erkunt'a ne oldu

Ynt: erkunt'a ne oldu

yanlız adam link=topic=5124.msg175547#msg175547 date=1240920491' Alıntı:
Uzunköprünüm YENİKÖY köyündenim bende hemşerim.Bende yeni traktör aldım benimde aklım erkunlarda kaldı ama same daha çazip ve daha kuvvetli geldi.Oyüzden sana aldedim karşılaştırmak için.

heee emşerim orayı biliyom yeni köyü köprüden öte bende erkunt almayı istiyorum ama durum müsait değil alamıyoruz
Yeni traktörün hayırlı olsun iyi günlerde kullanırsın işallah darısı benim başıma

ERKUNT ' A SELAM
ENTERLE DEVAM

SmhGwz link=topic=5124.msg615481#msg615481 date=1342680835' Alıntı:
2009daki konuyu hortlatmışın :D

Daha doğrusu 25 Haziran 2008 de açılmış bir konu. Ama arkadaşımız konuyu hortlatma sebebinde haklı,zaten ucu açık birk konu. :)

bölgemde satışar takaslar var.daha dün 100 lük için hararetli pazarlık var.yalnız tümosan ve jd mf çok iyi indirmler yapıyor.erkunt indirim ve taviz vermiyor.sonuç ne olur bilmem.

traktör satışları düşebilir.
hububat verimi düşük.hayvan para etmiyor.hayvanı olan yem masrafına çok paralar yatırdı.mazot pahalı.
hükümet hurda indirimi yaparak piyasayı canlandırmalı.

Arkadaşlar ben erkuntu alalı 15 gün falan oldu mf 3105 le takas ettik ama şimdilik bilmiyorum çekişi yakışı daha denemedik bugün hava 45 derece adana da bizim sezon 20 gün sonra açılır artık görecez iyimi kötümü bu sıcak larda belli olur herkese hayırlı mahsuller:)

erkuntta başka motorlarda sorunyok satışlar bitik çiftci alım gücü kalmadı burası nevşehir patatesler çöpe atıldı satanda 5krş sattı sakız alamssın o paraya depo temizlensindiye verdiler temuz bitmek üzere hala depolarda patates var erkunt 90 85000tl diyor 80seni devlet beşini çiftci verse gene alım gücüyok evin ekmegini zor alıyor çiftci herkeze kolay gelsin durum vahim..

baya iyi hortlatılmış bi konu :D erkunta bişey diyemem zaten ağzımın suyu akıyo haşmeti görünce :D bigün gidip alacam ordan o haşmeti ama neyse az daha geliştirsinler diye bekliyom :D

hasat çok kötü geçti.satışlar olur taksit atlatırma ve buna benzer sistemlerle yine sıfırların ve bankaların kapısı çalınır.
arpa ortalama 200 kğ verdi
buğday 200 kğ ortalama
nohutlar çok yerde yok hastalndı bir çaok yerde masrafını zor kurtarır.
ayçekirdegi ewkenler para kazanır,pancarda tabi,
saman sap pahalı mal alanlar krdi ödeyecekler bak sen memlekttin haline.
devlet zamanında tetbir almadı.köylü dilekçe vermedi ağlamdı.muhtarlar uyudu ses vermedi.
buyıl kış zor geçer...............

Başkasını bilemicemde bence bu verimle bu senelerde sadece erkunt değil hiç bir traktör alınmaz alınsada ya tarlandan olursun yada bankaya borcun olur :)