ERKUNT NİMET 70 E Serisi Hakkında Bilgi....

Ynt: ERKUNT NİMET 70 E Serisi Hakkında Bilgi....

SmhGwz link=topic=60409.msg659270#msg659270 date=1354802068' Alıntı:
eed
bazı kişiler böyle galericilerde kızıyor bunlar adımızı kirletiyorlar diyorlar ama yapcak bişey yok ..
yanlız linkteki modeller bu şekilde ülkemize gelmiyor niye gelmiyor halen çözmedim bu ototmotiv sektöründede böyle mazemeden çalıp gönderiyortlar..
ya düşün bi ara alıyorsun güvenlik donanımı eksiyada opsiyonel olarak sunuyor.. ya kardeşim bu arabanın şöförünü koruma için güvenlik donanımı niye çalıyorsun demi :D

avrupa bızı mahrum bırakıyor ozellıklerden...Bız ıse en ıyı traktorumuzu en donanımlı modellerı avrupaya ıhrac edıyoruz Sonuc yıne bız magduruz :))))

coyote26 link=topic=60409.msg659251#msg659251 date=1354799789' Alıntı:
TN75 de bulamıyoruz ıkıncı el bulsak soyle temız bıtane olucakta malesef sıfırıda yok dedıgın gıbı deutzuda denemek lazım kabını dar fln dıyorsunuz bırde....

TN75 de bulamıyoruz ıkıncı el bulsak soyle temız bıtane olucakta malesef sıfırıda yok dedıgın gıbı deutzuda denemek lazım kabını dar fln dıyorsunuz bırde....

tesekkurler ben mayıs ayında 2008 model 920 saatte kabın klıma tn75 i 50 mılyar nakıte pazarlgnı bıtırmıstım benı 1 gun beklemedıler takasta verdıler traktoru Bu ılandakı nerdeyse 3000saatte mayısta baktıgım traktor hıc yıpranmamıs lastıklerı flnda cok duzgundu....sımdı gıdıpte 3000saattte motora 58 cıvarı rakam ıstemısler gıder 70e DT alırım en azından sıfır olur...

tesekkurler ben mayıs ayında 2008 model 920 saatte kabın klıma tn75 i 50 mılyar nakıte pazarlgnı bıtırmıstım benı 1 gun beklemedıler takasta verdıler traktoru Bu ılandakı nerdeyse 3000saatte mayısta baktıgım traktor hıc yıpranmamıs lastıklerı flnda cok duzgundu....sımdı gıdıpte 3000saattte motora 58 cıvarı rakam ıstemısler gıder 70e DT alırım en azından sıfır olur...
ewt deutz un kabini dar ve konfor yok kabinde fazla ama o kadar da kotu değil kliması güzel sogutuyo ısıtıyo bunu denedim ama :)
deutz dusunursen alacak olursan eger gel buyur ben satarım hem deneme sansınıda sunarım ister pullukta ister yolda yakıtını erkunttan kesinlikle azdır 70zf ile denedik yakıtını 40 km uzaklıgında yol da zf erkunt 22 gazda 50 liralık mazot yaktı deutz 40 lira yaktı 22 23 gazda. mazot 4.400 civarlarındadı o zamanyani 2 -2buçuk litre arası net az yaktı deutz ve erkunt 40 km hız yapabiliyo deutz 35 km hız yapabiliyo bu motorların hızınıda goz onunde bulundurmak lazım :)
kubota da 40 km hız yapıyo kubotada güzel makina shutleli kabinide konforlu ama servis durumunuz orada iyise varsa hani bence kubotayıda kaçırmayın derim

Ya cevremızde hıc deutz kullanan yok servısı tanıdık ama hıc fırsatım olmadı acıkcası cok dusuk saatte ıkıncı el yada sıfır almayı dusunuyorum...benım 60 ı aratmıycak bır motor lazım 60km de 11 lıtre yakıyor :) balyada da guzel yakıtı cekıslık pek ıs dusmuyor bızımkıne acıkcası kabınlı klımalı motor hızlı bır makına lazım bana :)))

coyote26 link=topic=60409.msg659451#msg659451 date=1354811914' Alıntı:
Ya cevremızde hıc deutz kullanan yok servısı tanıdık ama hıc fırsatım olmadı acıkcası cok dusuk saatte ıkıncı el yada sıfır almayı dusunuyorum...benım 60 ı aratmıycak bır motor lazım 60km de 11 lıtre yakıyor :) balyada da guzel yakıtı cekıslık pek ıs dusmuyor bızımkıne acıkcası kabınlı klımalı motor hızlı bır makına lazım bana :)))
ceyote kardeş tam bnm motor gibi motor lazım sana bence gel vereyim sana deutz u bnm o denedigim yakıt 22 gazda 15 16 17 gaz verirsen 60 km de 10 11 litre yakar bence 22 gazla 15 gazı bir tutmamak gerek süratı 35 makinada sıfırından bi farkı yok 108 saatte kabinli klimalı :) sen servisine bi sor deutz u bence :)

