ERKUNT SERVET80 YAKIT TESTİ (ANAYURT KÖYÜ)

Ynt: ERKUNT SERVET80 YAKIT TESTİ (ANAYURT KÖYÜ)

REİS Hakan link=topic=42978.msg610045#msg610045 date=1340738019' Alıntı:
mf ye laf yok 9800 saatte şuan orjınal saatı 1994 te sıfır aldık halada 1000 dönüm yerı sürüyor ama sımdı nh yı aldık bıraz yuku hafıflede hem mfnın çoğu parçası erkunt vıtesın tam dıbınde bıle yanı şanzumanında bıle erkunt yazıyor o yuzden kendı traktörünün parçasını fazla karalama ıstersen mf cılerınde dedığı gıbı mf ye laf yok unıversala gelınce evet çok yağ akıtıyor şanzumanında sorun yok motoru tümosan ama pulluğa gırmıyor yol ışlerınde ıdeal bır traktör bır kaç yerını yaptırırsan 3 lü 9 ınç pulluğu rahatlıkla çekbılır 55 hp ama masraf açmaya gerek yok dev gıbı mf ıle nh var hem senın erkunt kaç lıtre yakıyor dönümde bnm nh nın doğuştan az yakıyor

Sanzımanı ne söylesene bi :) erkunttan parça alıcak firmamı mf :D zf şanzıman var erkuntta.

doganbey1 link=topic=42978.msg610058#msg610058 date=1340743074' Alıntı:
:D La bi gidin demir yığını için tartışmaya değer mi :D
evet sen bunu mf ye mı dedın sızın erkuntlar o saate gelsın bı parçasını bulamazsın daha şurda kaç yıl oldu çıkalı 10 yıl olmadı sen gelmışsın yılların mf sıne meydan okuyon

demekki pek çok markaya erkuntun döküm ve parça ürettiğini biliyorsunuz. yerli mf diye bi şey kalmadı. ancak ithal mfler var ve insanlar yerliyle devam etmek istiyor çoğunlukla zira erkuntta bir nevi yerli mfnin yerini almış durumda. sizin bu anlamsız tutumlara girişmeniz anlaşılır bir şey değil. bazı erkunt sahipleri amacını aşıyor diye yada bayileride siz bunun yanına ekleye bilirsiniz. erkunt ' u işe yaramaz gibi görmeniz bence doğru değil. mf de perkins motor erkuntta motor yönünden demekki farkta yok desek yeridir. bazıları hemen phantom serilerini hatırlatacak onun motoru duetz motor biliyorum onuda. erkunt ' un hidroliği falan yerli mfdende dayanıklı. ister carraro olsun ister zf şanzıman olsu onlarda kendilerini kanıtlamış markalar. erkunt ikisinide kullanıyor. kimi carraro şanzımandan memnun kimide zf şanzımandan memnun. vatandaş mf diye ikinci eli mialsın ithale gücü yetmeyince. ayrıca ithalinde bir sürü sıkıntısı var. bi yeri arıza yapsa bekle bakalım parça gelece. eniştemin same daha yakında arıza yaptı ve altı bini işçiliğiye bulacak bi masrafı var. yurt dışından parça bekleniyor. vatandaşımız erkuntun tarlada yavaş olduğunu mfye göre biliyordur sen meraklanma. zira mf fiattanda tarlada hızlı bu fiat kulanıcılarının vaz geçip mf mi almasına sebep oluyor işte buda aynı böyle. bende bi fiat kulanıcısı olarak tarlada mf hızlı diye mf almam.her traktörün avantajı ve dez avantajı var. erkunt rampada yüksek vitesle çıkamıyorsa mf de rampa inişlerinde kötü kendini bırak mıyor mu yerlileri. zorlandığında zor işe girdiğinde yağ eksiltme sorunu olmuyor mu. yine mesela 265 veya 285 lerde tarla sürümleri yada yolda fazla yakıt tüket miyor mu. erkunt fabrikasına mıdır kızgınlığınız erkunt kullanıcılarına mı bilelim. bayilere midir. servislere midir. anlayalım. kuru kuruya muhalefet olmaz. ben biliyorum ben duydum ben gördüm havasındanda çıkmak gerek. bir sürü paylaşımlar oluyor biri abartı olsa diğeri sırıtmaz mı?
REİS Hakan link=topic=42978.msg610152#msg610152 date=1340793042' Alıntı:
şanzuman erkunt tam vıtesın dıbınde koskoca ERKUNT yazmış adam

