Erkunt rampa

Ynt: Erkunt rampa

şayet benim 85 beygir bi traktörüm olsa ve 75 beygirlik bi traktöre aynı bıçak sayısında aynı inçte 30 metre fark ata biliyorsam o rakip traktörde yerli yapımsa üstelik ben o traktörden gurur duyardım ancak. bir takım gerçekleri yazarkende fizik kuralı gerçeklerini göz ardı etmemek lazımdır.çiftçilerin geneli bayilerin ve servislerin kışkırtmalarından etkileneceklerini zannetmiyorum ama yinede her söylenene inanmayıp akıl süzgecinden geçirmek lazım.

wood link=topic=54294.msg573433#msg573433 date=1333369765' Alıntı:
benim elimdeki 80.4 80t ye benzemez hani onuda söyleyim.4 lü 14 no pullukla 25-30cm derinlikte ben daha hiç 4l takviyenin altına düştügünü görmedim.1500 devirde 4l takviyede 6km sürat,1500 devirde 4h takviyede 8km hız yapıyor.ki 4 lü 14 inç pullukla normal sürüm yani 20 25 cm sürüm derinliginde 4h takviyeyle çok rahat gidiyor.

usta kusura bakma ama kum ozaman sizin oranın topragı erkunt seri4 takviye ile her toprakta çekmez ne 4lü14lüyü nede 5li13lüyü.. enfazla bi tur zorlayarak çektirirsin tüm tarlayı 4takviye ile çekemessin.. 4silindirlisi ile 3silindirlisi arasında güç ve tork farkı yok.. sadece silindir sayıları fazla muhtemelen senin ki daha fazlada yakıyordur hafif işlerde.. erkuntun ideal çift vitesi 1L ve 1H tır bizim burada kepur toprakta.. ha zorlarsan derinliği azaltırsan bir tur deneme amaçlı gidebilirsin ama sürekli sürüm yapamazsın.. senin 4H ile gittigin toprakta m8540 2. vitesle gider süphen olmasın.. yahya abi denemiş sen hala iddia ediyorsun 10bg güçlü motordan daha iyi çekecegini ki bence 7040 modeliyle karşılaştır kendi motorunu bayiler gibi 90-100bg motorlarla degil.. kendi güçü nisbetinde erkuntun çekişi tarlada gayet iyidir zamanında bende tercih etmiştim erkuntu.. erkunt agır vitese düşünce 3 takviyeye ozaman güzel çeker agırlıgı fazla oldugu için kaçırma yapmaz.. yüksek viteste elinin esneme kolunda olması lazım sürekli ...

Erkunt emsallerine göre Bence tarlada performansı iyi 5 li 12 no pullukla seri l1 ile gayet rahat gidiyorAma Şuda varki H1 de sesi kesiliyor yürümüyor.L1 ile H1 arası vites takviye l3 olması lasım ondada gayet iyi gidiyordu ama şansıman sesi geldigi içn ben seri l1 de sürüm yapmıştım Tabi ilerde çekişi artarmı bilmiyorum artsa bile vites yükselmez çünkü herg inde bir kalitesi var traktör çekiyor diye çok hızlı gitmcez tabikide.

koparanlı 80.4 servet link=topic=54294.msg574210#msg574210 date=1333467445' Alıntı:
Erkunt emsallerine göre Bence tarlada performansı iyi 5 li 12 no pullukla seri l1 ile gayet rahat gidiyorAma Şuda varki H1 de sesi kesiliyor yürümüyor.L1 ile H1 arası vites takviye l3 olması lasım ondada gayet iyi gidiyordu ama şansıman sesi geldigi içn ben seri l1 de sürüm yapmıştım Tabi ilerde çekişi artarmı bilmiyorum artsa bile vites yükselmez çünkü herg inde bir kalitesi var traktör çekiyor diye çok hızlı gitmcez tabikide.
h1 ile Süremiyor musun? Madem kaliteli herg ediceksin 4 14 inç, daha Seri ve daha derin bir sürüm olur.. L1 cok yavaş cünki.. h3 ilede Takviye dedğin gibi, ses yapıyor..

wan7ed link=topic=54294.msg574231#msg574231 date=1333468288' Alıntı:
h1 ile Süremiyor musun? Madem kaliteli herg ediceksin 4 14 inç, daha Seri ve daha derin bir sürüm olur.. L1 cok yavaş cünki.. h3 ilede Takviye dedğin gibi, ses yapıyor..
Deneme amaçlı sürümde o sonucu almıştık koşullar iyi degildi ondnda olabilir.Bizim buralarda 4 14 yada 4 16 kullanan görmedim 12 ve 13 numara kullanırlar Bizde 4 lünün az gelcegini ve yakıttanda tasarruf amaçlı 5 li yaptırmaya verdik.(deneme aldıgımız pulluk komşunun) 285 in pullugunu buna göre yaptırcaz ekonomik durum sıkışık oldugu içn yoksa yaylı alcaktım 1 2 sene idare amaçlı.Bu arada eger pulluga ek yaptırmyı düşünen arkaşlara biz 4 lüyü arka tarafı egriydi böylece verdik.Adam bütün parçaları söküp düzeltip ve 5 li yaparak kolları deve boynu yeni pulluklardaki gibi yaparak ve birde teker taktı 1600 tl ye.