Erkunt hakkında yardım

Ynt: Erkunt hakkında yardım

kardes bızde vr servet 80 t normal 3 sılındırlı cekısınde bı problem yok dusuk vıtes arkasına ne takarsan tak cekıo cekmem demıo guzel rahat traktor her turlu agır ıse kos ama gel gelelım cıftte serı gıtmesını ıstersen az yaksın dersen 4 sılındırlı al bızde kullanıorz 3 sılındırlı cıfte guzel cekıo ama yavas gıdıyo ve cok bayılıyo yuklu l4 de h 4 de hbrn olsn ama doganbey1 ın dedıgı gbı braz bekle 90lık veya 100 luk al. tabı kendı kararın bız kendımıze gore memnuz ama cıftde yavas gıdıo 3 slndr oldugu ıcn bı sıkıntı bu var

Usta aynı bende senin durumundayım arpa ekmemde hep buğday senede 500-600 dekar yer işlerim 285 S Massey var o işimi yapıyor ama yinede traktörü değiştirelim dedik 80.4 alcaktık sonradan öğrendimki 90 lık çıkçakmış onlardan alalım dedik ben 90 lık bekle derim.Ama 80likler lazımsada arkadaştan biliyorum 80.4 ler birazdaha iyi gibi.şeçim senin :)

Sonuçta kuru tarım yapıcaksın, butun işleri baz alarak 3 silindırli 80 ' lık senın işini halledicektir.. Fakat Yakıt okadar önemli değilse senın için 80.4 alırsın, performansı kesınlıkle senı tatmın edicektir. Tamemen ekonomik özgürlüğüne kalmiş, en agır yapıcaği iş, pulluk, kültüvatör.. Bizimde yaptıgımız iş kuru tarım, bu düşünceyle 3 slindir 704wd Tercih ettik. Fakat 300 donumle td95 kullananlar cevremizde var.. Bunlar tamamen tercih, ozgurluk meselesi.

2012 modellerde 80.3 ler 80 HP 80.4 ler 75 HP. :s ben bunu nh lerin td 75 i ile TD80 ine benzetıyorum biraz. Onlarda 4 silindir 75 HP ve 3 silindir 80 HP. Kuru tarım yapıyosun. Kullandığın traktorden az yakanını istiyorsun kannımca. Cunkı elindeki makınayla zaten o kadar tarlayı işliyosun. 80.4 ve yeni cıkacak 90 lıklar yakıt konusundan belki memnun etmeyebılır seni ufak işlerde.

Arkadaşlar bugün galerileri bi dolaştık 80.4 de kanaat getirdik kullanan veya çevresinde 80.4 kullanan varsa telini özelden yazarsa sevinirim.

karizma06 link=topic=48734.msg476839#msg476839 date=1322400103' Alıntı:
Arkadaşlar bugün galerileri bi dolaştık 80.4 de kanaat getirdik kullanan veya çevresinde 80.4 kullanan varsa telini özelden yazarsa sevinirim.
sıfırmı alacaksın 2. elmi ?

köylü link=topic=48734.msg476609#msg476609 date=1322342296' Alıntı:
3 silindr ağır işten geri kalmaz diosn ama bizde almadan önce test ettık 3 silindr mi 4silindrmi diye pullukta büyük fark war kim ne derse desin yamaç tarlalarda 3 silindr pullukla işi zor

o zaman almayacaksın.
zaten 3 silindir almadık şuan kapının önünde duruo 80.4 uslubuna dikkat et şurda test ettıkte vardığız sonucu yazdık arkadsa yardımcı olmak için kız-*sw

cıvıq06 link=topic=48734.msg476223#msg476223 date=1322317248' Alıntı:
1)sayılabilir
2) emin olma ok-*-s
3)o konuda sorun olmaz gibi.

illaki erkunt dersen 2. el var bi tane.ilanı yanlış yerde vermiş noo*-*-

http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-is-makinesi-satilik-is-makinesi-2012-mod-erkunt-80lik-4x4-63047117/detay/

kardeşim adam ne alsın söyle.bide piyasada ben az yakan iki motor bilirim.biri başak/steyr biride erkunt.gerisi fasa fiso.

