erkunt çalışma saati kandırmacası

Ynt: erkunt çalışma saati kandırmacası

Peki bu moturlar el degistirirken nasil olacak. Kim inanirki buna yaw. Saticinin göbegi catlar durumu anlatayim diye. Simdiden kolay gelsin...

benim erkunt nisan ayında alındı 2010 da daha 74 saatte 100 degar yer sürmustur ve hasat vaktinde 150 ramork saman arabası falan getirip goturmustur ve alındıgından bu gune arada çalıştırıp geziyorum saatti dolsun da bakıma gotureyim die ama daha dolmadı 74 saatte nası iş bu anlamadım :)

ustalar işte bilmiyom benim saat yanlış diyecem galerideki sekiz --on tane traktörleride kontrol ettim aynı 30 snye civarında atıyo hesaba gelince 200 saat olarak hesaplarsanız yanlış olur 200 /2 =100( 30snyde bir attığı için )yani her devir saati için yaklaşık 2 tl ödüyorum

bildiğim traktör çalıştıktan sonra zamana bağlı olarak atar ama konu bayaa bi ilginçç

halildinek link=topic=38518.msg330284#msg330284 date=1296061563' Alıntı:
ustalar işte bilmiyom benim saat yanlış diyecem galerideki sekiz --on tane traktörleride kontrol ettim aynı 30 snye civarında atıyo hesaba gelince 200 saat olarak hesaplarsanız yanlış olur 200 /2 =100( 30snyde bir attığı için )yani her devir saati için yaklaşık 2 tl ödüyorum

garanti bitinceye kadar sabret.bitince 200 değil 400 saat te bir değiştir.ben hep evde kendim değiştirirdim.şimdi sıfır olduğu için mecbur servise.

erkuntların saat gostergesi 30 ama en fazla 24 gaza kadar çıkıyo ibre nh larda 30 a kadar çıkıyo deviri bol verince saat hemen geçiyo erkuntta var bi bit yenigide ne acaba :S

hani olurya belki gösterge arızalıdir değiştirme şansın yokmu servise sorsan Erkuntlar hoşuma gidiyodu böyle şeyler oldukça soğumaya başlıyorum

o zaman 17000 saat çalışarak rekor kıran bir erkunt vardı o da 8500 saat çalışmış oluyor.

))) :D noo-*-s noo-*-s

TT 55 link=topic=38518.msg330312#msg330312 date=1296063335' Alıntı:
o zaman 17000 saat çalışarak rekor kıran bir erkunt vardı o da 8500 saat çalışmış oluyor.

))) :D noo-*-s noo-*-s
Adam bilse yüregine iner.))) Aman kimse duyarmayin durumu. O sevinsin rekortmen moturum var diye........Yaw birde türkiyede o kadar mf135 varken erkuntami düstü rekor kirmak......

hemşerim senin iş zor gibi diğer eski modellerde nasılmış durum araştırdınmı servis dediğin gibi köşeyi döner yaw sop-*-sa

memory43 link=topic=38518.msg330316#msg330316 date=1296063675' Alıntı:
hemşerim senin iş zor gibi diğer eski modellerde nasılmış durum araştırdınmı servis dediğin gibi köşeyi döner yaw sop-*-sa

bu iş işler açılsın diye yola çivi gömen lastik tamircisinin işine benziyor.bir usta kiralayıp erkunt servisi mi açsak ne,parlayan yldız.para basıyor.
cidd*-*-* cidd*-*-* cidd*-*-*

qarizmatiqa link=topic=38518.msg330317#msg330317 date=1296063785' Alıntı:
erkunt teknik olarak iyidir hoştur nimeti filan severim ama gerçekten hiç güven vermiyor.

usta erkuntun sağlamlıgına kalitesine diyecek yok.. çalışma saatinin böle olmasının vardır bi acıklaması.. erkunt müşteri memnuniyetine önem verir...

