Ynt: Erkunt bereket 60 bahçe 472 saatte.
istisnalar vede kalitesiz parça kullanımı gibi durumları saymazsak traktörü nekadar yıpratırsan yıprat bu saatte bu modelde bölüpte tamire sokmak üzücü
ayrıca konumuz traktör oldugu için özellikle tüm traktör üreticilerini ve tüm traktör markalarını kullanıcı hatası bilmem ne hatası gibi bahanelerle gerek maddi gerek manevi kayba ugrattıkları için kınıyorum
ayrıca ben bu fotograflardaki traktör içinde kullanıcı hatasından ziyade kalitesiz veya hatalı üretilmiş parçaya baglıyorum olayı
bizde de yeri geldi ayagımız debriyajda kullandık yeri geldi eskiden orta okul lise çaglarımızda elfreni çekili kilometrelerce yol gittik veya elfreni çekilş halde tarlada sürdük
ama traktörlerimizi 3-5 parçaya bölmedik böldürmedik
bir örnek vermek gerekirse
şuan kullandıgım traktörlerden en küçügü ve en eskisi olan 1996 model fiat 55-56 yı örnek verebilirim traktörü sıfır almıştık
ve rektefesini geçen yıl yaptırdıgımız yani yaklaşık 15 sene de 1 defa motoru bölmüşken debriyaj fren balatalarınada bakıldı bölmüşken degiştirdik
işin ilginci bu traktör e binmeyen kullanmayan kalmadı işçiler şöförler ailemden babam abilerim yegenlerim ve ben
böyle bir durumda bile daha ilk defa debriyaj balatısı falan degişiyor yani demekki
bu 200-300 saatte sökülen traktörlerin hepsi kullanıcı hatası degil
kaldıki sıfır traktör almışsın 2-3 yıl garantili her ne olursa olsun garanti kapsamına girmeli ondan sonra reklam yap
bizde garanti 3 yıl de
sonrada çık debriyaj garantiye girmiyor de
traktörün bozulabilecek parçaları garanti kapsamında degilse vede binde 1 ihtimal bozulma riski olan bir parçayı garanti kapsamına alıyorsa traktör üreticileri ya kendilerini çok zeki sanıyor
yada alenen traktör sattıkları kişileri gerizekalı konumuna koyuyor bu şekilde yaparak üreticiler
sözüm sadece bu markaya degil hangi marka bunu yapıyorsa yazıklar olsun onlara