Ynt: erkunt servet 80 t ile mf288g karşılastırması
arkadşalar laf ile peynir gemisi yürümez e birde elin ağzı çuval değil ki büzesin bizim orada bi tane mf 277 g var tabi bizimde erkunt servet 80.3 var her iki traktöründe artıları eksileri var ama kıyasa gelince mf 277g erkuntun yanına dahi gelemez nedenmi?
1-hidrolik kolları zayıf olduğundan kollara takılan kepçeyi kaldıramıyor erkunt aya çıkarıyor.şimdi erkuntun lükslerinde ek piston da varki 5 tona yakın kaldırıyor ben operatör olduğum için o tonların ne anlama geldiğini çok iyi bilirim mesala sandıklı bi tank motoru 5 ton geliyor.
2-4 lü yaylık pulluk almışlar tarla sürerken dönek balkarında traktörün önü kalkıyor.geçen kurban bayramında bana lazım oldu çünki bizim normal klasik pulluğun hayrını koymadı parçaladı attı gittim onu aldım bana dediler dikkat et önünü kaldırma ben biraz güldüm gözlerinin önünde pulluk havada geri geri geldim frene bi asıldım önü filan kalkmadı ha bu arada pulluk ayarlanabilir olduğundan 16 numaraya kadar büyüyebiliyor,neyse tarlaya gittim erkunt arkasında pullkuk yokmuş gibi 1 h de normal bi şekilde sürüyordu aynı aletler ile işe başlasak ben ondan 10 dekar fazla yer çıkarırım,
3-277 g çok arıza veriyor bunu ben değil kendileri söylüyor soğukta çalıştırmışlar traktörün marş dinamosu mil kesmiş daha bi sürü arıza ben sivaslıyım sivasın soğunu ayazını herkess sanırım bilir o soğuklarda sadece tek bi tık la çalışıyor,
4-277 g dun yakıtı çok fazla dediklerine göre sabahtan akşama 300 tl den fazla yakıt yakıyormuş benim erkunt sabahtan akşama yani 5 e kadar taş çatlasın 150 tl filan yakıyor geceye kadar sürerisen eğer bir depo yakıyor tam bitmiyor oda 230 tl filan yapıyor tabi bu hesaplar temmuz ayına göre şimdi biraz zamlanmış olabilir,
5-o kadar ısrar etmeme rağmen traktörleri bi çekiştiremedik yanaşmadılar seninki çeker diye 277 g çift çeker olmasına rağmen ağırlık çok zayıf newholland 70-56 dahi ondan ağır benim erkunt boş 4160 kg geliyor o ağırlılkla dahi yolda sırtınta 5 ton buğday yolda 277g geçiyor yokuş olmayan yolda
ha tabi erkuntunda eksileri var en büyük eksiği manevra kabiliyeti denilen hiç bir şey yok az kalsınki önler sağa sola döngü vermeyeceklermiş yani son anda hatırlamışlar her halde
yokuş yukarı çabuk bayılyor erkunt
arıza vermesi önemli değil ama bir çok traktörün yedek parçası her yerde satılırken erkun yedek parçayı tek elinde bulunduruyor bu da çiftçileri kaz gibi yolmak için çi,ftçi dostu değil aslında düşmanıdır
yedek parçası çok pahalı servis resmen kaz gibi yoluyor en ufak bi işlemde minimum 100tl bizim 480 lik vardı bazen ilçedeki tamirci para bile almıyordu.servis yaklaşık iki ay önce gelmişti depo şamandırsanı değiştirdi bir kaç işlem dah yaptı 300 tl aldı elimiz koynumuzda kala kaldık borcu bitsin hemen elden çıkarmaya bakacam daha 3 yıllık traktör yapmadık arızası kalmadı hele elektrik tesisatı o kadar boktan ki sormayın gitsin benim bi de okadar tarla yok 160 dekar kendimizin 350 dekarda dedemin var oda dedem kendi traktörüyle yapıyor hepsini erkunt yapmıyor ilerdeki düşündüğüm traktör ya same yada mic cormik harika traktör ikiside süper ötesi traktör dedimmi seni asla arıza vermden 5 yıl götürecek ki paranı kurtarasın biz bu sene sadece yedek parçasına 800 tl verdik yağ değişimleri hariç