Arkadaşlar yardımınız içn saolun herkez saolsun yarın kredi başvurusu yapacam 2012 model 80.4 50 saatte bakalım kredi çıkıp getirdimi video çekip koycam inş Teşekkür ediyorum herkeze inş umdugum ve duydugum gibi çıkar.Bu arada söylemeden geçemicem bu traktör 75bg bu traktöre 5 li ünlü pulluk takıp çekmedi diye satan insanalr varsa yazık diyorum 75bg motor için ideali 4 lü 14 numara pulluktur.

aksoylar link=topic=48734.msg476988#msg476988 date=1322418444' Alıntı:
kardeşim adam ne alsın söyle.bide piyasada ben az yakan iki motor bilirim.biri başak/steyr biride erkunt.gerisi fasa fiso.
sen yeterki sıkıştır yakmaz diye bişe yok

Bakın 3 gün önce erkuntun fabrikasını gezdim.Orada ince ayrıntı anlattılar.Erkunt dönüme 750 gram yakıyorum dedi.Kullanıcılar arasında varmı bu rakamı yakalayan ? Bugün 100 lük erkunt deneme traktörü var bizim köyde.97 hp miş.32 li özdöken marka diskaroda 1 litre yaktı.Motor köyde denemesi bedava...!
Steyr hakkında dediklerin doğru.gübre atmada ,ilaçda,romork taşımada az yakar doğrudur.Ama iş pulluğa ,kültüvatöre gelince yani iş zora binince steyr muadillerinden fazla yakar.1 kere değil 2 kere değil 100 kere denedik.
480 fiat,768 steyr,188 mf.Yan yana girdik aysanlarla.steyr mf aynı aleti kullanıyor fiatınki ise daha küçük.Akşam eve döndük mazotları doldurduk.steyr 60 litre,fiat 50 litre ,188 30 litre yaktı.Bumu steyirin az yaktığı.Güçsüz,torksuz motor yolda ve hafif işlerde az zor işlerde çok yakar.değişmeyen gerçek budur.Bir dahaki yorumunda erkunt ve steyr hariç diğerleri fasa fiso gibi benim traktörümü aşağılayıcı cümleler kurmazsan sevinirim. ok-*-s

karizma06 link=topic=48734.msg476992#msg476992 date=1322418698' Alıntı:
Arkadaşlar yardımınız içn saolun herkez saolsun yarın kredi başvurusu yapacam 2012 model 80.4 50 saatte bakalım kredi çıkıp getirdimi video çekip koycam inş Teşekkür ediyorum herkeze inş umdugum ve duydugum gibi çıkar.Bu arada söylemeden geçemicem bu traktör 75bg bu traktöre 5 li ünlü pulluk takıp çekmedi diye satan insanalr varsa yazık diyorum 75bg motor için ideali 4 lü 14 numara pulluktur.
bide m7040 veya m8540 kubotaya baksaydın.Alma en azından fikir edin.İlerde pişman olma keşke baksaymışım diye.
Şimdiden hayırlı olsun

tabi cnm kesn öledir. hamanog da az yakanlardan deilmi onuçta ondanda varmıştıya aksoylar.. 2 sene önce başağı överdn şimdi erkunta başladın ilerde ne dicen bakam .. iletilerine bakın eskidenki hep başak hep başak derdi erkuntu beğenmediği yorumları bile vardı.

nh_fıat link=topic=48734.msg477009#msg477009 date=1322419966' Alıntı:
tabi cnm kesn öledir. hamanog da az yakanlardan deilmi onuçta ondanda varmıştıya aksoylar.. 2 sene önce başağı överdn şimdi erkunta başladın ilerde ne dicen bakam .. iletilerine bakın eskidenki hep başak hep başak derdi erkuntu beğenmediği yorumları bile vardı.
;D

Aksoylar senin az yakıyor dediğin steyrler burda tavlı toprakta 2 litre yakıyor. Hema, 640, Tümosan, 168 steyrdan az yakıyor. 3 tane steyr var hepside aynı.

cıvıq06 saol kardeşim.Pişman olacagımı sanmıyorum çünkü erkuntun servisi tanıdık ve bugün yanına ugrayıp sorduk nasıldır falan diye oda her şeyi ile iyi dedi.Tek sorun burayı dikkatli okuyun çifçilerin şanzıman yagına bakmadıgı için sarıyomuş şanzımanlar yani eksitiyormş ondan yagına bakacaksınız ve tamamlıcaksınız dedi.Yanlış anlaşılmasın eksiltme dedigim misal komşumuzdan arkadaşımzdan aldıgımız römorkların içinde yag kalıyo biliyorsunuz 1 lt falan ondan dolayı oda.

