erkunt traktör hatasını anladıkı mekanık shutle lu yenı modeller cıkardı mekanıkte ınsallah bos
vardır
erkunt yerlı traktor olarak sevıyoruz ama bızı her daım husrana ugratıyor kendını gelıstırme konusunda cok yetersız cıfcının onerı ve sıkayetlerıne dıkkate aldıgını dusunmuyorum dıkkate almıs olsaydı suan bu nokta olmazdık.
bir ay once case bolumunde konu actık c serısı kullanıcıların traktorlerındekı eksıklerı ve olması gerekenler hakkında kullanıcı ve gozlemcı butun arkadasların dusuncelerıne yer verdık yakın zamanda forumumuzdan ıskender abımızın turk traktor fabrıka gezısınde bu onerı ve ısteklerımızı ıletmesını rıca ettık iskender abımız fabrıka zıyaretınden guzel haberler ıle bızlerı sevındırdı konuda bahsetmıs oldugumuz ıstedıgımız özellikleri yenı modellerıne eklemısler ve turk cıfcısı ıle bulusturacaklar demekk kı baska markalar ve fırmalar cıfcılerın seslerıne kulak tıkamıyorlar
Erkunt u ilk yıllarından beri gerek piyasadan, gerek bu forumdan takip ettik, sevemedim ayrı konu. Hatta ilk izlediği tanıtım yolunun çok yanlış olduğunu anlatmaya çalıştık, 3-5 soytarı kılıklı bayi ile köy köy gezip traktör çekiştirip, tarlada traktörüyle çalışan hacı dayının pulluğuna basıp v.s. kısa kısa video çekip etkilediler milleti. Satılan traktörlerin çoğu 5 yıl kredli olduğu için kimse satamadı, dediler ki; bakınız hiç 2. el Erkunt varmı v.s.
Şimdi bakınız; 110 hp 70-80 bine kaç tane erkunt var.
Kalite yalan söylemez; 2007model 68-75 hp aralığındaki Uzel MF si eğer orjinal 2 bin saat cıvarıysa 65 Bin e müşteri buluyor, Deutz motorlu Phantomlardan 102 Bİn TL para istenen 3.105 gördüm en az 10 yaşında ve 4 bin saatte.
Bir traktörü üretmeye karar verdiysen, en az 10 yıl aynı çizgide devam etmelisin, tren misali her defasında arkasında ayrı vagon olmamalı. Eğer bunu sağlayamazsan, piyasan ilk traktörünü senden alan hacı dayı ile sınırlı kalır, yani aynı marka ve aynı müşteri profili oluşmuş olur.
Yapılan diğer markaları karalama çalışmaları ve çiftçiyi ikna etmesi Erkunt un ağırlıklarına bağlıdır, ağırlıklarından kurtulmuş Erkunt bir hiçtir.
Ağırlıklar ile de traktörler bir yere kadar dayanıyor, yani ömrü kısa oluyor.