REİS Hakan link=topic=42978.msg610152#msg610152 date=1340793042' Alıntı:
şanzuman erkunt tam vıtesın dıbınde koskoca ERKUNT yazmış adam

:D reyiz sen en iyisi traktörünü iyice tanı. Yok eğer haklıysan gene sıkıntı '10 yıllık firma' 'YILLARIN MFSİNE' ( :D ) parça veriyosa vay o firmanın haline, yıllarca vitessiz dolaşmış. Gerçi vites sayısının avantajını millet hala anlamadı. Vericeksin 1 ileri 1 geri vites gıkını çıkarmadan kullanır mfleri nhleri :) Erkuntun hidroliği bosch 5000 kg kaldırma kapasitesi var. eşdeğeri hangi yerli 5000 kg kaldrıyo merak ediyorum. Ama pardon MF ' ye laf yok !

demir yıgını diyenler,kullap takanlar,bilip bilmeden karyanlar,uydurma,toplama diyenler bir ERKUNT ALACAKLAR VE zaten erkunt ürettigi emek verdiği ve sattıgi malıda kullanıyorlar. nereye kaçsalr.ne marka alırlarsa alsınlar zaten erkuntu alıp ve kullanıyorlar....

SAlım abı ıster zf ıster ıster carraro ne olursa olsun kangalda erkunt 80 eskı kasa şanzuman bozulmuş adam fabrıkayı aramış fabrıka yapmamış adamda mahkemeye vermış falan fılan erkunt şımdı kapının önünde yatıyor satsan satılmaz...

yahu tamam erkuntu övüyorsunuz ama fazla abartıyorsunuz örneğın bırını tanıdığım bır köyde 60 lığı ıle gelmış 70 lığı fılan alacam dıyordu o adamı köyde düğün oldu oraya geldı orda sordum takvıyeyle 4 lü 10 ınçı çekıyor yakıtı 1.5 lıtre ımış. adama sordum bu ınternette pulluğu rölantıde sürüyorlar senınkıde rölantıde gıdıyormu dedım yo yahu dedı 3lü 8 9 numara olsa anca çeker dedı ınternettekıne sen bakma dedı .Hatta erkunt 90 geldı 5 lü 13 ınç ıle 10 gazdan aşşağı ınmıyor adam bıraz daha düşürmeye kalmadıkı stop edecekdı hemde bura çok sert dıyor yavaşta gıdıyor nh den GERÇEKLER BUNLAR ERKUNTÇULAR

Efsaneleri bırak birader :D yok o demiş gitmiyo, yok rölantide gitmiyormuş yok gerçekler bunlarmış :D senin dayı öyle dediyse tamam hadi hep birlikte satalım erkuntları. Fabrika olayı hepten palavra biz traktörü aldıktan sonra mail çektim dezavantajlarını, fikirlerimi; 3 saat sonra yanıt geldi. gece 2 de tarlada klima kayışı sünmüş. polatlı yetkili servisi tarlaya geldiler. bu her zaman böyle olcağını da göstermez ama böyle hikayeleri geçicen. Verilerle konuş. kaldıki erkuntçu diye bişey yok ben yada biz senin takım tuttuğun gibi yaklaşmıyoruz traktöre...

