ERKUNT ALACAKLARA TAVSİYELER

Ynt: ERKUNT ALACAKLARA TAVSİYELER

Fabrikanın telefon numarası zaten internet sitesinde yazıyor, isteyen herkes istediği zaman istediği bölüm ile irtibata geçebilir, buraya numarayı yazdım diyerek güven kazanmaya çalışman birşey ifade etmez. Açık söyleyeyim, senin samimiyetinden şüphe duymaya başladım.

tura30 link=topic=43384.msg399466#msg399466 date=1305298871' Alıntı:
bizde yalan yok numarayıda verdim..

Senden ricam, traktörünün şasi numarasını bana özelden mesaj at, ben de traktöründe şimdiye kadar ne arızalar çıkmış, hangi parçalar değiştirilmiş bir bakayım. Daha önce de servisin pulluk düşüş hızını dahi ayarlamayı bilmediğini söylemiştin, servisin adını sordum, cevap vermedin. Satışsonrası bölümünde çalışmadığım için hangi parçaların garanti kapsamına girip girmediğini net olarak bilmiyorum, ama garanti kapsamında mazot pompası fabrikada değiştirilen traktörler gördüm. Diğer parçaların da garantiye girdiğini, 'kederci' adlı arkadaşın tecrübelerinden görebiliyoruz.

tura30 link=topic=43384.msg399247#msg399247 date=1305272021' Alıntı:
Erkunt alacaklara benim tavsiyeler..
pazarlık etdin firmadan alırken şase numarasını al üzerinde bulundur çünkü başka traktr getirmekteler..kayseri bayisi
Faprika yetkilisinin bizzat azında duyduklarımı anlatıyım
karanti kapsamına neler girer...
mazot pompası arızalandı karanti kapsamına girmez (bahane hazır mazo)
traktrü aldıktan belli bir süre sonra aküde tekerde teyipte elektrik aksamında arıza sorun var faprika sorumlu deil karanti kapsamına girmez..
deprej balatası fren balatasında ilk 300,400 saat üzerinde bir sorun oldu balata bitdi fren balatasını yemiş karanti kapsamına girmiyor..
devirdayım kayişi kopmuş karanti kapsamına girmiyor..
karanti kapsamına girmeyen ürünlerde eve çağırdında servis geldinde yol üçreti el emeni vatandaşdan almakta..karanti kapsamına yanlızca motor aksamı şanzıman karanti kapsamına girmekte..bunu faprika ödemekte
üzülerek bir erkunt kullanıcısı olarak almak isdeyenlere tafsiye vermek insanlık görevim..
bana inanmayan varsa size faprikanın telini veriyim ordan yetkili ile konuşun: 0 312 267 44 88
nev hollant aldınızda bunların hiçbir sorunuyla karşılaşmazsınız
bizzat onuda araştırdım yol üçreti dahil bütün arızaları faprika üslenmiş durumda..
EKSİKLERİM VARSA DİYER ERKUNCU ARKADAŞLARDA ANLATIRSA ALACAK ARKADAŞLAR ANLATSIN..
Anlatsınki bu sesimizi bir faprika yetkili si duyar paramız başka ülkelere gitmesin diye verdim paranın karşılında nevhollant kullanıcıs gibi insan gibi deyer görürüz..karantina ya bütün mallarından sorumlu olurlar...

Ağzı olan konuşuyor.:D Böyle mesnetsiz iddialarla atıp tutmakla bir yere varamazsınız ki. Haklı bile olsanız kendinizi haksız duruma düşürürsünüz. Yani koca bir fabrika neden böyle sorunlarla kendini kötü göstersin ? Bu tip konularda kaliteyi yakalamak isteyen firmalar 'satış sonrası destek' olayına çok önem vermek zorundadır ve Erkunt da bunun farkındadır. Yani bu sebeple bu tip ilginç şeyler bana biraz uydurma geliyor.

