Erkunt yeni Kısmet 58 Hindistan malı motoru ile piyasaya çıkıyor.

Ynt: Erkunt yeni Kısmet 58 Hindistan malı motoru ile piyasaya çıkıyor.

ARKADAŞLAR KATİYYEN HİNDİSTAN MALI PERKINS YOK ...PERKINSLAR İNGİLTEREDDEN GELME dökümleri %100 erkunt dur.avrupa manşeli traktörlerin ünlü markalrın dökümleri erkunt ve türk dökümlerinde yapılıyor..
UK orjinal ingilizdir...

arkadaş konu kasıtlı olarak kötülemek amaçlı açılsada şuan en yetkili yerin verdigi bilgi dogru 58 lerde hem hint hem pekıns olacak...hind modeline çok güvendiklerini de söylüyor..
bundaki amaç ucuz traktör isteyenlere alternatif..
isteyenler perkıns-isteyenler hint modeli istege baglı...sadece motor ama erkunt geliştirmek şartıyla anlaşılmış..hazır motor degil galiba..anlagım bu..

tumosannn link=topic=68198.msg775893#msg775893 date=1379510545' Alıntı:
benı kızdıran hındıstan perkıslı olması değil benı kızdıran İNGILTERE de URETILIYOR BU MOTORLAR DIYIP SATMALARI dogruyu solememeleri anlş-*s
kim demiş ingiltere diye ben hiç öyle bir resmi açıklama duymadım belki size 3-5 bilgisiz bayi demiş olabilir ama bben duymadım uk birleşik devletler demektir yani birçok ülkeyi içine alıyor herhangi birinde üretilmiş olabilir

yani demek istediğim ali abiyle aynı düşüncedeyim
'biz kuru fasulye seviyoruz diye onu yapıp gönderiyorlar. Bu onların kebap yapmasını bilmedikleri anlamına gelmez.'

55-46 link=topic=68198.msg775895#msg775895 date=1379510736' Alıntı:
kim demiş ingiltere diye ben hiç öyle bir resmi açıklama duymadım belki size 3-5 bilgisiz bayi demiş olabilir ama bben duymadım uk birleşik devletler demektir yani birçok ülkeyi içine alıyor herhangi birinde üretilmiş olabilir

yani demek istediğim ali abiyle aynı düşüncedeyim
'biz kuru fasulye seviyoruz diye onu yapıp gönderiyorlar. Bu onların kebap yapmasını bilmedikleri anlamına gelmez.'
mesela 'köylü' nıklı abı öyle bı kandırıyorlar kı dogru oldugunu sanıyor ;D ben kac kez dıyecem bılmıyorum ama bu motorun cıgerını bılıyorum arkadasım erkuntta calısıyor anlş-*s

şunuda bilin MF ve newholland ve dünyaca ünlü markalrın tüm döküm ve blokları motor parçalarının %65 türkiyede yapılıyor..
carraro-zf-jondre kısmen-fent-steyr-landini-mc cormik-perkıns-iveko-daha ismi sayamadıgım bir çok marka traktör motor kısımları buradan avvrupaya gidiyor ve orada montaj yapılıyor..
hattat MF ve valtranın avrupadaki üssüdür...perkıns motor da

iran ve hindistan brezilya kendileri döküp yapıyor burada brzilya fransa ve ispanya ile ortak çalışıyor yanı kalite yüksek..
meksikada bir çok markaya ucuz yollu döküm yapıyor ..

senin arkadaşın arkunta çalışıyor çalışablar bu bilgi verilmez...bu işin içindeyim ben sen birşey bilmiyorsun sadece karalama amaçlı senin ki...
motor üretim ve montaj bölümlerindekiler gereken bilgi ile çalışırlar öyle dışarıya bilgi verilmez çalışanada egitim alırlar işe devam..
motor ve şanzuman grubu devamlı arge olarak gizli olarak kimseye bilgi verilmeden çalışılır..senin arkadaşın seni kandırıyor..
sen burada kafa buluyorsun...koskoca erkunt mühendileri yetkilileri bir şey bilmiyor senin arkadaşın çigerini biliyor..

