Bu işlerin saçmalığı şurada; iktidar diyor ki, yerli üretim, yerli sermaye, yerli çalışan, yerli kazanç. Peki düzenini kurmuş, çiftçi tarafından da az buçuk kabul görmüş, tamamiyle yerli olmasa bile en azından çalışanı yerli , sermayesi yerli bir fabrika satılırken devlet ya da iktidar olarak müdahele etmiyorsun. Çalışanı illaki yerli devam edeceklerdir. Yine memleketim insanı evine ekmek götürecek, ama bir yabancıya para kazandırarak.
UZel'in batış macerasında yine aynı iktidar zamanında gerekli müdahaleyi yapmış olsa şu an belki UZEL ayakta kalacaktı. Geçen günlerde buna benzer bir iletimde formdan bir arkadaş ne alakası var, miras kavgası sebebiyle battı diye yanıt verdi. Hayır efendim İbrahim Uzel, Uzel firmasını Hindistan da açtığı bir şirkete devretti, oradan da Singağur da 1 dolarlık sermayeli kendi şirketine sattı. O sıra Yönetim Kurulu üyeleri(Kardeş ve enişteler) durumu tespit edip dava açtı. Bu sürece gelinene kadar Devlet nerede idi ? Hadi bu sürece gelindi, madem yerli üretim, yerli sermaye, yerli kazanç diyoruz. Devlet usulsüzlük yaptığını tespit ettiği her şirkete yağtığı gibi kayyum atayıp devamlılığını sağlasaydı, Uzel'in. Uzel'in yokluğunda çok karışmadı mı Traktör piyasası ? 1999 da NH 70-66 7.200.000.000 TL iken muadili olmasada hemen hemen aynı işi yapabilecek bir makina MF 265 S 4.600.000.000 TL idi.
Konuyla pek alakası yok ama içimden geldi, dertlendim.
Mahindra alıyor, Erkunt adı altında biz seviniyoruz.