6455 link=topic=43384.msg399731#msg399731 date=1305312031' Alıntı:
arkadaşım kusura bakma ama bence sen erkunt kullanıcısı falan değilsin benim anladığım kadarı ile newholland seven erkuntun başarısından rahatsızlık duyan birisin gibi geliyo bana yanılıyosam tekrar özür diliyorum ben 35 yaşındayım sitedeki arkadaşların çoğunun yaşları çok genç delikanlılar olduğu için muhabbetlere karişmadan dışarıdan sürekli takib eden bir üyeyim traktör konusunda bayağıda tecrübe sahibi olmuş birisiyim trakyalı olarak yöremizde her marka ve güçten traktörler mevcut hepsi hakkında objektif açıdan fikir sahibi olduğumu söyleyebilirim burada hiçbir markayı kötülememde çoğu kendince iyi makinalardır ve genelde fiyatına oranla kalitelidir gelelim konumuza senin yukarıda bahsettiğin konular benim bulunduğum yerde tam tersi durum söz konusu yakın köyümüzde newholland sahibi adam 6 aylık traktörünün debriyajı garantiye almadılar diye nerdeyse erkunt 4 silindirle değiştiriyo idi sırf firmaya öfkesinden belkide değiştirmiştir 20 gün önceki olay sebebi erkuntun debriyajının bile garantiye girmesi, sana newhollandın debriyaj garantisi olduğunu kim söylemiş ise ona evreşede 2011 model td 85 niye garanti dışı diye soruver isterse adamın telefonunuda bulabiliriz arayıp sorsun ben geçmişte köyümüze gelen erkunt 70 4*4 deneme traktörünü bizzat kendimin olan mf 6455 ile pullukta deneyip 100 lüğün arkasından ayrılmadığını kendi gözümle görmemize rağmen traktörün sibop kontrollerini yapmamıza rağmen yinede karalama kampanyamızla olayı ört bas edip kendimiz<i kandırmışız şu an o günleri hatırladıkça kendimden haya ediyorum ne kadar cahilmişim diye gün gelecek bütün erkunt tümosan hattat düşmanları yerli sermayemizin kendi mühendislerimizin ürününe düşmanlık edmenin vatana ihanet etmeyle eşdeğer olduğunu kavrayabildikleri gün aynı pişmanlığı yaşayacakları gün gibi aşikar ama o gün inşallah bazı şeyler için geç kalınmış olmaz. benim son sözüm uyanın türk gençliği etrafımıza bi bakın, dün ırak, afganistan bugün libya yarın suriye, iran ve son hedef ve asıl hedef türkiye. bende dahil hepimizde buna yardım etmedikmi 6455 e 100000 tl ödedik bu para ile conilerin silahına kaç kurşun koyduk yarın vatanımıza namusumuza anamıza bacımıza göz göre göre namahrem eli değince biz newholland massey landini vs. marka traktörümüze binip gavat gibi tarlanın yolunu tutup sağlammı sağlaam güçlümü güçlü konforlumu konforlu traktörümüz ile gavat gavat tarla süreriz buna değer nasıl olsa marka sevdasına
saygılar yorum için tebrik ederim. millet olarak uyutulduğumuzun farkına ne zaman varırız bilinmez....

arkadaşlar traktorumun 4 lu flaşorune su kaçtı elektirik konusunda ve arıza yaptı flaşor kendim koydeken soktum flaşoru adamlara goturdum garanti kapsamındaydı yeni bi flaşor verdiler sıfır al tak bunu ama bi daha kendin sokme bi taraflarını motorun dediler yoksa garantiye girmez dediler bende tamam dedim nasıl elektirik aksamı garantiye girmiyo diyebiliyosunuz yalan yere??

ersanakyai link=topic=43384.msg399939#msg399939 date=1305319203' Alıntı:
Fabrikanın telefon numarası zaten internet sitesinde yazıyor, isteyen herkes istediği zaman istediği bölüm ile irtibata geçebilir, buraya numarayı yazdım diyerek güven kazanmaya çalışman birşey ifade etmez. Açık söyleyeyim, senin samimiyetinden şüphe duymaya başladım.