köylü link=topic=68198.msg775897#msg775897 date=1379511032' Alıntı:
şunuda bilin MF ve newholland ve dünyaca ünlü markalrın tüm döküm ve blokları motor parçalarının %65 türkiyede yapılıyor..
carraro-zf-jondre kısmen-fent-steyr-landini-mc cormik-perkıns-iveko-daha ismi sayamadıgım bir çok marka traktör motor kısımları buradan avvrupaya gidiyor ve orada montaj yapılıyor..
hattat MF ve valtranın avrupadaki üssüdür...perkıns motor da

iran ve hindistan brezilya kendileri döküp yapıyor burada brzilya fransa ve ispanya ile ortak çalışıyor yanı kalite yüksek..
meksikada bir çok markaya ucuz yollu döküm yapıyor ..
tamam yapıyorlar ama INGILTERE de uretıldı dıye SATMIYORLARDIR sanırım :) mesela soyle ornek vereyım
nh burda uretılen bır modelının satısını bu İTALYA YAPIMI DIYE SATIYOR MU ?
SATMIYOR ama
ERKUNT hındıstan motorlu perkıns motoru (fabrıkadan çıkışlı uk yazısıyla )
İNGILTERE üretim dıye satıyor
Demek ıstedıgım budur anlş-*s

köylü link=topic=68198.msg775899#msg775899 date=1379511300' Alıntı:
senin arkadaşın arkunta çalışıyor çalışablar bu bilgi verilmez...bu işin içindeyim ben sen birşey bilmiyorsun sadece karalama amaçlı senin ki...
motor üretim ve montaj bölümlerindekiler gereken bilgi ile çalışırlar öyle dışarıya bilgi verilmez çalışanada egitim alırlar işe devam..
motor ve şanzuman grubu devamlı arge olarak gizli olarak kimseye bilgi verilmeden çalışılır..senin arkadaşın seni kandırıyor..
sen burada kafa buluyorsun...koskoca erkunt mühendileri yetkilileri bir şey bilmiyor senin arkadaşın çigerini biliyor..
İNGİLİZLER NE ZAMAN DAN BERİ TÜRKLER ICIN CALISIYOR :S HAYRET VALLA ? erkunt un kar yapma stratejısını anlatayım kısaca size ıngılteye dokum vs vs parcalar gonderıyor (kaliteli) kendı uretıp burdan aldıgı paraylada hındıstandan ucuz hınt malı perkıns MOTOR alıyor kısaca KAR YAPIYOR BU YONTEMLE YOKSA bu işin içinden kalkamaz ok-*-s

tumosannn link=topic=68198.msg775902#msg775902 date=1379511745' Alıntı:
İNGİLİZLER NE ZAMAN DAN BERİ TÜRKLER ICIN CALISIYOR :S HAYRET VALLA ? erkunt un kar yapma stratejısını anlatayım kısaca size ıngılteye dokum vs vs parcalar gonderıyor (kaliteli) kendı uretıp burdan aldıgı paraylada hındıstandan ucuz hınt malı perkıns MOTOR alıyor kısaca KAR YAPIYOR BU YONTEMLE YOKSA bu işin içinden kalkamaz ok-*-s

cahil cahil konuşma.Sonalika perkinsten ayrı bir motor markası.Erkuntun perkins motorlu bütün traktörlerinin motoru ingiliz malıdır.UK de United Kingrom yani birleşik krallık demektir.

wood link=topic=68198.msg775948#msg775948 date=1379517985' Alıntı:
cahil cahil konuşma.Sonalika perkinsten ayrı bir motor markası.Erkuntun perkins motorlu bütün traktörlerinin motoru ingiliz malıdır.UK de United Kingrom yani birleşik krallık demektir.
cahil sensın dogru konus benımle ben sonalıka ıle perkıny aynı fabrıka mı dedım ;D ordan ates edıyon hemen yazdıklarımı ıyı oku hındıstandakı perkın fabrıkasından motor UK YAZILI CIKIYOR DIYORUM HINDISTANDAKI PERKINSTEN SEN BANA HINDISTAN YAZILI PERKINS MOTOR GOSTER ALNINI OPUCEM ;D

hepsi yapılıyorda yerli motor ve şanzumanı halen üretemedik sonalika motorlu kısmet58 alacaklara hayırlı olsun piyasada ne kadar tutunacak bekleyip göreceğiz.

