ERKUT 80. 4. İLK ÇİFT DENEME. TARLADA AZDA OLSA ÇAMURDA VAR.

Ynt: ERKUT 80. 4. İLK ÇİFT DENEME. TARLADA AZDA OLSA ÇAMURDA VAR.

phantomerkunt link=topic=51178.msg607621#msg607621 date=1339968858' Alıntı:
yarın gidip kavunların arasını sürecem daha ikilemelere başlamadık kavun arasını erkunt yada phantomla sürecem ama orada belli olmaz esas ikilemelere başlayınca anlarız ikileme performansını inş iyi olur
öyle tabi kavun arasından bir şey anlamazsın

mustafagursacli link=topic=51178.msg607619#msg607619 date=1339968795' Alıntı:
çok güzel zaten arzada vermesin ... senin makinanın bundan evvelkininde arka tarafının komple boyası attı sende teselli edildin her markada olacağı sana söylendi Allahtan Erkunt malın arkasında duruyor sorunun çözüldü
madem erkunt malının arkasında duruyo neden alkışlamıyorsunuz. gerçekler ortada. arıza varsa çözümüde var diyo adam. siz hala harmandalı oynayıp ben romanım abe kızan diyonuz. bırakın muhasebeyi bizim hesabı size sormazlar. herkes kendi hesabına baksın. hele karalama hiç yapmayın.

aksazli link=topic=51178.msg607626#msg607626 date=1339969271' Alıntı:
madem erkunt malının arkasında duruyo neden alkışlamıyorsunuz. gerçekler ortada. arıza varsa çözümüde var diyo adam. siz hala harmandalı oynayıp ben romanım abe kızan diyonuz. bırakın muhasebeyi bizim hesabı size sormazlar. herkes kendi hesabına baksın. hele karalama hiç yapmayın.
tabi duaracak malının arkasında isterse durmasın ... yukarıyı iyice okuduğun zaman sorunlara örnek verin diyor sende sorun yaşamadığını söylüyosun oysa ende yaşadın zaten sorunda olur önemli olan çözüm serbest piyasa ekonomisi bu isteyen istediğini alır

mustafagursacli link=topic=51178.msg607628#msg607628 date=1339969475' Alıntı:
tabi duaracak malının arkasında isterse durmasın ... yukarıyı iyice okuduğun zaman sorunlara örnek verin diyor sende sorun yaşamadığını söylüyosun oysa ende yaşadın zaten sorunda olur önemli olan çözüm serbest piyasa ekonomisi bu isteyen istediğini alır
asıl sen iyi oku. yıl başından beri kullanıyorum 400 saat oldu dedim ben bereket 60 tan bahsettim orda.. bundan önceki kısmetti 600 küsur saat kullandım allaha şükür boyasından ve ilk geldiğinde ileri - geri vites kolu pimi kesmişti ertesi gün parça geldi dağda taktı servis.

aksazli link=topic=51178.msg607631#msg607631 date=1339970152' Alıntı:
asıl sen iyi oku. yıl başından beri kullanıyorum 400 saat oldu dedim ben bereket 60 tan bahsettim orda.. bundan önceki kısmetti 600 küsur saat kullandım allaha şükür boyasından ve ilk geldiğinde ileri - geri vites kolu pimi kesmişti ertesi gün parça geldi dağda taktı servis.
sorun yapmasın zaten kim ister sorun yapan makinayı bir gün kayıp demek bir çok zaman ve para kaybı demek .... diğer makinanda sorun çıkmıştı adamı rahatsız eder sorun arka tarafın boyası kötü atmıştı ama bak bu makinan yapmadı ne güzel

mustafagursacli link=topic=51178.msg607617#msg607617 date=1339968694' Alıntı:
keşke birde erkuntumuz olsada kıyaslamayı tertemiz yapsak elin durumundan pay çıkararak değilde erkunt kullananlar kazayağındanda menun değiller bu arada
kolay gelsin öncelikle herkese bizim de 70 t 4wd kullanıyoruz 1 senedir 150 saati falan geçti şuan ama anlamadığım kimmiş bu kaz ayağından memnun olmayan erkuntcular.. geçen sene bayır yukarı çekmiyo dediğiniz erkuntla 9lu kazayağını ortadan ikiye böldük tam da bayır yukarı çıkarken bu sene yeni aldığımız 11 li merdaneli kazayağı ile yaptığımız 2lemelerde 130 dönüm yerde tarlaya gidiş geliş dahil bi depo yaktık depo 65 litre alıyo yani tam olarak 0,5 litre..
Anlamadığım konu sizinkiler bunun altında mi yakıyo yada hiç mi yakmıyo da acaba memnun olmuyo kimse yani yarım litre cok bi rakam mı ???