Senden ricam, traktörünün şasi numarasını bana özelden mesaj at, ben de traktöründe şimdiye kadar ne arızalar çıkmış, hangi parçalar değiştirilmiş bir bakayım. Daha önce de servisin pulluk düşüş hızını dahi ayarlamayı bilmediğini söylemiştin, servisin adını sordum, cevap vermedin. Satışsonrası bölümünde çalışmadığım için hangi parçaların garanti kapsamına girip girmediğini net olarak bilmiyorum, ama garanti kapsamında mazot pompası fabrikada değiştirilen traktörler gördüm. Diğer parçaların da garantiye girdiğini, 'kederci' adlı arkadaşın tecrübelerinden görebiliyoruz.

arkadaşlar ben burda hiçbir firmayı kötüleme niyetim yok başıma gelenleri yazdım..
ben burda satış sonrası karantiye girmiyor düşüncesi ile servisin benden para isdemesi bunu faprikaya iletdimde bunu onaylamısı idii..
bende yalan yok arnım açık nevhollant kullanıcısıda deilimerkun servet 80n aldık giden sene banka kıreedisiyle 65 bin peşin bankayla aldım25 bin de faiz veriyorum yaklaşık 48 bin bankadan çektim senelik 14bin para ödemekteyim..
bu hesapları yapınca nekadar para verecemi hesaplayım benim meselem benim gibi başına gelenlerin bazıların hatırdan servise ayıp olur diye düşünüp söyleyemeyenlerin derdine ortak olmak.. burdan bir yetkili duyarda satış sonrası satdı maldan karanti süresince para almamalerıdır.
yalan konusuna gelince..
şase numarasını özelden göndermeme gerek yokaçık gönderiyim.

son hanesini yazıyım ilerde bir sorun olmasın diye R01116 son numaralarını yazdım..
adresimde kanlıca kasabası kozaklı nevşehir
halil oskay adına kayıtlı..
buyurun verdim numarayı arayın ayazdıklarımı detaylı bir şekilde nort alın ve sorun ordaki yetkiliye + o insanla tartışıp tartışmadımı + internetde başıma gelenleri yayınlayacamı söyledimi deyip demedimi konturol edin
bana yalancı diyenler fanatiklik yapanlara arnım açık..
1_devir dayım kayisi kopmuş servis gitmemiş gidersede para isdemiş.
2_deprej balatası fren balatası belli bir saati geçince 300 400 gibi karanti kapsamına giirmedini.
3_hortum rekor patlaması delinmesi v.s karanti kapsamına girmedini..
4_ elektrik aksamında karanti süresi içinde bir sorun oldunda karanti kapsamına girmedini..
v.s deyip demediklerini buyurun sorun telimide bırakıyım 0 506 203 08 71
umarım fanatiklik yapmazsınız gerçekleri duydunuzda burda benim gibi dile getirirsiniz...
yaşım 35 verdim paranın karşılında hizmet beklemek benimde hakkım..
bazı servisler gitmiş yapmış ozaman onların kıymetini bilin..ben bizim servisi şikayet etdim daha önceki konuşmada ben gitmem diyor faprika yetkilisi de aradı başka traktr için işim var dedim gitmedim.
özalın bir sözü var memurum işini bilir..

