erkunt zf ile erkunt e serisi

Ynt: erkunt zf ile erkunt e serisi

SmhGwz link=topic=45964.msg433918#msg433918 date=1313327827' Alıntı:
aynn
.

bayide bhçe tipi 70 wardır denemiştik zf yi ötüyor diyo babam bu kara şanjıman ne böle diyordu haklı çıktı bizde bi sürü laf dedik onu daha iyi fln diye ama adamın dediği levyelisi daha ii en azından viteslerde illa durmana gerek yok.. yolda da giderken her viteste yıgılma yapıyor motor yavaşlıyor bi yükseltiyon motor sanki yüksek viteste kaldırır gibi bogulma fln yapıor. yada rampada h4le fln giderken illa düşüyon motor boş kendi kendine giderken bile :) çözemedik gitti motoru .
aynen semih bence zf şanzumanın dişlilerinden kaynaklanan bişey.

cazgin0020 link=topic=45964.msg433882#msg433882 date=1313317211' Alıntı:
ewt hızlı ama agır vitesleride var 16 ileri vitesi var :S
Evet var ama zf serisi e serisinegöre daha ağır. ZF şanzumanlı modellerin ağırlıkları söküldüğünde e serisi gibi olacağına inanıyorum. Ağır olmasının sebebide tarla işlerinde kullanırken patinajı önlemek amaçlı fazlaca takılmış. Ağırlık farkı da var aralarında.

arkadaşlar yeni 4 piston servet geldi 2 gün bana kültüvatöre geldi dedim ilk çıkan eski kasa 2008 3 pistondu onlar iyidi seri çekişli dersiniz bu bir eşek kadar ağır ve hantal kubotamla ona tur atıyorum anladımki kmen diyi geliştirmeye uğraşıyor ama bir yerlerde yanlış yapıyor

yahya link=topic=45964.msg433991#msg433991 date=1313346734' Alıntı:
arkadaşlar yeni 4 piston servet geldi 2 gün bana kültüvatöre geldi dedim ilk çıkan eski kasa 2008 3 pistondu onlar iyidi seri çekişli dersiniz bu bir eşek kadar ağır ve hantal kubotamla ona tur atıyorum anladımki kmen diyi geliştirmeye uğraşıyor ama bir yerlerde yanlış yapıyor
eed motoru geliştirmek ten çok agırlaştırmışlar çok agır kendide agır tarla gidişide..

ağır traktör iyidir diye bir kanı var.Tarlada iyi olabilir.ama traktörün ağırlığını tarlada söküp bırakmıyoruz ki.ne iş yaparsak yapalım fazladan yükü fuzuli gezdiriyoruz.o da yakıt tüketimine etki ediyor.ağır traktörün az zıplaması da şoförün işine geliyor.

steyr 8050 ve steyr 8053 traktörlerine baktığımızda motor şanzıman tamamen aynı.yarım metrelik ara gövdeden dolayı 8053 aşağı yukarı 600 kg daha ağır.8053 üm çamurda çekip götürdüğü pancar yüklü remorku 8050 götüremiyor.ama 8050 nin süratlenmesi,kıvraklığı,ve yakıt tüketimi daha iyi.

ramazanpullu link=topic=45964.msg433996#msg433996 date=1313347603' Alıntı:
çekişe etkisi olur diye ağır yapmışlardır ama her bg e düşen ağırlık kg var normalden fazla oldumu yakıta etkisi olur
eed agırlıkları tek duruma yönelik düşünülmüş gibi..
TT 55 link=topic=45964.msg434003#msg434003 date=1313349662' Alıntı:
ağır traktör iyidir diye bir kanı var.Tarlada iyi olabilir.ama traktörün ağırlığını tarlada söküp bırakmıyoruz ki.ne iş yaparsak yapalım fazladan yükü fuzuli gezdiriyoruz.o da yakıt tüketimine etki ediyor.ağır traktörün az zıplaması da şoförün işine geliyor.

