abimizle bizim bi araştırmamız oldu oda biliyor durumu amcamda kavanozun icinde var ozamanlar tarlada bile beklemişler başakları calan olmasın diye verimli kaliteli bi bugday degil

Ali SARAÇ link=topic=57889.msg621839#msg621839 date=1345065218' Alıntı:
yaw konunun açılı$ında tutarsızlıklar mevcut zaten .. örnek kuranı kerim bunu daha önceden tefsir etmi$ti denmi$ .. islam dininden önceye aitmi$ zaten bugdaylar .. yani önceden bilmek gibi bi durum söz konusu değil .. yani böyle bi bugday var olsa dahi olan bi bugday .. iki böyle bi bugday varolsa dünyada açlık kalmaz kimsenin masasında bi kavanozda tutmasına izin vermezler .. resimlerde görülen bugday anormal $artlarda yeti$ebilir hatta aldıgımız bugdaydan fazlada verim yapabilir .. ama öyle 50 katı değil .. bunlar tokatcıların i$i önce halk arasında bi $ekilde spekülasyona sebebiyet verip sonra bizde o bugdaydan var diip i$te öyle kilosunu 200 marklara dolarlara bizlere kaktırırlar .. uyanık olun .. hurafelere inanmayın .. ilime bilime irfana inanın .. daha iyi ürün yeti$tirmek icin topragınızı iyi i$leyip ürününüze iyi bakın :) böyle $eylerdende uzak durun ..
şimdi ali bey kardeşim şu mubarek gün ben yalan yazcak deyilim. cafer beyin resmini paylaşdığı buğdayı ektim ve başakta yetişmiş halini gördüm.ben yaşadıklarımı yazdım.5000 yılllık 10000 yıllık tohum işinede aklım ermez.yavuz bey kardeşimde şahit olmuş bu olaya.yavuz bey osmaniyeli ben nevşehirliyim.konunun ilk acılmış haline ben zaten yorum yapmadım.cafer beyin paylaşımını görünce başımdan gecenleri yazdım olay bu.

abi sonuç olarak dekardan 4 ton bugday mı aldınız ? boyu 2 metremiydi sapı sigara kalınlıgındamıydı .. sen verimli bi çe$it ekmi$ olabilirsin ama bi bugdayın tenekesi 200 mark etmez sayın abim .. ben bunu demek istiyorum .. zaten abi ben sana yalan söylüyosun demedim .. resimlerdeki bugday normalde yeti$meyen anormal bi bugday değil yeti$ebilir .. ilk ba$taki makalede bahsedilen bugdayla alakası yok .. varsada adamın boyu 2.5 metre falan .. anca o zaman dogru olabilir ki adam kısa boylu bi$eye benziyo :D

sitede eken arkadaş önce saksıda yetiştirdi foto falan cekti bana gönderdi resimler bulabilirsem göndereyim sizin abartıgınız kadar degil rahat 20 yıl önce ekmişler

SEYİT link=topic=57889.msg621847#msg621847 date=1345066261' Alıntı:
sitede eken arkadaş önce saksıda yetiştirdi foto falan cekti bana gönderdi resimler bulabilirsem göndereyim sizin abartıgınız kadar degil rahat 20 yıl önce ekmişler
seyit abi elbet abartıldıgı gibi olmıcak yaw sava$ sebebi diyorum böyle bi bugday olması .. madem var dünyada açlığı bitirelim safsata bunlar .. yok öyle bi bugday 50 katı verim veren 2 metre boyu olan sigara kalınlıgında sapı olan ..