Ben üç yıl önce denemelik 10 dekar sönmez ektim büyümesi falan herşeyiyle mükemmeldi etrafı onlarca tarla kılçıklı olan bayraktar ekiliyken domuz sürüsü nasıl seçiyorsa o kadar tarlayı geçerek benim 10 dekar sönmezi yerle bir etti kılçıksız olduğu için, ama çok iyi büyümüştü nasip değilmiş domuz yüzünden pek bişey alamadık, tavsiyem kılçıklı buğday tohumu seç ekimde tabana DAP veya 20.20 süper at, üstede iki kere yağışları takip edip üre at Allah'tan zarar ziyan olmazsa yeter verimde çok güzel olur bende üç yıldır 40 senelik boş tarlaları sürdüm süper verim aldım çok şükür,bizim burda da dekara 300 aldımı seviniriz ben dekara 29 kg bayraktar 20 kg 20.20 gübretaş çinkolu süper attım dediğim kırk yıllık boş tarlalarda 350 kg aldım, taban gübresini de normalden bikaç kilo az da atsan olur, sürümünüde ben direkt olarak pullukla normal her sene işlediğim tarla gibi sürdüm ekime kadar üç defa kazayağı tapan merdane çektim ektim standart olarak, Allah zarar ziyan vermesin bereketli olsun
teşekkür ederim , tecrübenizi paylaştığınız için.Tohum işini bir daha düşünmem lazım galiba . Ben sorduğumda domuz olayını ekinlere zarar vermedi buralarda yoktur dediler , belki vardır da onların buğday kılçıklı olduğundan ekine zarar vermemiştir bilemiyorum . Yine de tohumu tekrar düşünmeliyim. Sönmez 2001 ve Flamura 85 arasında kalmıştım domuz riskinden dolayı flamuraya yöneleyim bari.