steyr 8050 ve steyr 8053 traktörlerine baktığımızda motor şanzıman tamamen aynı.yarım metrelik ara gövdeden dolayı 8053 aşağı yukarı 600 kg daha ağır.8053 üm çamurda çekip götürdüğü pancar yüklü remorku 8050 götüremiyor.ama 8050 nin süratlenmesi,kıvraklığı,ve yakıt tüketimi daha iyi.
ve motorun bu kadar vitesi fazla olup normal motorlar gibi hafif olsaydı bnce çok serisi olabilirdi..
çok büyü bib motor olmadıgı için bence ota sınıf için motor agırlıgı fazla bunu 100 bg uzeri için denenebilir agır motor tarlada daha iyi olabilir ama normal kullanım sezonda her işi yarısını yolda tamamlayanlar için bence agırlık gereksiz..

SmhGwz link=topic=45964.msg434017#msg434017 date=1313352585' Alıntı:
eed agırlıkları tek duruma yönelik düşünülmüş gibi..ve motorun bu kadar vitesi fazla olup normal motorlar gibi hafif olsaydı bnce çok serisi olabilirdi..
çok büyü bib motor olmadıgı için bence ota sınıf için motor agırlıgı fazla bunu 100 bg uzeri için denenebilir agır motor tarlada daha iyi olabilir ama normal kullanım sezonda her işi yarısını yolda tamamlayanlar için bence agırlık gereksiz..
Zaten Semih, yanlış hatırlamıyorsam tanıtım cd ' sinde de adamlar normal taşımacılıkta ağırlıklar gereksiz yük olur diyor. Bence tarla işleri sonrasında ağırlıklar en azından ön ağırlıklar çıkarılmalı. Ben bizim Bereketin ön ağırlıkların 4 tanesini çıkarmıştım. Az da olsa fark ediyor.

demirciler_14 link=topic=45964.msg434042#msg434042 date=1313356055' Alıntı:
Zaten Semih, yanlış hatırlamıyorsam tanıtım cd ' sinde de adamlar normal taşımacılıkta ağırlıklar gereksiz yük olur diyor. Bence tarla işleri sonrasında ağırlıklar en azından ön ağırlıklar çıkarılmalı. Ben bizim Bereketin ön ağırlıkların 4 tanesini çıkarmıştım. Az da olsa fark ediyor.
bu konunun üstünde duracam babam sök derse sökerim yarısını :D bizim motor rampaya gelince vitesi düşüttürüyor :D

SmhGwz link=topic=45964.msg434045#msg434045 date=1313356624' Alıntı:
bu konunun üstünde duracam babam sök derse sökerim yarısını :D bizim motor rampaya gelince vitesi düşüttürüyor :D
semih ağırlıkları çıkar kabinide sök :D mazotuda çok koyma jantların biconlarındanda bikaçtane sök malum ağır olur :D

anayurtlu 3105d link=topic=45964.msg434051#msg434051 date=1313358518' Alıntı:
semih ağırlıkları çıkar kabinide sök :D mazotuda çok koyma jantların biconlarındanda bikaçtane sök malum ağır olur :D
;D ;D ;D deneyecem :D
agır bea gitmiyo :D

valla arkadaşlar benim kısmetin ağırlıkları fabrikadan nasıl geldiyse öle duruyo. vites düşme alışkanlığı yok yığılma yok pire gibi maşallah. seri 4 te tam gaz giderken çek geriye tam gaz geri sıkıntı yok . ileri geri işi çift sürerken salıntı başlarında iyi oluyor zaten seri 1 le sürüyosun şıkır şıkır geçiyo