Aklıma gelmişken; benim mf 3050 de de erkunt lardaki motorun aynısından vardı.o da 700 saat harcadı 6 ayda.universal 453 1 yılda 600 saat harcamıştı.belki de motorun bir özelliği.

erkunt ta çalışan ERSAN isimli arkadaş bu konuyu görünce bizi aydınlatır sanırım.

ceya023 link=topic=38518.msg330320#msg330320 date=1296063924' Alıntı:
usta erkuntun sağlamlıgına kalitesine diyecek yok.. çalışma saatinin böle olmasının vardır bi acıklaması.. erkunt müşteri memnuniyetine önem verir...
sana katılıyorum kardeş

köylü link=topic=38518.msg330382#msg330382 date=1296068172' Alıntı:
aslında daha iyi bence motor yıpramıyor olabilir.art niyet olacagını düşünmüyorum.
3 yıl garanti için yağı kendin değiştiremezsin, mecbur uyacaksın servis şartnamesine..
Bu arada hemşerimin işi baya zor, Murat usta nın dükkanda ondan hergün 1 kaç tane Erkunt oluyo..:D
Bu işe birde şehirler arası yük taşıyan kamyonla ve hafriyat kamyonunun km ye bakılarak yağ değiştirmesi gözüyle bakın..
Örnek 1 i 10 saatte yaklaşık 800 km gider,
diğeri 10 saat durmadan çalışır, fakat 200 km yapamaz.. Geri geri gittiği ve damper kaldırdığıda cabası..:)

yıllık 200 dönüm hergim ikilemem kazayağı çekmem ekmem artı araişler artı müşteri işleri tolamda 700 dönüm yer işliyorum 5 yılda 3600 saate geldi tümo serviside 14000 saata kadar korkma dedi 3600 saatta sesyle çekişiyle fabrikadan yeni gelmiş gibi BU BİR REKLAM DEĞİLDİR TÜMOSANDIR

sami ÖZKAN link=topic=38518.msg330667#msg330667 date=1296113503' Alıntı:
yıllık 200 dönüm hergim ikilemem kazayağı çekmem ekmem artı araişler artı müşteri işleri tolamda 700 dönüm yer işliyorum 5 yılda 3600 saate geldi tümo serviside 14000 saata kadar korkma dedi 3600 saatta sesyle çekişiyle fabrikadan yeni gelmiş gibi BU BİR REKLAM DEĞİLDİR TÜMOSANDIR

abi bizim burda 97 74-80 var.traktör yaz kış durmuyor slaj yapıyor tarla işliyor.9000 saati devirdi şimdi yine 7000 lerde falan.daha tık yok.ne motor yapıldı ne şanzuman söküldü nede defransiyel.hiç bir yerine daha anahtar değmedi.

Arkadaşlar,

Erkunt, gösterge saati olarak tümosan, uzel ve başak traktör ile aynı markayı kullanmaktadır. Dolayısıyla kandırmaca olarak nitelendirdiğiniz durum bu markalar için de geçerlidir. Kaldı ki ortada kimsenin kimseyi kandırması gibi bir durum söz konusu değil.

Size, traktörlerdeki çalışma saati göstergelerinin çalışma prensibinden bahsedeyim:

İlk traktör göstergesi imal edildiğinden beri çalışma saati hesaplanırken 1500 d/d motor devri baz alınmaktadır.

Bu ne anlama geliyor:

Motor devri 1500 d/d iken çalışma saati zaman saati ile birebir aynı değeri göstermekte, hızlanması durumunda lineer olarak hızlanmakta ve yavaşladığı zaman ise yine lineer olarak yavaşlamaktadır. Örnek verecek olursak 3000 d/d motor devrinde çalışma saati zaman saatine göre iki misli bir hızla artmaktadır. Aynı şekilde 750 d/d motor devrinde de çalışma saati zaman saatinin yarı süresi kadar ilerleyecektir.

Çalışma saati ekranı 99 rakamına kadar ilerlediğinden, 0 dan 1’ e ulaşma süresi 1500 d/d motor devrinde 36 Sn. dir. Çalışma saati dakika ekranı 100 olduğu zaman 36x100=3600 sn =1 saat geçmektedir. Ve çalışma saati ekranının saat kısmı 1 artmaktadır.

Yukarda verdiğim bilgiler, tamamen gösterge paneli üreticisi firmanın verdiği verilerdir.

Servis, yedek parça gibi bakım maliyetlerinden haksız kazanç elde edebilmek için bırakın Erkunt ' u, hiç bir markanın bahsettiğiniz gibi bir düzenbazlığa başvuracağını sanmıyorum.