erkunt zf ile erkunt e serisi

Ynt: erkunt zf ile erkunt e serisi

SmhGwz link=topic=45964.msg434243#msg434243 date=1313432803' Alıntı:
bizde onu yapamıyoruz be abi :) biz elimizdeki aletin son vitesini son hzını görmeyince içimiz rahat etmiyor :D sonra genç adamsın dede gibi kullanma fln diyorlar hem :)
ok-*-s ok-*-s alk-*s alk-*s

e sersi 12 +12 fiat traktörlerin seriliği var . lüksleri 16+8 ileri viteslerde gerçekten hertürlü ekipmana ayak uyduracak vites aralıkları var başak traktör gibi ama değinmeden geçemeyecem başak su takviye kolunu adam gibi biyere alsa hiç fena olmaz hani :)

:D :D ben bi dayının motora binmiştim servet. adam h 4 ü kullanmıyorum hiç demişti. dedim neden mazot kalmıyo depoda dedi :D

bildiğim kadarıyla zf agır işler için e serisi hafif işler için. zf kullnıyorum bayılma var ama güç de var.burada erkunt yetkilisi neden hala yorum ve açıklama yapmamış konu iki sayfa olmuş önemli bir konu.e serisi ve zf serisi

köylü link=topic=45964.msg434739#msg434739 date=1313562078' Alıntı:
bildiğim kadarıyla zf agır işler için e serisi hafif işler için. zf kullnıyorum bayılma var ama güç de var.burada erkunt yetkilisi neden hala yorum ve açıklama yapmamış konu iki sayfa olmuş önemli bir konu.e serisi ve zf serisi
aynen katılıyorum biz kullandığımız kadar biliyoruz ama tasarlayanın yorumu konuya dahada netlik kazandırır

köylü link=topic=45964.msg434739#msg434739 date=1313562078' Alıntı:
bence şirketlerin makina -teknik bölümünden bi kişi bizim sayfayı bilip traktörler hakkında bilgi vermesi lazım..
yada biz onları buraya çeksek ve bizi aydınlatsalar ii olur hani.

Arkadaşlar geçenlerde bir konuda Erkunt traktörlerini tasarlayan mühendislerden biri olan Ersan abinin yorumlarını bazı arkadaşlar dikkate almadılar. Adam traktörü tasarlayan kişi. Fakat bizim milletimiz yapan kişiden daha çok biliyor. Ersan abinin 75.5 Hp dediği traktöre çok bilen arkadaşlarımız 85 Hp mi neydi tam hatırlamıyorum öyle birşey diyorlar. Ersan abinin yorumlarını dikkate almıyorsunuz. Adamda size niye cevap versin. Nasılsa kimse traktörü tasarlayan mühendisi takmıyor. O konuyu yakından takip ettim. Fakat işten güçten yorum yazamadım. Burada siteminizi görünce yorum yapamadan geçemedim. Lütfen biraz saygılı olalım. Erkunt ' tan yetkili olarak traktörü tasarlayan mühendis sitemize üye. Fakat biz yorumlarını dikkate almıyoruz. Üzerine birde daha çok biliyormuşuz gibi konuşuyoruz. Sonrada ondan yorum bekliyoruz. Bir daha yorum yapmayacağımm dedi. Artık çok bekleriz faydalı birşey öğrenmek için....

zf il carroronun vites dışında ne gibi farkı var.zf mi ? güçlü carraro mu ? bunun farkı nı sormak la dikkate alınmanın veya almamanın ne manası olcak.bu soru sorulmuş konu almış başını gidiyor.hiç de ters cevab yok.

ramazanpullu link=topic=45964.msg434241#msg434241 date=1313432531' Alıntı:
emmioğlunun j dere 6830 18 km gidiş tarlaya 3 römork boş götürüyor havuç dolu getiriyor 3 römork 18 km geliş toplam 36 km de 18 litre yakıyor belki inandırıcı değil ama gerçek güç farkı ve teknoloji farkı

Alman john deere ler çok iyi Ramazan abi. Biraz araştırma yaptım john deere 6000 premium serisi new holland 6000 lerden az yakıyormuş.

köylü link=topic=45964.msg434873#msg434873 date=1313595513' Alıntı:
zf il carroronun vites dışında ne gibi farkı var.zf mi ? güçlü carraro mu ? bunun farkı nı sormak la dikkate alınmanın veya almamanın ne manası olcak.bu soru sorulmuş konu almış başını gidiyor.hiç de ters cevab yok.

Ben zaten bu konu için konuşmadım. Başka bir konuda Ersan abiyi kimse dikkate almadı. Hatta milleti kandırıyorsun denildi. Oda bir daha öyleyse kimseyi kandırmam. Hiç bir konuda yorum yapmacağım dedi. Bende onu dile getirmek istedim. Yani Ersan abiden yorum beklemek boşuna...

alipasalierkan link=topic=45964.msg434887#msg434887 date=1313596233' Alıntı:
Ben zaten bu konu için konuşmadım. Başka bir konuda Ersan abiyi kimse dikkate almadı. Hatta milleti kandırıyorsun denildi. Oda bir daha öyleyse kimseyi kandırmam. Hiç bir konuda yorum yapmacağım dedi. Bende onu dile getirmek istedim. Yani Ersan abiden yorum beklemek boşuna...