cazgin0020 link=topic=60409.msg659544#msg659544 date=1354817123' Alıntı:
ceyote kardeş tam bnm motor gibi motor lazım sana bence gel vereyim sana deutz u bnm o denedigim yakıt 22 gazda 15 16 17 gaz verirsen 60 km de 10 11 litre yakar bence 22 gazla 15 gazı bir tutmamak gerek süratı 35 makinada sıfırından bi farkı yok 108 saatte kabinli klimalı :) sen servisine bi sor deutz u bence :)
ya 108 saatte motoru neden satıyorsunkı sen ? onuda cozemedım borcun harcında yok gıbı :))) Eskısehıre gıdınce sorucam servıse bakalım ama Yesıl olarak tek yakın johndeereler Kullanmadık ya onyargılıyız sanırım......35 surat az bana ama 60-56 bıle 38 gıdıyor....benım iş yol odaklı bırazda gıt gel cok oluyor dışarıya calıstıgımz ıcın balyada yonca olayı saatlık ve bazen uzun mesafelerde oluyor almısken hızıda ıyı olsun dıye dusunuyorum....

Ön ve arka agırlıklarını sokersin istersen. Senin için en ideali 70 lux. Piyasada 70 beygırde onunla aşık atacak motor yok gibi.

ademin link=topic=60409.msg659555#msg659555 date=1354817878' Alıntı:
Ön ve arka agırlıklarını sokersin istersen. Senin için en ideali 70 lux. Piyasada 70 beygırde onunla aşık atacak motor yok gibi.
70 lux değilde 70 e nın vıteslerı bana daha uygun abıcım sankı...fıatın 66 serısı sanzımanını kullandıklarını soylemıslerdı....

coyote26 link=topic=60409.msg659557#msg659557 date=1354817957' Alıntı:
70 lux değilde 70 e nın vıteslerı bana daha uygun abıcım sankı...fıatın 66 serısı sanzımanını kullandıklarını soylemıslerdı....

Fiat şanzumanı ile Erkunt ' un kullandığı Carroro şanzuman farklı sadece vites sayısı aynı...

coyote26 link=topic=60409.msg659551#msg659551 date=1354817303' Alıntı:
ya 108 saatte motoru neden satıyorsunkı sen ? onuda cozemedım borcun harcında yok gıbı :))) Eskısehıre gıdınce sorucam servıse bakalım ama Yesıl olarak tek yakın johndeereler Kullanmadık ya onyargılıyız sanırım......35 surat az bana ama 60-56 bıle 38 gıdıyor....benım iş yol odaklı bırazda gıt gel cok oluyor dışarıya calıstıgımz ıcın balyada yonca olayı saatlık ve bazen uzun mesafelerde oluyor almısken hızıda ıyı olsun dıye dusunuyorum....

en güzeli şundan alalım sana kardeşim 100 120 km gidersin...

coyote26 link=topic=60409.msg659551#msg659551 date=1354817303' Alıntı:
sorun oldugu için satmıyorum motoru ben daha once bayi almak istedim ama olmadı bnde ikinci el alıp satıyorum 67 saatte ken konyadan aldım aldıgım yerdede bayidi bayiden uygun aldım. 5085 jd ile takas edilmiş bu deutz servis bakımlı garantisi bile devam ediyo dedigim gibi çiftçilik yapmadıgım için de gerek duymuyorum satsam yine yerine satmaya bi makina daha alırım yani :) ewt süratı az gelebilir ama süratlı motorlardan az yakar bu bi kesin. :) yani sorun oldugu için değil eger düşünürsen serviside al gel deutz servisini eger servis bi arıza bişey bulursa motorda ozel araba ile gel istersen yol paranı çekerim.

1342 link=topic=60409.msg659567#msg659567 date=1354818707' Alıntı:

en güzeli şundan alalım sana kardeşim 100 120 km gidersin...
sanırım 40-50km arası suratte bır traktor arayışım Dalga konusu oluyor Bızım capımız yetmez o tur seylere Herkes guclu olsun ıster onlara da Tank alalım oyleyse...

emre bey erkunt 70 e 33 kilo metre hıza sahipti yeni serilerde değişmediyse. hız konusunda istediğinizi vermez gibi.