6455 link=topic=43384.msg399731#msg399731 date=1305312031' Alıntı:
arkadaşım kusura bakma ama bence sen erkunt kullanıcısı falan değilsin benim anladığım kadarı ile newholland seven erkuntun başarısından rahatsızlık duyan birisin gibi geliyo bana yanılıyosam tekrar özür diliyorum ben 35 yaşındayım sitedeki arkadaşların çoğunun yaşları çok genç delikanlılar olduğu için muhabbetlere karişmadan dışarıdan sürekli takib eden bir üyeyim traktör konusunda bayağıda tecrübe sahibi olmuş birisiyim trakyalı olarak yöremizde her marka ve güçten traktörler mevcut hepsi hakkında objektif açıdan fikir sahibi olduğumu söyleyebilirim burada hiçbir markayı kötülememde çoğu kendince iyi makinalardır ve genelde fiyatına oranla kalitelidir gelelim konumuza senin yukarıda bahsettiğin konular benim bulunduğum yerde tam tersi durum söz konusu yakın köyümüzde newholland sahibi adam 6 aylık traktörünün debriyajı garantiye almadılar diye nerdeyse erkunt 4 silindirle değiştiriyo idi sırf firmaya öfkesinden belkide değiştirmiştir 20 gün önceki olay sebebi erkuntun debriyajının bile garantiye girmesi, sana newhollandın debriyaj garantisi olduğunu kim söylemiş ise ona evreşede 2011 model td 85 niye garanti dışı diye soruver isterse adamın telefonunuda bulabiliriz arayıp sorsun ben geçmişte köyümüze gelen erkunt 70 4*4 deneme traktörünü bizzat kendimin olan mf 6455 ile pullukta deneyip 100 lüğün arkasından ayrılmadığını kendi gözümle görmemize rağmen traktörün sibop kontrollerini yapmamıza rağmen yinede karalama kampanyamızla olayı ört bas edip kendimiz<i kandırmışız şu an o günleri hatırladıkça kendimden haya ediyorum ne kadar cahilmişim diye gün gelecek bütün erkunt tümosan hattat düşmanları yerli sermayemizin kendi mühendislerimizin ürününe düşmanlık edmenin vatana ihanet etmeyle eşdeğer olduğunu kavrayabildikleri gün aynı pişmanlığı yaşayacakları gün gibi aşikar ama o gün inşallah bazı şeyler için geç kalınmış olmaz. benim son sözüm uyanın türk gençliği etrafımıza bi bakın, dün ırak, afganistan bugün libya yarın suriye, iran ve son hedef ve asıl hedef türkiye. bende dahil hepimizde buna yardım etmedikmi 6455 e 100000 tl ödedik bu para ile conilerin silahına kaç kurşun koyduk yarın vatanımıza namusumuza anamıza bacımıza göz göre göre namahrem eli değince biz newholland massey landini vs. marka traktörümüze binip gavat gibi tarlanın yolunu tutup sağlammı sağlaam güçlümü güçlü konforlumu konforlu traktörümüz ile gavat gavat tarla süreriz buna değer nasıl olsa marka sevdasına

arkadaş senin dediklerine katılmamak elde deil evet sonuna kadar haklısın bende senin gibi düşündüm için erkunt aldım o olmasaydı hatdat alacaktım..
senin anlatdın madalyonun diyer bir yüzü benim anlatdım madolyonun diyer yüzü ben verdim paranın karşılını almak isdiyorum...
tel açtımda servisin yanımda olmasını bende hiç birşey talep etmeden arızayı gidermesini isdiyorum..
atalar ne der sinek pis deil mide bulandırır..
siz yemenize sinek düşdünde kaşıkla sine alıp yemeye devamı ediyorsunuz yoksa yeme çöpe bocamı ediyorsunuz bir düşünün..benim yaptımda bu..
büyüklerimiz avrupaya gidenlerin bir çoğu orda kalanlar türküyeye gelince adalet sisdemini överler bunu sizlerde bilirsiniz evet içinde ayrımcılık yok deil var ama adaletiye ön planda dürüslükleriye hizmetleriyle ön planda..
bende tüketici toplum olmayı asla isdemem şuan insanlarımız toplumumuz üretici deil avrupanın ikididarın sayesine üretici toplumdan çıkıp tüketici topluma doru gitmeklte bunlara bir çok örnek verebiliriz senin yazılarına sonuna kadar katılıyorum fakat benim yazdıklarım derdim başka..
ben isderdim ki burda bu yazımın sonunda faprikayla balantıya geçilip diyer firmaların yararlandı özelliklerden biz erkunt kullanıcıları olarakta yararlanmak karanti kapsamında traktörde çıkacak sorunları bir kuruş ödemeden yapılması..
ordaki yetkiliyede dedim burdada tekrarlıyorum benim traktrle bir sorunum yok salamlına salam güzelline güzel fakat satış sonrası hizmet sıfır..
umarım anlatabilmişimdir..

