ERKUNT SERVET80 YAKIT TESTİ (ANAYURT KÖYÜ)

Ynt: ERKUNT SERVET80 YAKIT TESTİ (ANAYURT KÖYÜ)

HASANLARLI link=topic=42978.msg424244#msg424244 date=1310086694' Alıntı:
karışık değil en azından ;) sırayla artıyo işte
şu devirde oşanzuman övülmez tarlada kullanırken zaten ikikonumdada vitesler sırayla atıyo hız yapıp vites değiştircek değiliz :D yol konumu zaten güzel süratlı 43kmye kadar ölçtüm hızını orjınal gazıyla 2300devirde filan..dahada artırılabilir.

mesela tarla dan yola geçerken tarla 4h den sonra yolun hangi vitesini kullanmak gerekiyor 2l sanırım karışık ya, bizim t5050 de de buçuk var hala sistemi vites sırasını anlayamadım. birbirine karışık sırayla artıramıyorum birinin buçuğu diğerinden hızlı filan

Hisarlıkayada benim akrabamda var ben kullandım nasıl yakıyo deyince adam çok yakıyo dedi sadece yuvanlar var hisarlıkayanın altında oraya indip çıktı diyo 1 teneke mazot yaktı diyo ben kullandım kullanışı iyi

erkunt 90 bzm köye geldı 5 13 ınç en yumuşak yerde bzm td100 den yavaş gıdıyor abım bındı erkunta bu daha hızlı gıtmıyormu demış erkuntçuda son hızı bu demış kangaldan geldıler kangal çok yumusakmı orda 1.5 lıtre yakıyormuş bzm yumuşak toprağa çok sert dıyorlar bnm td100 5 12 ınç erkunta çıkacaktıkta erkuntçuya ayıp olur dıye yarışmadık abım sormuş bunlar ınternette rolantde gıdıyor bıde sen dene demış 10 gaza gelmış daha da düşürememış az daha stop edecekmış anlayacağınız bızım köye erkunt yaramaz çok yavaş alacaksanız ya MF yada NH . yoksa ben erkuntu çok severım hep vıdeolarını ızlerdım fakat erkuntu tarlada görünce hevesım geçtı.Neyse dedığım gıbı ya MF ya NH

erkunt 90 bzm köye geldı 5 13 ınç en yumuşak yerde bzm td100 den yavaş gıdıyor abım bındı erkunta bu daha hızlı gıtmıyormu demış erkuntçuda son hızı bu demış kangaldan geldıler kangal çok yumusakmı orda 1.5 lıtre yakıyormuş bzm yumuşak toprağa çok sert dıyorlar bnm td100 5 12 ınç erkunta çıkacaktıkta erkuntçuya ayıp olur dıye yarışmadık abım sormuş bunlar ınternette rolantde gıdıyor bıde sen dene demış 10 gaza gelmış daha da düşürememış az daha stop edecekmış anlayacağınız bızım köye erkunt yaramaz çok yavaş alacaksanız ya MF yada NH . yoksa ben erkuntu çok severım hep vıdeolarını ızlerdım fakat erkuntu tarlada görünce hevesım geçtı.Neyse dedığım gıbı ya MF ya NH

anayurtlu kardeş bende sorun var galiba videoyu izleyemedim mümkünse hidrolik ayarlarını hüseyin beyin nasıl yaptığını anlatabilirmisin bizde servet kullanıcıyız yanlışlarımız neymiş sayenizde öğrenelim mümkünse.

Aslında Erkuntlarda vites ve hidrolik ayarları pek karmaşık değil ama uygun çalışma, kullanma alanında değil. Ahc, derinlik, basınç ve hidrolik hızı ayarları bu kadar basit ama çalışırken o elektroniğe ulaşmak için artıdan uğraşmak gerekiyor :) halbuki o hidrolik komuta merkezini, ışık far lamba kombinasyonlarını ayarlanan yere -daha göz önüne koyulsa- daha kolay kullanılabilir sanki.

Servet de maşallah fena sayılmaz az yakmış. Ama keşke operatör dönüşlerde kendi traktörüymüşcesini motora acıyarak tek fren dönerken çiftçekerden çıkarsaymış yani bi anlam veremedim. Daha verimli kullanmayla bence daha az yakabilir...

Arkadaşlar Erkunt Servet Kıymet Kudret ve Haşmette zf şanzıman var -16 ileri 16 geri vites- . Tarlada hızlı 1-1 buçuk ve 2 den sonra ağır 3,5-4 ve 4,5 gelir. Yolda zaten Hızlı vites kullanırsın traktör boşsa ki az yaksın yolda ve tarlada aynı şeyi yakmasın diye.

traktör denilince bi tek mf ile nh mi var. same, deutz, kubota, jhon deere, claas, case, seç seçe bildiğin kadar. sayıla bilecek birçok markada var. tümosanı, hattatı, erkuntu, hemayı yani bizim yerlileri gözümüz görmüyorsa bile. bi mf nh var gerisi yalan öyle mi.
REİS Hakan link=topic=42978.msg609963#msg609963 date=1340713480' Alıntı:
bzm 285 bıle erkunta çıkardı ah orda olsaydı

REİS Hakan link=topic=42978.msg609960#msg609960 date=1340713283' Alıntı:
ben karalamıyorum olanı söylüyorum hemde ben yenı üye değılım

Üye no ve ileti sayın öyle söylemiyor :) şayet yeni üye değilsen bu daha sakat senin 2. hesabın olabilir buda pek çok kişi tarafından hoş yorumlanmaz :D

evet doğru üye no ve ıletı sayım öyle söyleyemeyebılır daha yenı öğrendım yorum yapabılmeyı hemde ben bu hesabı 2011 ın nısanında açtım ah bıde vıdeo atabılsem nh mf unıversalla karşınıza çıkardım hem ıyı kamerada var net çekıyor ama malesef vıdeo atamıyorum

mf ye laf yok 9800 saatte şuan orjınal saatı 1994 te sıfır aldık halada 1000 dönüm yerı sürüyor ama sımdı nh yı aldık bıraz yuku hafıflede hem mfnın çoğu parçası erkunt vıtesın tam dıbınde bıle yanı şanzumanında bıle erkunt yazıyor o yuzden kendı traktörünün parçasını fazla karalama ıstersen mf cılerınde dedığı gıbı mf ye laf yok unıversala gelınce evet çok yağ akıtıyor şanzumanında sorun yok motoru tümosan ama pulluğa gırmıyor yol ışlerınde ıdeal bır traktör bır kaç yerını yaptırırsan 3 lü 9 ınç pulluğu rahatlıkla çekbılır 55 hp ama masraf açmaya gerek yok dev gıbı mf ıle nh var hem senın erkunt kaç lıtre yakıyor dönümde bnm nh nın doğuştan az yakıyor