erkunt kudrete noldu?

Ynt: erkunt kudrete noldu?

mustafagursacli link=topic=36089.msg308269#msg308269 date=1290023360' Alıntı:
100 bg erkunta şimdilik biraz fazla
büyük traktörler çok donanımlı oluyor.çok farklı özellikler.elektronik kontroller.dokunmatik kumandalar.son teknoloji dizel motor.erkunt biraz sade kalır kanaatindeyim.

qarizmatiqa link=topic=36089.msg307990#msg307990 date=1289834787' Alıntı:
şu anda erkuntun kullandığı zf trasmısyon 100 hp ' lik güç için yeterli değil. belki zf değilde başka bi firma ile anlaşırlar bakarsınız yarı otomatik bişey yaparlar.
hema gıbı kendı tasarımını yapsın o zaman! almak cozum degıldır, onemlı olan yapabılmektır.

şu anda erkuntun kullandığı zf trasmısyon 100 hp ' lik güç için yeterli değil. belki zf değilde başka bi firma ile anlaşırlar bakarsınız yarı otomatik bişey yaparlar.

arkadaşlar zf markasının tasarımını yaptıgı ürettigi 10larca çeşit şanzuman var... dunyada bir cok marka zf kullanıyor dunyanın en iyi şanzuman üreticilerinden biri oldugunu söylemeye gerek yok..
gel gelelim erkunta ... erkunt şuan zf nın 80bg e kadar olan 40km/H sanzumanını kullanıyor.. yeni modellerde ise zf nin daha büyük ve gelişmiş bi model şanzumanını kullanacak.. bundada yeni özelliklerde olacak.. cok yakında göreceğiz inş.. üretemez diye bişey yok zaten tasarımı şuan tamam traktörün piyasaya sürülme si bi süreçtir eksikleri giderilip 2011 yılı içinde piyasaya sürülecek sanırım.. zf nin sitesini inceleyebilirsiniz..

ceya023 link=topic=36089.msg309207#msg309207 date=1290491853' Alıntı:
arkadaşlar zf markasının tasarımını yaptıgı ürettigi 10larca çeşit şanzuman var... dunyada bir cok marka zf kullanıyor dunyanın en iyi şanzuman üreticilerinden biri oldugunu söylemeye gerek yok..
gel gelelim erkunta ... erkunt şuan zf nın 80bg e kadar olan 40km/H sanzumanını kullanıyor.. yeni modellerde ise zf nin daha büyük ve gelişmiş bi model şanzumanını kullanacak.. bundada yeni özelliklerde olacak.. cok yakında göreceğiz inş.. üretemez diye bişey yok zaten tasarımı şuan tamam traktörün piyasaya sürülme si bi süreçtir eksikleri giderilip 2011 yılı içinde piyasaya sürülecek sanırım.. zf nin sitesini inceleyebilirsiniz..
evet aslında aynı şeyi söylüyoruz. Şu andaki şanzuman 100 bg için yeterli değil zaten üst sınırlarda çalışıyor.benim fikrim erkunt intercooler kullansa ve levyeli bir model yapsa fiyatıda daha uygun olsa çok tutulur ama teknolojisiz traktöre büyük motor bağlarsa tercih edilmez diye düşünüyorum. Teşekkürler

ZF 450 500 HP lik kamyonlara tırlara şanzıman üretiyo 100 hp lik bi traktör için heralde vardır bi planı.

zf nin nasıl bi firma oldugununanlamanız için sadece saydıgım şu otomobillerin kalitesine bakın.. audi A8 ,bmw 7 serisi.. bunlar bu markanın en ust segment arabaları ve şanzumanlarını zf üretiyor.. artı man ,scana gibi dünya devlerinin şanzımanlarıda zf..

hem erkunt yerli diyosunuz motor perkins şanzuman ve ön dingil zf diferansiyel ne bilen varmı hidrolik sistem falan bunun yerli olan tek şeyi dışındaki döküm olan yerlerimi erkuntmu yerli yoksa bu zf ve perkinsmi anlayamadım

Erkunt için firmadan sorumlular tamamen türk tasarımı demeyi tercih ediyorlar genel olarak.Fuar programlarında falan da böyle söylerler.Daha önce bir arkadaş yazmış,ben de ona katılıyorum.Donanımı fiyata vurunca açıkçası bana pahalı geliyor.Eğer dediğiniz gibi kudret serisi de çıkacaksa erkunt popülaritesini kaybedebilir çünkü gerçek anlamda kendini ispat etmesi gereken bir nokta olur.Mesela yeni kaporta tümosanlardan şikayet çok.Ama eskiler öyle değil.İlk adımda erkunt sıkıntı çekmedi bu yenilenme sürecinde.Ama bu seferki ciddi bir adım olacaktır.Merakla bekliyorum...

erkunt arkadasımızın dedigi gibi turk tasarımı bi traktörü oldugunu söylüyorlar.. erkunt perkins motor kullanıyor mesela motorun bi çok parcasını dökümünü erkunt yapıyor.. zf şanzumana lisans parası ödemiyor burada erkunt fabrikasında üretiliyor.. bunun gibi parcalarının markası yabancı olsada bu yabancı markalara üretim yapan yine erkunt döküm fabrikası.. mesela yenide deuzt a da motor üretecek.. bu bakımdan yerli deniyor...

hollandcı link=topic=36089.msg315759#msg315759 date=1292537790' Alıntı:
hem erkunt yerli diyosunuz motor perkins şanzuman ve ön dingil zf diferansiyel ne bilen varmı hidrolik sistem falan bunun yerli olan tek şeyi dışındaki döküm olan yerlerimi erkuntmu yerli yoksa bu zf ve perkinsmi anlayamadım
bazı parçalar ithal olabilir ama tasarım mühendislik patent sermaye kendilerinin adamlara önce motor bloklarını satıyola sonra motor olarak alıyola ama lisans ücreti ( yani hava parası ) ödemiyorlar aslında yaptıkları mantıklı MESELA onlardan senede 100 motor alıyola AMA 1500 blok- vesaire satıyola karlı bir iş ve yine TÜRKLER kazanıyo

3169.png

ithal olmasaydı yerli olsaydı bu motor tutula bilirdi

kardeşimbugün bir td85 traktörün fiyatı nekadar.? 80 milyar civarı sanırım bu motorda ne özellik var sorarım sana erkunttan fazlamı özellik var nh yapınca pahalı olmuoyoda erkuntunkimi pahalı oluor .. tamam tümosan çok ucuz modelleri olabilir 2 tane 82 82 alındı köye ikisindede ön çamurluklar 1 ayda kırıldı ucuz yapmak kalitesiz yapmak sorun deil ama günümüz piyasasında millet kaliteye yöneliyorrr..