Ynt: ERKUNT KIYMET 90 UFAK Bİ KARE
bugün fendt de masseyde kendi şanzumanlarını yaparak bu hale geldi fendt ' i fendt yapan vario massey ' i massey yapan dyna bu gün erkunt daha çok yeni hemen böyle bir çalışma beklemiyoruz ama ilerki yıllarda bir sonraki model kuşağında kendi şanzumanını kullanmasını isterim yani kendi üretmesi önemli değil kendi tasarlasın sonraki modelde perkinsden de kurtulursa mükemmel olur
bu kıymetler haşmetler landini vision ile eski kudretler arasında bir modeldir eğer bugün türkiyede landini tutulmuyora perkins motor yüzünden tutulmuyordur benim erkunttan ilk etapta beklentim vision gibi bir traktörün deutz sisu gibi verimli yüksek torklu bir motorla donatıp satışa çıkarmasıdır daha sonradan kendi ar-ge takımı ile teknoloji üretip dünyanın tanıdığı bir marka haline gelerek hepimizi gururlandırmasıdır ,aslında beklentimiz çok büyük değil en azından ilk beklendimiz bugünün şartlarında yapılabilecek şeyler ama yinede hayal kırıklığına uğrayacağımı düşünüyorum çünkü erkunt perkinsden vazgeçmeyecek gibi :/ uzel bile 4 silindirde perkinsden vazgeçmişken erkuntun bunu yapması zor değil...illa perkins olacaksa da en azından 1200 serisi olsun
TİPİ : PERKİNS 1104D-44T
EMİSYON DEĞERİ : EURO 3
SİLİNDİR SAYISI : 4 / TURBO
SİLİNDİR HACMİ : 4400
MAKSİMUM GÜÇ : 93
MONİMAL MOTOR DEVRİ: 2200
MAKSİMUM TORK : 345
tork 345 diyor 393 olduğunu zannetmiyorum