vale link=topic=43384.msg399475#msg399475 date=1305299809' Alıntı:
bunların çoğu öbür firmalardada girmiyor zaten ,,bilgilendirmen için teşekkürler arkadaşım
New Holland ıcın sahıt oldugum bır kac olay sıze. Bızım akrabanın NH var. Yag degısımını bızzat servıs gelıp degısıp gıdıyordu sadece yag parası alıyorlardı. Koltugu gıcırtı yapıyordu geldı degıstırdıler. kabının yer dosemesı bıraz kalkmıstı geldı degıstıler. Yıne baska bır akrabanın balya makınesı var kendısı makınenın hasbayını soktu normal sartlarda makınenın garantı kapsamı dısında olması lazım ama adamlar dag taşa tarlaya koye sayısız kes geldı ayarladı soktu taktı degıstırdı hatta bır keresınde sıvas takı servıs cozemedı Nıgde den geldı servıs yaptı gıttı. artık dusunun adamlar ne kadar deger verıyor.

hattat ta baya ıyı servıste gezıcı servıs burdakı servıs fabrıkadakı servıs ıstegın varmı sorunun varmı şıkayetın varmı yok yaw yok tank gıbı motor yapmışşınız zaten yok arayıp durmayın benı adamlar bı problem cıksa seferberlık ılan etcekte cıkmadı *098*-

Hiç bir markayı servis ağı açısından kötülemek istemem ama ben kendi kullandığım markanın servisinden gayet memnunum. 1997 yılından beri New Holland - Fiat kullanıyoruz ve ilk aldığımız günden bu güne kadar bizim bölgeye bakan servisten en ufak bir şikayetimiz olmadı. Gerekirse tarlaya geliyorlar ve hiç bir zaman da bugün pazar çalışmıyorum veya bugün gelmeyeyim yarın geleyim gibi bir cevapla karşılaşmadık. Bizim dışımızdaki New Holland kullanıcıları da aynı şeyi söyleyebilirler rahatlıkla ve sadece bizim bölge olan Pınarbaşı değil Şarkışla servisi de aynı şekilde çok ilgili ve özenli birisi. Balya makinesi tamiri için ta Nevşehir ' den servis geldi geçen yıl bizim köye.
Ayrıca bu onların görevi yani, bizim servis tarlaya geliyor diye övmeye bile gerek yok aslında, tabi ki gelecek, nihayetinde baktığı şey bir traktör ve traktör zamanının çoğunu tarlada geçiriyor hepimizin bildiği gibi.

burada sıfır erkunt alan yok.tümosan ve new hollanlar var sıfır.

tümosan 65-70 var 2008 model.pompa elemanı ve enjktörler değişti 2000 tl yi müşteri ödedi.(mazottan dediler.hepimiz aynı yerden alıyoruz mazotu)ve 6 ayda bir vites pim kesiyor.sırf bu arıza için bir hafta yatıyor serviste.sahibi bundan şikayetçi.kabin arka camı 2 ayda geldi.(hatta tümo ' nun sahibi kahvede deutzlardan laf çıkmıştı; konyadan 2 ayda gelen parça Almanyadan bir yılda gelir dedimişti.gülüşmeler olmuştu.)