SALİM link=topic=60409.msg660064#msg660064 date=1354873424' Alıntı:
emre bey erkunt 70 e 33 kilo metre hıza sahipti yeni serilerde değişmediyse. hız konusunda istediğinizi vermez gibi.
zflerden cok cok yavas mı ya bızdekı zf 48 gıdıyor gpsye gore

e modellerinin 33 kilo metre hıza sahip olduğu yazıyordu ancak nasılki zf kırk kilo metre civarı olmasına karşın 48 kilo metre gidiyorsa tabi e modelleride bir miktar bu değerin üstüne çıka bilir. 33 kilo metrenin yani

SALİM link=topic=60409.msg660070#msg660070 date=1354875800' Alıntı:
e modellerinin 33 kilo metre hıza sahip olduğu yazıyordu ancak nasılki zf kırk kilo metre civarı olmasına karşın 48 kilo metre gidiyorsa tabi e modelleride bir miktar bu değerin üstüne çıka bilir. 33 kilo metrenin yani
dogru dıyorsunuz bır 5 kmlık artıs olabılır bzdekı zf48-50 gıdıyor son gazda :) navıgasynla olculen degerler bunlar....60-56 ılede bayır asagı 58 yapmıslıgım var :D ama bosta...keske 50-60 gıtselerde mesafelık ıslerımızde yol uzun gelmese...bazen 65 km uzaklıktakı koydekı yerlerı ıslemeye gıdıyoz bıldıgın olum sankı uluslar arası tır soforlugu yapıyorsun....

emre beyolaki ithal bi marka alacak olursanız. servis kadar bi parçanın ne kadar kısa sürede geleceğinide hesaba katın. servis olsa bile birkaç günden daha fazla parça beklerseniz özelliklede sizin gibi balya yapanlar için büyük kayıp olur. mesela same az yakıt ve iyi çekişle tanınır. ancak altı yedi sene sonra ciddi şanzuman sorunu hidrolik sorunu çıkarttığıylada ünlüüdür. en yakın örneğim eniştemde same var ikibin iki model. bahar aylarında hidrolik sorunuyla uğraştı yaptırdı. yaz başındaysa şanzuman sorunu açıldı başına şanzuman on bin tl ye maal oldu. hidrolikte sanırım birkaç bin tuttu. ne oldu yapılan yakıt tasarufu fazlasıyla elden çıkmış oldu. üstelik birde uzun süre dışarıdan parça beklemek zorunda kaldı. bu sebeple ithal alacaksanız bile parçanın ne kadar çabuk ulaşa bileceğinide araştırın.70 e kullananlarda henüz fazla yorum yapmamışlar bi tek diğer 70 e de sorun yaşayan semih arkadaşımız yorum yapmış an cak onun 70 e side arızadan yeni kurtulduğundan tam bi netice vermez düşünceme göre. fakat pek çok kullananındanda memnun olduklarını duyuyoruz.bazılarında yakıt sorunu duyuyor veya okuyorum ki o da enjektör ayarıyla alakalı bi sıkıntı her halde.

SALİM link=topic=60409.msg660101#msg660101 date=1354881812' Alıntı:
emre beyolaki ithal bi marka alacak olursanız. servis kadar bi parçanın ne kadar kısa sürede geleceğinide hesaba katın. servis olsa bile birkaç günden daha fazla parça beklerseniz özelliklede sizin gibi balya yapanlar için büyük kayıp olur. mesela same az yakıt ve iyi çekişle tanınır. ancak altı yedi sene sonra ciddi şanzuman sorunu hidrolik sorunu çıkarttığıylada ünlüüdür. en yakın örneğim eniştemde same var ikibin iki model. bahar aylarında hidrolik sorunuyla uğraştı yaptırdı. yaz başındaysa şanzuman sorunu açıldı başına şanzuman on bin tl ye maal oldu. hidrolikte sanırım birkaç bin tuttu. ne oldu yapılan yakıt tasarufu fazlasıyla elden çıkmış oldu. üstelik birde uzun süre dışarıdan parça beklemek zorunda kaldı. bu sebeple ithal alacaksanız bile parçanın ne kadar çabuk ulaşa bileceğinide araştırın.70 e kullananlarda henüz fazla yorum yapmamışlar bi tek diğer 70 e de sorun yaşayan semih arkadaşımız yorum yapmış an cak onun 70 e side arızadan yeni kurtulduğundan tam bi netice vermez düşünceme göre. fakat pek çok kullananındanda memnun olduklarını duyuyoruz.bazılarında yakıt sorunu duyuyor veya okuyorum ki o da enjektör ayarıyla alakalı bi sıkıntı her halde.

bızde motor kolay kolay yıpranmaz zorlanmıyor cunku ben ot baglıycam onunla rolantı gelır ıthal 70hplere ot yonca baglamak sınek vızıltısı gelır...suana kadar kolay kolay traktorlerın bakım olayında sıkıntı yasamadık 70lık erkunt harıc 2006da almstık bıkac kez sanzuman olayı yasadık...