Daha önce marka belirtmeden ihtiyacıma uyacak traktörü bulmak için birkaç konu açmıştım. Geçen sürede Erkunt markasına yoğunlaştım ve traktör alımı için gerekli bütçeyi hazırladım.
75 dekar yağlık zeytin bahçesi(60%'ı düz, %30'u eğimli, %10'unda motor çalışmaz)- ızgara çekme, ilaçlama, hasat ve hayvan gübresi atma..vb
15 dekar boş tarlaya, trilye zeytin ekilecek, - ızgara çekme, ilaçlama,..vb
10 dekar sulu tarlaya domates ekilebilir. - toprak işleme, ilaçlama, hasat
75 dekar tarlaya pamuk - toprak işleme, ilaçlama, ara çapa..vb
Yapılacak işler bunlar. 3 senedir zeytin bahçesiyle uğraşıyorum. Ama şimdiye kadar hiç traktör kullanmadım. Yani yeni çiftçi sayılırım.
Soruma gelecek olursak; Bu arazilerde bu işleri kısmet58e 4x4 yapar mı? Neden kısmet58? Çünkü hem bahçeye uygun hem de tarlaya uyum sağlıyor. Bu işlerin üstesinden bu traktörle gelebir miyim? Alternatif olarak erkunt 80 meyveci düşünüyorum fakat karın altı alçak gelir diye tarlada sıkıntı yaşarım diye düşünüyorum. Tavsiyeleriniz nedir?
75 dekar yağlık zeytin bahçesi(60%'ı düz, %30'u eğimli, %10'unda motor çalışmaz)- ızgara çekme, ilaçlama, hasat ve hayvan gübresi atma..vb
15 dekar boş tarlaya, trilye zeytin ekilecek, - ızgara çekme, ilaçlama,..vb
10 dekar sulu tarlaya domates ekilebilir. - toprak işleme, ilaçlama, hasat
75 dekar tarlaya pamuk - toprak işleme, ilaçlama, ara çapa..vb
Yapılacak işler bunlar. 3 senedir zeytin bahçesiyle uğraşıyorum. Ama şimdiye kadar hiç traktör kullanmadım. Yani yeni çiftçi sayılırım.
Soruma gelecek olursak; Bu arazilerde bu işleri kısmet58e 4x4 yapar mı? Neden kısmet58? Çünkü hem bahçeye uygun hem de tarlaya uyum sağlıyor. Bu işlerin üstesinden bu traktörle gelebir miyim? Alternatif olarak erkunt 80 meyveci düşünüyorum fakat karın altı alçak gelir diye tarlada sıkıntı yaşarım diye düşünüyorum. Tavsiyeleriniz nedir?