anillac link=topic=51178.msg607642#msg607642 date=1339979147' Alıntı:
kolay gelsin öncelikle herkese bizim de 70 t 4wd kullanıyoruz 1 senedir 150 saati falan geçti şuan ama anlamadığım kimmiş bu kaz ayağından memnun olmayan erkuntcular.. geçen sene bayır yukarı çekmiyo dediğiniz erkuntla 9lu kazayağını ortadan ikiye böldük tam da bayır yukarı çıkarken bu sene yeni aldığımız 11 li merdaneli kazayağı ile yaptığımız 2lemelerde 130 dönüm yerde tarlaya gidiş geliş dahil bi depo yaktık depo 65 litre alıyo yani tam olarak 0,5 litre..
Anlamadığım konu sizinkiler bunun altında mi yakıyo yada hiç mi yakmıyo da acaba memnun olmuyo kimse yani yarım litre cok bi rakam mı ???
9 lu kazayağını ortadan ikiye bölmekte bir marifet sonuçta 70 bg 4x4 traktör rampada çekmediği bir gerçektir erkuntun bilimsel olarak cevabı ise ağırlığı yakıt konusunda siz benim traktör firmamın 0.75 ltre yakıyop diye bir iddaasını gördünüzmü?
eğer erkunt bu yakıtı yakıyosa aynı motoru kullanan hattat ve phantomda aynı veriyi vermeli
standart teknik verileri belli söyledikleri olmayınca kandırmak oluyor bu

etik olalım

tarlada Hüseyin Soygüder bey 20-25 gazda hatta tam gazda herg ediyor Köylü Ömer efendiye 14-16 gazda sür diyor bu nedir adam kandırmaca değilmi ?

Şu markanın parçalarınıda biz yapıyoruz diyerek yalan söylemek ne kadar doğru ?

Ağırlık nedir bilmeyen çiftçinin traktörü alması için çekiştirmek ne kadar doğru ?

Erkunt ' un ileri gitmesini istmeyen yerli sermaye düşmanıdır

parasıda az değil bugün Tümosanı tercih eden pparası için seçer ve teknolojisini es geçer Erkunt ise hatrı sayılır para

bu parayı veren bizlerin kaliteyi istemek en doğal hakkı bayileride traktörlerini düzgün tanıtsın satış müdürleride 30 çiftçinin önünde yalan söylemesin gereksiz milliyetçilik yapılmasın Malımız bu diye mallarını satsınlar bizden tık ses çıkıyomu o zaman bak

erkunt ' un şanzumanı italyan carraro ve alman zf değil mi. beğenelim beğenmeyelim motoruda kendini kanıtlamış ingiliz perkins değil mi? ön dingili; dana, zf yada carraro dingillerinden biri değil mi.bunlarda iyi kötü kendini kanıtlamış markalar.perkins motor, massey fergusonda olunca iyi erkuntta olunca mı kötü. erkunt ağırsa e serileride ideal ağırlıklarında alternatif sunulmuş mu sunulmuş. ağır diye şikayet ediyorsan alırsın hafifini. yakıt reklamları ilk çıktığında babama dedim erkunt 075 yakıtla 8 dakika civarında bir dekar yer sürüyormuş dediğimde bu işlerden az anlayan ancak çift sürümünde tecrübeli babam bile bu rakamlara inanmadı köylünün ne kadarı bu rakamlara inanır belki yüzde üçü inanır desem o bile çok. şimdi; coyod26, köylü, cazgin0020, karizma06, aksazlı, murat sarıbaş, kederci, berat06, morır, wan7ed, anayurtlu volkan uzel, tahir, 768, phantomerkunt, ademin, koparanlı 80.4, wood, muhtar şaban bey, mustafa karakaya, mehmet kara, isyankar, seyyah, murat can, murat orman, cevo, fatih 337, çanakkale bayram iç çevresinden semih diye bi arkadaş var linkini hatırlayamadım o, umut, danger68, erkunt37, erkunttraktör, keltaşlı, şerefli1, özgür efe bu liste uzar gider. daha isimlerini yazamadığım pek çokları var. bu arkadaşların ne kadarı ciddi sorunlar yaşamışlardır. pek azı ciddi sorunlar yaşadılar.mesela mehmet kara linkli arkadaş vites dişlilerinden birini kırdığını yazmış. soğukta çalıştırmış belki ısınmasını beklemeden kullanmaya başladı ondan memnundur değildir bilemem. o arkadaşımızın vites dişlisini kırmış olması bütün erkuntların aynı arızaları vereceği anlamına gelemez.çiftelerde erkunt sayısı çok az. ancak kırk kilo metre uzağımızdaki emirdağ ' da ve afyon çevresinde çok yaygın. oralarda ve az sayıdaki memleketimde ciddi sorunlar olsa mutlaka duyarız.