ranger link=topic=68198.msg775990#msg775990 date=1379524334' Alıntı:
hepsi yapılıyorda yerli motor ve şanzumanı halen üretemedik sonalika motorlu kısmet58 alacaklara hayırlı olsun piyasada ne kadar tutunacak bekleyip göreceğiz.
Yerli motor TÜMOSAN YERLİ ŞANZIMAN TÜMOSAN kullanıyor kendı şanzımanını sadece 7000-8000-9000 serisinde kullanmaktadır

tarım aletleri ve traktör sektörü dünyada ciddi bir ekonomi oluşuruyor
ve bu yarışta bende varım diyen firmalar illaki birçok farklı modelde ürünü piyasaya sürecek ki rakipleriyle rekabet edebilisin
erkuntta bu konuda iddaalı bir firma oldugu için istesede istemesede müşterinin isteklerine cevap verecek büyümek istiyorsa
bir çok firmanin hindistan çin meksika kore tayland gibi ülkelerde üretim yaptıkları fabrikalar vs bulunmakta
kullandıgımız telefonlardan televizyonlardan bilgisayarlardan buzdolaplarından hangisini sayayım çogu uzakdogu daki ülkelerde üretilmiş veya montajlanmış
hep diyorum bir traktörü yerli yabancı veya yerli çin malı yerli avrupa gibi sınıflamak ayırmak dogru degil ayırıyorsan kalitesiyle ayıracaksın
ayrıca burda birşeye dikkat çekmek istiyorum
UK yazısına çok takılmayın ingiltere yüzyılar buyunca dünyanın bir çok yerinde sömürgelere sahip olmuştur güney amerikada kuzey amerikada afrikada asyada vs vs birçok yerde sömrgesi vardı ve üzrine güneş batmayn imparatorluk denmiştir buyüzden bunun sebebide bir yerde güneş batsada diger yerdeki sömürgesinde gündüzdür yani okadarçok geniş cografyalara hakim olup sömürmüştür
ve birleşik krallık(UK) yazısıda burdan gelmektedir
ingiltere şuanda dünya sömürge sistemin ipek uygulayamıyor gib gözüksede hala eskis sömürgelri üzerinde ciddi manada etkilidir kıbrıs adası bile bunlardan biridir ve
ingiltere düşük maliyetlerde ndolyı bir çok ürünü sömürgelerinde veya eskiden sömürgesi olup şuanda bile etkiledigi ülkelerde yaptırıp üzerinede UK etiketini basar ve kendi üretmiş gibi satar maç düşük maliyete üretip yüksek kar saglamaktır
kenid ülkesinde işçiye 5bin euro aylık vermek nere uzakdoguda hindistanda vs ayda 100-150 dolara işçi çalıştırmak nere adamlar haklı bukonuda
şunada mf fent ve valtranın oluşturdugu agco gurubu yüksek hpli makinalarında hangi motoru kullanıyor veya bunun sebebi nedir bunu iyi araştırmak lazım
dünyada bir çok motor üreticisi var ve düşük hpde seçenek çok sıradan bir üretici bile orta sınıf bir motor yapabiliyor fakat yüksek hplerde uzun ömürlü dayanıklı motor konusunda perkins artık yok bunun sebebi nedir iyi araştırmak lazım merak eden arkadaşlar iyi araştırsın
eskiden vardı diyebilirsiniz yüksek hpli perkins dünyada
ama şuda var eskiden kaç motor ürticisi vardı şimdi kaç tane var
dünya degişiyor

şimdi anlamış degilim hindistan olsa ne olur ingiliz olsa ne olur sonuçta perkinsin kalite ve standardı her yerde aynıdır samsungun çinde üretigi telde aynı kalitede tayland da ürettigi de aynı kalitede buda aynı bir konu önemli olan marka üretim yeri degil