Dqn link=topic=48734.msg477012#msg477012 date=1322420180' Alıntı:
;D

Aksoylar senin az yakıyor dediğin steyrler burda tavlı toprakta 2 litre yakıyor. Hema, 640, Tümosan, 168 steyrdan az yakıyor. 3 tane steyr var hepside aynı.

muhammed çiftte hantaldır ona bişey dememde ben 11 sene başak kullandım 3 lü 14 no pullukla 2 litre yaktıgını bi kere görmedim.o sizin köydeki arızalı v.s dir.istedigin steyrcıya sor bunu.hee çiftte yavaş dediysek kötüde algılamayın.70hp istediginz marka motorla baglayın çekmem demez.yeterki dilinden anla.

karizma06 link=topic=48734.msg477013#msg477013 date=1322420285' Alıntı:
cıvıq06 saol kardeşim.Pişman olacagımı sanmıyorum çünkü erkuntun servisi tanıdık ve bugün yanına ugrayıp sorduk nasıldır falan diye oda her şeyi ile iyi dedi.Tek sorun burayı dikkatli okuyun çifçilerin şanzıman yagına bakmadıgı için sarıyomuş şanzımanlar yani eksitiyormş ondan yagına bakacaksınız ve tamamlıcaksınız dedi.Yanlış anlaşılmasın eksiltme dedigim misal komşumuzdan arkadaşımzdan aldıgımız römorkların içinde yag kalıyo biliyorsunuz 1 lt falan ondan dolayı oda.

evet 3. vites dişlisi özellikle en üstte o oldugu için 3 l yag azalsa bile sarabiliyomuş.

cıvıq06 link=topic=48734.msg476996#msg476996 date=1322419115' Alıntı:
Bakın 3 gün önce erkuntun fabrikasını gezdim.Orada ince ayrıntı anlattılar.Erkunt dönüme 750 gram yakıyorum dedi.Kullanıcılar arasında varmı bu rakamı yakalayan ? Bugün 100 lük erkunt deneme traktörü var bizim köyde.97 hp miş.32 li özdöken marka diskaroda 1 litre yaktı.Motor köyde denemesi bedava...!
Steyr hakkında dediklerin doğru.gübre atmada ,ilaçda,romork taşımada az yakar doğrudur.Ama iş pulluğa ,kültüvatöre gelince yani iş zora binince steyr muadillerinden fazla yakar.1 kere değil 2 kere değil 100 kere denedik.
480 fiat,768 steyr,188 mf.Yan yana girdik aysanlarla.steyr mf aynı aleti kullanıyor fiatınki ise daha küçük.Akşam eve döndük mazotları doldurduk.steyr 60 litre,fiat 50 litre ,188 30 litre yaktı.Bumu steyirin az yaktığı.Güçsüz,torksuz motor yolda ve hafif işlerde az zor işlerde çok yakar.değişmeyen gerçek budur.Bir dahaki yorumunda erkunt ve steyr hariç diğerleri fasa fiso gibi benim traktörümü aşağılayıcı cümleler kurmazsan sevinirim. ok-*-s

kardeş ben 100 lügü bilmem.kudretin ne mal oldugu belli degil.ben ilgi marka agır tip 61 saclı gobleyle dönüme 800g yakıyorum.goblenin çapıda ön tam çap arka 2 diş.

Yani iyi bi çifçi tarlaya gitmeden önce yagına suyuna bakar.Bakan kişide azalttıysa tamamlar onn için tek arızası olan şanzıman sarmasıda olmaz.