aksazli link=topic=45964.msg434065#msg434065 date=1313360764' Alıntı:
valla arkadaşlar benim kısmetin ağırlıkları fabrikadan nasıl geldiyse öle duruyo. vites düşme alışkanlığı yok yığılma yok pire gibi maşallah. seri 4 te tam gaz giderken çek geriye tam gaz geri sıkıntı yok . ileri geri işi çift sürerken salıntı başlarında iyi oluyor zaten seri 1 le sürüyosun şıkır şıkır geçiyo
bilmiyorum bizimkilerde war bişi o zmn
h3 le tarla sürüyoruz üstüne atamıyoruz atıyoruz gidiyor gidiyor duruyor :D
yada yolda sadece trak rampada h4 den düşüyoruz sırayla yada l 4 daha ii :D
motorun arkasında blaya mainası war L1234 kaltın H4 yapıoyn ama ya kesiliyor yada son gaz vermen lazım l4 de bayahı hzılancak sonra h 4 yapacan :D
işte yanii
geçen tarlayı sürdüm h 3 üstüne tırmık yapyım dedim seril1 çok salladı motorda zor durdum sonra tarla h4 l4 le fln yaptım ama baştan serideyken sallar fln deken deponun ibrenin düştüğünü analdım ynai tırmıkta :D
12 dönum yerde sürerken çeyrek depo yaktım aynı yerin tırmıgındada çeyrek depo yaktım ama seri giderken tırmıkta daha fazla yakıyordu..
bilmiyorum ögrenemedim mi daha kullnamasını yoksa çözemedim gitit :D

benim de öle sürerken yaktığından daha fazlasını tırmıkta yakıyo bende anlayamadım.

aksazli link=topic=45964.msg434089#msg434089 date=1313363346' Alıntı:
benim de öle sürerken yaktığından daha fazlasını tırmıkta yakıyo bende anlayamadım.
:) bu motoru yavaş yavaş kullancan 15 -16 gaz h 3 kullancan hep tarlada böle :D hani 6 bin jdler gibi fln :D
40 km hız diyo 40 km yol yapıyoz depo bitioy :D

SmhGwz link=topic=45964.msg434090#msg434090 date=1313363501' Alıntı:
:) bu motoru yavaş yavaş kullancan 15 -16 gaz h 3 kullancan hep tarlada böle :D hani 6 bin jdler gibi fln :D
40 km hız diyo 40 km yol yapıyoz depo bitioy :D
semih 40 km de bi depo mazot yakıyosa snn motor eger o motorda bi dengesizlik vardır benden soylemesi ben servise gidip geliyorum git gel 50 km yapıyo- 50tl lik mazot çok çok yetiyo yani 250 milyon falan aldıgına gore deposu en az 200 km gider bi depo ile en az ne kadar zorlarsan zorla :)

cazgin0020 link=topic=45964.msg434227#msg434227 date=1313430197' Alıntı:
semih 40 km de bi depo mazot yakıyosa snn motor eger o motorda bi dengesizlik vardır benden soylemesi ben servise gidip geliyorum git gel 50 km yapıyo- 50tl lik mazot çok çok yetiyo yani 250 milyon falan aldıgına gore deposu en az 200 km gider bi depo ile en az ne kadar zorlarsan zorla :)
ya çaktırma ben lafın gelişi dedim motoru yolda yada yuksek devirde kullanırsan çok yakıyor demek istedim..

emmioğlunun j dere 6830 18 km gidiş tarlaya 3 römork boş götürüyor havuç dolu getiriyor 3 römork 18 km geliş toplam 36 km de 18 litre yakıyor belki inandırıcı değil ama gerçek güç farkı ve teknoloji farkı

TT 55 link=topic=45964.msg434233#msg434233 date=1313430774' Alıntı:
panic yok yollarda yavaş gidin.mazotu az yakın.bırakın diğer traktörler geçip gitsin.dolduruşa gelmeyin.
bizde onu yapamıyoruz be abi :) biz elimizdeki aletin son vitesini son hzını görmeyince içimiz rahat etmiyor :D sonra genç adamsın dede gibi kullanma fln diyorlar hem :)