ERKUNT SYNCHRO-SHUTTLE TRANSMİSYON denemesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: ERKUNT SYNCHRO-SHUTTLE TRANSMİSYON denemesi

Ersan abi açıklamaların ve videolar için çok teşekkür ederim. +rep.
Her zaman en ince ayrıntısına kadar bilgilenirme amaçlı yazılar yazdığın için ayrıca teşekkürler.
Eline, emeğine, bilgine sağlık.
Bir zamanlar köye tanıtıma getirilen John Deere ' nin bayii traktörün shuttle şanzımanının reklamını yapıp bu teknolojiyi bizden başka kullanabilen yok diye hava atmıştı millete hehe, Erkuntun da bu tip gelişmeler gösterdiğini görmek bizim için ayrı bir mutluluk ve gurur kaynağıdır :).
...

Asıl ben teşekkür ederim kardeşim. Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.

Holland link=topic=22895.msg188994#msg188994 date=1245519341' Alıntı:
Ersan abi açıklamaların ve videolar için çok teşekkür ederim. +rep.
Her zaman en ince ayrıntısına kadar bilgilenirme amaçlı yazılar yazdığın için ayrıca teşekkürler.
Eline, emeğine, bilgine sağlık.
Bir zamanlar köye tanıtıma getirilen John Deere ' nin bayii traktörün shuttle şanzımanının reklamını yapıp bu teknolojiyi bizden başka kullanabilen yok diye hava atmıştı millete hehe, Erkuntun da bu tip gelişmeler gösterdiğini görmek bizim için ayrı bir mutluluk ve gurur kaynağıdır :).
...

Teşekkür ederim. Videoları, izlesene.com adresine yüklemiştim. Eğer sitede gözükmüyorlarsa aşağıdaki adresten 'videoları' bölümüne girip seyredebilirsiniz (1. ve 3. video):

http://www.izlesene.com/uye/e_akyazi

ozan_06 link=topic=22895.msg188996#msg188996 date=1245519990' Alıntı:
Çok güzel videolar ama erkuntla ilgili olanları göremedim...Bilgilendirmlerin için teşekkürler..+REP

bence gec kalınmış bi çalışma olmuş biraz.. bu yeni tip erkuntlar bu özellikle cıkmalıydı.. ve gercekten yeni bi model oldugu daha belirgin olurdu.. zaten piyasada bi çok ital marka bunu yıllardır kullanıyor erkunt keske birazdaha erken yapsaydı diye düşünüyorum.. aslında ben saglamlık acısından cok ta uygun görmuyorum bunu kuzenimim 2007model same exp.85t de de var fakat o sorun yasamıştı serkomeciyle ilgili.. traktöru dahada nazik bi alet haline getiriyor :) erkunt umarım yeterince saglam yapar bunu.. acıkcası yerli bi traktöre göre fiyatı pahalı bunun hakkınıda verecektir kalite olarak.. traktör en zor sartlarda calışan alet belkide çünkü herzaman sahibi kullanmıyor sakınsın dikkat etsin cogu yerde şoför tutuluyor iş zamanı falan ve hiç bi şoförde acımaz traktöre o saglamlıkta olması lazım.. erkuntun şuan ki vites geçişleri iyi gayet cok rahat geciyor.. synchro shuttle ile cok daha guzel olacaktır.. keske şuan deneniyor olacagına denemeler bitmiş kullanılıyor olsaydı..

ersan bey erkunt dışında size bir sorum olacak kullandığım traktör landini 8860 peki bunda ne tür bir şanzuman kullanılıyor hangi hızda olursa olsun ileri-geri yapabiliyor şanzuman blokta QF yazıyor mc ile aynı

Onda da hemen hemen aynı mantıkla çalışan bir şanzıman var. 1-2-3-4 ve ileri-geri viteslerinde senkromeç, takviye viteslerinde manşon sistemi olabilir.

Mccormick ile landini zaten aynı gruba bağlı firmalar. Tıpkı same-deutz Fahr gibi.

naıl_59 link=topic=22895.msg197109#msg197109 date=1248057256' Alıntı:
ersan bey erkunt dışında size bir sorum olacak kullandığım traktör landini 8860 peki bunda ne tür bir şanzuman kullanılıyor hangi hızda olursa olsun ileri-geri yapabiliyor şanzuman blokta QF yazıyor mc ile aynı

ersanakyai link=topic=22895.msg197124#msg197124 date=1248075513' Alıntı:
Onda da hemen hemen aynı mantıkla çalışan bir şanzıman var. 1-2-3-4 ve ileri-geri viteslerinde senkromeç, takviye viteslerinde manşon sistemi olabilir.

Mccormick ile landini zaten aynı gruba bağlı firmalar. Tıpkı same-deutz Fahr gibi.
peki landininin düz aks olanı varmı

Ersan abi iyi güzel diyorsun da...bizim köyde biri erkunt servet 80 aldı ve hafifçe bile geri gelirken ileri takmaya kalktığında cart curt sesler geliyor...buna bir açıklık kavuşturursan sevinirim...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...