mustafagursacli link=topic=51178.msg607647#msg607647 date=1339997185' Alıntı:
9 lu kazayağını ortadan ikiye bölmekte bir marifet sonuçta 70 bg 4x4 traktör rampada çekmediği bir gerçektir erkuntun bilimsel olarak cevabı ise ağırlığı yakıt konusunda siz benim traktör firmamın 0.75 ltre yakıyop diye bir iddaasını gördünüzmü?
eğer erkunt bu yakıtı yakıyosa aynı motoru kullanan hattat ve phantomda aynı veriyi vermeli
standart teknik verileri belli söyledikleri olmayınca kandırmak oluyor bu

etik olalım

tarlada Hüseyin Soygüder bey 20-25 gazda hatta tam gazda herg ediyor Köylü Ömer efendiye 14-16 gazda sür diyor bu nedir adam kandırmaca değilmi ?

Şu markanın parçalarınıda biz yapıyoruz diyerek yalan söylemek ne kadar doğru ?

Ağırlık nedir bilmeyen çiftçinin traktörü alması için çekiştirmek ne kadar doğru ?

Erkunt ' un ileri gitmesini istmeyen yerli sermaye düşmanıdır

parasıda az değil bugün Tümosanı tercih eden pparası için seçer ve teknolojisini es geçer Erkunt ise hatrı sayılır para

bu parayı veren bizlerin kaliteyi istemek en doğal hakkı bayileride traktörlerini düzgün tanıtsın satış müdürleride 30 çiftçinin önünde yalan söylemesin gereksiz milliyetçilik yapılmasın Malımız bu diye mallarını satsınlar bizden tık ses çıkıyomu o zaman bak
erkuntun hatrı sayılır bi para istediğini düşünmüyorum öncelikle çünkü sizin yerliye göre pahalı ithale göre ucuz dediğiniz kubota benim 2011 model erkuntuma 40 bin verip üstüne 40 bin para isteyen azizoğlu bölge satış müdürünün hem benim traktörümden 10 bin lira kazanıp hem kendi traktöründen kar ederek satış yapmaya çalışması ile mi uygun fiyatı erkunta takas yapmaya giden kaç kişiye takasda değerinin altında hele cook cokk altında bi rakam verildi traktörüm 100 saatte iken 56 bine 1 sene önce sıfır aldğımız traktöre erkunt satış müdürü 57 bin lira verdi lüks modelini almamız için
Yakıt konusuna gelirsek hüseyin beyin kaç gazda yürdüğü beni ilgilendirmez o bildiğiniz showmen.. ama 15 gazda ben 4lü 12 no pullukla 1.3 litre yakıyorum bu da emsali yerli yabancı traktörlere göre gayet düşük noterle yapılan 075 testi düz tarlada ve yastık başı vs gibi etkenler olmadan yapılmıştır şirketin kendi taktiri olarak reklamın iyisi kötüsü olmaz diyerek yapılmışta olabilir bizim cebimize bişi girmiyo ama gördüğümüz gibi konuşuluyo konuşturuyo..
rampada boğulma konusuna gelince erkuntu hiç kullanmamış veya bir iki kere üstüne binmiş herkes yok boğuluyo yok çekmiyo diyebilir son vites H4 de rampa çıkmıyo olabilir çünkü H4 traktörün rampa çıkma değil rampa inme vitesidir cer dişlisi nedeniyle boşta gitmeyen traktörün rampa aşağı daha hızlı ve rahat inebilmesi için konulmuş hız dişlisidir zf şanzıman kullanan herkes traktörü L serisi buçuklu viteste kullanırlarsa boğulmadığını çook rahat gittiğini görebilirler