değerli reis hakan bey arkadaşım seni en iyi erkunt sahibi arkadaşlarımız aydınlata bilir. benim sana vere bileceğim bilgiler sınırlı olur.steyrn yetmiş beygir olanını kulanan bi tanıdık 3-4 sene önce bereket 60 aldı. steyrin kullandığı ekipmanları kullanıyor. bakma atmış denildiğine olup olanıda 58 beygirlik bi traktör bereketler. bizim arazilerde 64-65 beygir güçlerin altı ikili pulluk takar. bereketin üçlü pulluğu çeke bilmesi her halde birazda tork gücüyle alakalı olmalı. 222nm yani nifton metre güce sahip tork olarak. mesela bizde 70-56 kullanıyoruz ve taktığımız pulluk 3 lü 14 inç 70-56 ların beygiride yetmiş beygir 216 nm gibi bi torka sahip olması lazım yanlış bilmiyorsam. bereketin başka traktörlere göre nasıl bi hızda tarla sürdüğünü bilmiyorum ama kullanan kişi 4 senedir kullanıyor ve şikayetini falan duymadık. çiftelerde eskişehire bağlı bi ilçe erkunt sayısı az ancak 40 kilometre uzağımızdaki emirdağ ve afyon yöresinde erkunt çok rabet görüyor. o insanlar memnun olmasa neden alsınlar diye düşünmek lazım. erkuntta masseyde perkins motor kullanıyor aralarında ne gibi bi fark varda erkunt daha yavaşmış mf ye göre senin nezlinde soralım. şunu eklemeliyimki erkuntun vites konusunda kullanıcılar alışana kadar zorluk çekiyorlar. bence karışıklığı deyilde hangisinin daha hızlı bi vites olduğunu karıştırıyorlar sanırım. o hemşerin garanti süresini doldurmuşsa mahkeme yoluylada hakkını alamaz. eğerki garanti süresi içinde ve fabrika ilgilenmiyorsa orası başa. internetten ilan vererek bi satmayı deneyin büyük ihtimalle satıla bilir o traktör. tabi arızayı önce gidermek lazım aksi halde alıcı bulması mümkün olmaz. yinede belli şehirlerde erkuntun talep edeni çok. çankırı, çorum, elazığ, afyon burdurda falan daha bilmediğim pek çok şehirde de satışı bi hayli var. aksi halde fabrika neden yetişmekte zorlansın. dediğim gibi erkunt hakkında en iyi erkunt sahibi arkadaşlarımız bilgi verecektir ama senin peşin hüküm vermekten vaz geçip bilgi almak istersen. ilk izlenimlere göre 90 100 ve 110 luklarda rampa çıkışlarında yüksek viteslerde boğulma sıkıntısı klima sıkıntısıda yokmuş galiba. erkuntun görünen tarafı iyiye gittiği yönünde tabi görünmeyen tarafıda kullanıcıların anlatımlarıyla anlaşılıyor. kısacası senin ön yargıdan uzaklaşman erkunt sahibi arkadaşlarında sorulan sorulara sabırla cevap vermesi gerekir erkunttan memnunda var az sayıda da olsa memnun olmayanda
REİS Hakan link=topic=42978.msg610327#msg610327 date=1340822231' Alıntı:
SAlım abı ıster zf ıster ıster carraro ne olursa olsun kangalda erkunt 80 eskı kasa şanzuman bozulmuş adam fabrıkayı aramış fabrıka yapmamış adamda mahkemeye vermış falan fılan erkunt şımdı kapının önünde yatıyor satsan satılmaz...

Nightmare(Başakçı) link=topic=42978.msg610019#msg610019 date=1340731983' Alıntı:
Nh yide Mf yide üniversalıda bu millet yıllarca gördü. ne şanzıman ne vites ne fonksiyonel çeşitlilik nede verim var.. :(
o günün şartlarına göre düşünürsen gayett iyi motorlar sen şimdi 40 yıl önceki bir motoru 2012 nin şartlarına göre düşündünmü sonuç senin dediğin gibi olur..