benimle tt55 alan arkadaş var köyde.çeki demirine zincirle söğüt bağlamış.koları birleştiren ara demiri takıp zincirin altına salmış.traktör .çayda batınca hidroliği kaldırması ile birlikte çeki demiri (70 cm lik kurt ağzı denen) kırılmış.servisi aradı.aslında tamamen kullanıcı hatası.80 tl lik çeki demiriminin yenisi geldi.arabamla ben getirdim.az buçuk şeyleri idare ediyolar.

traktörün akü ve lastik gibi şeylerinin kendi garantisi var. garanti denince aklımıza üretim hataları gelmeli.kullanıcı hatalarını tabiki kabul etmez.

qarizmatiqa link=topic=43384.msg399735#msg399735 date=1305312246' Alıntı:
sizin orada karanti belgesi veriyorlar heralde zuha-*-s zuha-*-s bizim burada garanti belgesi veriyorlarda zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s

Kusura bakmayın konu ile alakalı değil ama, Tura 30 nickli arkadaşımız Türkçeyi doğru kullanmadığı için, alaycı bir yorum yapmanız doğru değil.
Bence daha çok medeni cesaretini tebrik etmek gerekir.

arkadaşlar dünde söylemiştim içiniz rahat olsun erkunt her zaman çiftçisinin ve traktörünün arkasındadır içiniz rahat olsun

arkadaşlar bende erkunt kullandım. saman balya işinde elektrik tesisatına hiç karışmıyorlar. mazot u pompalayan elektrik li bi şey var o bozuldu kötü mazot dfediler. bilmem neler neler . hiç memnuın değilim.

kesinlikle yalannnnn ben hem traktörümün aküsünü hemde lastiğini hemde far kolunu garantiden değiştirdim hepsi yalan ben kullanıcıyım ve bunları değiştirdim o bayi bayi değilse kullanıcı ne yapsın.... boş laf bunlar boş...

Demek ki servisten servise değişiyor garanti kapsamındaki işler, burada erkuntun servisinden memnun olan arkadaşlarda var memnun olmayanlarda var. Arkadaşımıza yardımcı olmak istiyorsak yol göstermeliyiz, benim servisim şunu bunu vehayut neyse artık kabul etti diyen arkadaşlarımızı örnek göstermeli o da bulunduğu yerdeki servise. Haa kabul etmiyorlarsa şikayet etmesi gerekir bence. Bence de garanti kapsamında ne olursa olsun geldiklerinde ücret talep etmemeleri gerekir size form imzalatır ve servis ücreti olarak onlar paralarını fabrikadan alırlar. Sana kötü bir servis denk gelmiş anladığım kadarı ile arkadaşım.

şuan klimada sorun var hem safkar firması hemde erkunt ilgeniyor bir çözüm bulurlar hadi başıyın çaresine bak demezler niye desinler ki* yalan atmaya karalamaya hiç mi hiç gerek yok.tüm firmalar gibi erkuntda malını arkasında

bizim sinyal kolu arızalıydı onu sökmek için servis alt kapağı sökerken kontuğın pimini kırdı :D hepside garantiden değişti. ama dışarıdaki ön kabin farlarının birisinin çatlattım dış camı çatladı garantiye girmiyormuş bence doğal bi durum.

anayurtlu 3105d link=topic=43384.msg452497#msg452497 date=1318186734' Alıntı:
bizim sinyal kolu arızalıydı onu sökmek için servis alt kapağı sökerken kontuğın pimini kırdı :D hepside garantiden değişti. ama dışarıdaki ön kabin farlarının birisinin çatlattım dış camı çatladı garantiye girmiyormuş bence doğal bi durum.
bencede.kır kır nerede garanti de :D

elektrik konusunu bilmemde mazot pompası olayını karşılamıyor geçen bizim köyde eleman kesti erkuntun biri garanti karşılamadı 1370 liraya kendileri yaptırdılar inanmayan nazilli erkunt servisi kenan yöntemi arayabilir