aniloztas link=topic=51178.msg607716#msg607716 date=1340020232' Alıntı:
erkuntun hatrı sayılır bi para istediğini düşünmüyorum öncelikle çünkü sizin yerliye göre pahalı ithale göre ucuz dediğiniz kubota benim 2011 model erkuntuma 40 bin verip üstüne 40 bin para isteyen azizoğlu bölge satış müdürünün hem benim traktörümden 10 bin lira kazanıp hem kendi traktöründen kar ederek satış yapmaya çalışması ile mi uygun fiyatı erkunta takas yapmaya giden kaç kişiye takasda değerinin altında hele cook cokk altında bi rakam verildi traktörüm 100 saatte iken 56 bine 1 sene önce sıfır aldğımız traktöre erkunt satış müdürü 57 bin lira verdi lüks modelini almamız için
Yakıt konusuna gelirsek hüseyin beyin kaç gazda yürdüğü beni ilgilendirmez o bildiğiniz showmen.. ama 15 gazda ben 4lü 12 no pullukla 1.3 litre yakıyorum bu da emsali yerli yabancı traktörlere göre gayet düşük noterle yapılan 075 testi düz tarlada ve yastık başı vs gibi etkenler olmadan yapılmıştır şirketin kendi taktiri olarak reklamın iyisi kötüsü olmaz diyerek yapılmışta olabilir bizim cebimize bişi girmiyo ama gördüğümüz gibi konuşuluyo konuşturuyo..
rampada boğulma konusuna gelince erkuntu hiç kullanmamış veya bir iki kere üstüne binmiş herkes yok boğuluyo yok çekmiyo diyebilir son vites H4 de rampa çıkmıyo olabilir çünkü H4 traktörün rampa çıkma değil rampa inme vitesidir cer dişlisi nedeniyle boşta gitmeyen traktörün rampa aşağı daha hızlı ve rahat inebilmesi için konulmuş hız dişlisidir zf şanzıman kullanan herkes traktörü L serisi buçuklu viteste kullanırlarsa boğulmadığını çook rahat gittiğini görebilirler
reklamın tabi iyisi kötüsü olmaz ama bu veriye inarak elindeki makinası satan çok insan var ve bu veriyi bulamayınca sonuç hüsran bunun haricinde yorumunda ikkatimi çeken azizoğlunun tutumu oldu yaptığı yanlıştır doğru denilemez erkunt l4 dede boğulma yapmakta .... ama aşağı inmek için h4 kullanılacağını bilmiyordum .... yorumun çok güzel olmuş eyvallah

şöyle listemizi birazcık daha geliştirelim. demirciler14, mustafa 1676, sameci38, mdurmaz, balyacı sadık43, erkuntcugenç, yılmaz66, sekoo19, malicavdar, m.alkaya, kırankaya, tura30, simyam, talat aga, zerenler42 daha ismini hatırlayamadığım pek çok kullanıcı bunların kaçı traktörlerinden şikayetçi.şerefli1, smhgwz, (kendileri nimetin zf modelini kullanıyorlarmış yazdığına göre mesajlarında traktörü idare edermiş eniştesine aldıkları nimetin e modelinde yakıttan biraz şikayetçilermiş) 4rooster, birazcık berat06 ve bi kısım daha arkadaş traktörlerinin şikayet nedenlerini yazmış. keza yine tura30 linkli bi üye yazmış.elbette her markada ufak tefek yada büyük sıkıntı ola bilir benim makinemde hiç sıkıntı olmuyor bizim kullandığımız markada hiç sorun olmaz diye idda edenler bu dünyada değil sanki hayal dünyasında yaşıyorlar gibidir. erkunt konusundaki genel şikayetlerin asıl sebebi traktör değil servis ve bayileri pek çok mesajdan okuduğum kadarıyla. fabrikadan şikayet eden ise çok az. ülkemizde nitelikli servis sıkıntısı var. traktörler otomobiller artık mekanik değil elektronik buda anlayanının az olmasına sebep oluyor. buda bize meslek lisesi ve yüksek okullarında verilen öğretimin kağıt üzerinden ileriye gidemediğini gösteriyor.