e serisinde kullanılan şanzuman carraro marka italyan tümosanların şanzumanı zf ise alman mercedes kamyondan ford tıra kaar birçok ürün yelpazesi olan bi şanzuman dolayısıyla zf şanzuman daha saglam.vites sayıları ortada yani obayi biraz uydurmuş.gelelim mazot konusuna bende 80.4 var 9 saat 6km uzaklıktaki tarla tam gün hiç durmadan gidip gelmeye 51litre mazot yaktı ve motora hiç acımadıgım halde.römorkları yetiştirip işçileri bekletmemek için 2000 devirin altına hiç düşmedim hava 32dereceydi hararet ortayı geçmedi.

arkadaşlar bende kısmet 55 hakkında bilgi almak istiyorum sizden özellkle aksazlı arkadaş şuan yeni çıkanların vitesleri nasıl 4 le giderken geri geliomu rampa çıkışı nasıl 4*4 mü tavsiye edersinz yoksa tek çeker mi sanzuman özelli nasıdr ne markadr

fabrika yetkilisinin burada olması bulunmaz bir fırsat.açıklamsı faydalı oluyor. fayda saglamayanlar kendine.fayda erkunt kullananlar için daha önemli

Yazılanları okudukça acaba dedim bu zf şanzıman konusunda senkronize sorunu mu var, çünkü ortada garip bir durum var, ucuz olan e serisi modelinin s serisinden daha ucuz olmasının temelinde şanzımanlarının farklı olması yatıyor ama e serisi traktörün şanzımanı diğerine göre daha verimli çalışıyor. Birde ortaya müşteri açısından can sıkıcı bir tercih etme seçeneği çıkıyor, şöyle ki; yanılıyorsam bilgisi olan arkadaşlar düzeltsin lütfen, zf şanzımandaki viteslerin tamamı ya da bazıları senkromeçli değil herhalde ki geçişlerde ses ve uygun deviri yakalayamayınca zorluk oluyor, ve levyeli değil, bu tür bir şanzımanda bunlar kullanım kolaylığı açısından bence çok önemli eksiklik, bu durumda müşteri dese ki ben bu zf serisi şanzımana hiç bulaşmayayım, levyeli kullanımı kolay olan e serisini hem daha ucuza alır hemde levye özelliği sayesinde ileri geri şıkır şıkır kullanırım deyip o modeli tercih etse bu defa da o şanzımanın en azından yol hızı çok düşük, bu durumda bence müşterinin hangi şanzıman daha iyidir değilde hangi şanzıman diğerinden daha kötüdür tercihinden hareketle alacağı motoru şanzıman anlamında kötünün iyisini belirleyerek seçmesi gerekecek...

Köylü kardeşime yazıyorum:
Fabrika yetkilisi nasıl burda olsun?Traktör fabrikası sanki onunmuş gibi millet hesap sormaya , sorguya çekmeya kalktı.Sadece erkuntla ilgili değil genel olarak traktörlerle ilgili ne kadar yararlı şeyler yazdı.Çok şey öğretti. Ama bazıları: ' ne bilelim senin mühendis olduğunu ' , ' sen nasıl mühendissin ' gibi seviyesiz,görgüsüz,cahilce yazılar yazdılar.Nerdeyse mühendislik diplomasını göstermesini isteyeceklerdi. O da ' Dahada gelmem forumunuza, burada geçirdiğim zamana yanarım ,ben sadece yardımcı olmaya çalıyordum ' dedi ve gitti..

Göktürk- link=topic=45964.msg453346#msg453346 date=1318322539' Alıntı:
Köylü kardeşime yazıyorum:
Fabrika yetkilisi nasıl burda olsun?Traktör fabrikası sanki onunmuş gibi millet hesap sormaya , sorguya çekmeya kalktı.Sadece erkuntla ilgili değil genel olarak traktörlerle ilgili ne kadar yararlı şeyler yazdı.Çok şey öğretti. Ama bazıları: ' ne bilelim senin mühendis olduğunu ' , ' sen nasıl mühendissin ' gibi seviyesiz,görgüsüz,cahilce yazılar yazdılar.Nerdeyse mühendislik diplomasını göstermesini isteyeceklerdi. O da ' Dahada gelmem forumunuza, burada geçirdiğim zamana yanarım ,ben sadece yardımcı olmaya çalıyordum ' dedi ve gitti..
haklısın arkadaş ersan da haklı seviye düşüyor.düşürüyorlar.ama onları kayle almadan yazmalı.açıklamalı.

Bizde de Bereket 60 4x4 var. Geçen gün yayladan gübre ile gelirken yokuş yukarı çıkarken 2L de hafif boğulma yaşadım ama asıl sorun 4 ile 3. vitesler arasındaki geçişler iyi fena değil ama 3 ten 2. vitese alırken biraz zorlanma yaşadım. Tamam ZF serisi ağır işler için iyi ama biraz daha geçişler için geliştirilmesi lazım. Ayrıca yanına birde levye eklenirse bence tadından yenilmez olur diye düşünüyorum.

bizler alıp ilk taksidi ödemeden veya senesi gelmeden yenisi yeni versiyonları modelleri tipleri çıkıyor.onlar çıkarmaktan bıkmaz bizler de almaktan.