Erkunt Traktör, Solonika motorlusunu da , Perkins motorlusunu da, Deutz motorlusunu da, Zf veya carraro şanzımanlısını da her türlüsünü çıkarır. Her kesime de hitap edebilir. İllaki Türkiye pazarına satacaklar diye bir şey de yok. Türkiye de satılmazsa daha az gelişmiş ülkelere satarlar. Aynı şeyleri dünya markası traktör üreticileri yapmıyorlarmı?,yapıyorlar. Demek ki, dünyada söz sahibi olabilmek için bu yollardan geçmek lazım. Aynı zamanda Erkuntu acaba nasıl karalayabilirim düşüncelerini bir kenara bırakıp, bir Türk olarak 10 yıllık bir mazisi bulunan Erkunt traktör ile de bu sürede aldığı yol ve başarıları ile gurur duymak lazım... UK yazan perkins motordan Erkuntun yanı sıra Hattatta da, Masseyde de, Landinide de, Mc Cormıc de hepsinde var. Bunların hepsi Hindistanmı? Bu traktörlerin motorlarında bir sorun olduğunu da duymadım.

MF nin üzerindeki perkıns ve erkutun üzrindeki uzelin son batmadan önceki perkıns-kioti ve landinide ki perkıns motorlar ingilterden ve fransadan çalışır halde alıcılarına dagıtılıyor.istenilen tork ve pompa ayrları yapılarak ve degişiklik ve ayarlarla oyna yapmamak şartıyla anlaşma böyle.. fabrikalra gönderilir..
burada zflede bayılmanın nedeni bu zaten ayarlara dokunulmuyor..demekki mümkün degil.. bu açıgı intecollle kapatıyorlar ithal traktör alnalr lda veb sisitemlerle şanzumanlarda degişiklik yaparak vs vs..
şuan tüm traktör fabrikaları ucuz maliyete ve kaliye yöneldi..parası olana kalite-konfor ve özellik..parsı olmayan orta halli ucuz model..
bunu newhollan-jondre-valtra-MF şuan çok iyi götürüyor..bu kervana erkunt da katıldı diyelim...
.

köylü link=topic=68198.msg776147#msg776147 date=1379575673' Alıntı:
MF nin üzerindeki perkıns ve erkutun üzrindeki uzelin son batmadan önceki perkıns-kioti ve landinide ki perkıns motorlar ingilterden ve fransadan çalışır halde alıcılarına dagıtılıyor.istenilen tork ve pompa ayrları yapılarak ve degişiklik ve ayarlarla oyna yapmamak şartıyla anlaşma böyle.. fabrikalra gönderilir..
burada zflede bayılmanın nedeni bu zaten ayarlara dokunulmuyor..demekki mümkün degil.. bu açıgı intecollle kapatıyorlar ithal traktör alnalr lda veb sisitemlerle şanzumanlarda degişiklik yaparak vs vs..
şuan tüm traktör fabrikaları ucuz maliyete ve kaliye yöneldi..parası olana kalite-konfor ve özellik..parsı olmayan orta halli ucuz model..
bunu newhollan-jondre-valtra-MF şuan çok iyi götürüyor..bu kervana erkunt da katıldı diyelim...
.

sayın köylü abi çok iddalı ve net şeyler söylüyorsun perkins ve erkunt hakkında bu son msjda söyledigin konularda yazılı bir ıspatın varmı yok yani yanlış anlamada ben şimdi böyle iddaalı bir msj görünce bu kişi ya şirketin ortaklarından yada fabrikada yetkili biri gibi düşündüm biranda seni

YAVUZ_13 link=topic=68198.msg776236#msg776236 date=1379595534' Alıntı:
sayın köylü abi çok iddalı ve net şeyler söylüyorsun perkins ve erkunt hakkında bu son msjda söyledigin konularda yazılı bir ıspatın varmı yok yani yanlış anlamada ben şimdi böyle iddaalı bir msj görünce bu kişi ya şirketin ortaklarından yada fabrikada yetkili biri gibi düşündüm biranda seni
her sallayıp atıp tutana ınanma abi ok-*-s eger ınanıyorsan işin zor ;D