Erkunt 80.4 m ile pulluk deneme

Ynt: Erkunt 80.4 m ile pulluk deneme

5 li 10 inç Ünlü pulluk ile iyi uyum sağladı, bizim bölgeye nohut tarımı yapmak için esnaf bir tanıdık göndermişti. Sonra vazgeçtiler bu işten pulluğu ve tırmığı satıp traktörü alıp gittiler. Yakıt deposunun küçük olması ve çamurlukların tekere çok yakınlığı dışında herkes çok beyenmişti.

Video da dikkat ettiyseniz ilk gidişte 1000 devir ile denedik,bu sürede pedala bastığımızda cevap vermedi,geri dönüşünde ise 1400-1500 devir de maksimum çıktığı devir oldu.

aoboran link=topic=81093.msg963442#msg963442 date=1422398631' Alıntı:
Video da dikkat ettiyseniz ilk gidişte 1000 devir ile denedik,bu sürede pedala bastığımızda cevap vermedi,geri dönüşünde ise 1400-1500 devir de maksimum çıktığı devir oldu.
abi 1000 devirle çift süreni hiç görmedim bizim motorun rölantisi okadar zaten

1000 devirdeki gayemiz bu devirde yükte iken pedala bastığımızda motorun tepki verip vermeyeceğiydi,sonuç devir yükselmedi.Servise ve bayiye bunları anlattığımızda 500 saat sonra motor açılır ondan sonra motor uçar dendi,bizde he he dedik vesselam.

arkadaslar servıslere ınanmayın yenı calısan bır motor ıle 500 saat calısmıs motor arasında ıllakı farklılık vardır ama ucuracak kadar olcagını sanmıyorum erkunt 70 luks aldı arkasım ılk baslarda onunda oyle oldu traktor gıtmıyor cekmıyor servıs aynı sozler 500 satten sonra cılacak dedı 500 oldu tık yok yıne aynı motor 800 saat dedıler yıne aynı gaz yemıyor motor cekmıyorr en son pompayı sokturduler lda taktırdılar suan eskıye gore cok ıyı ama sorun pompadaymıs bır yerıı kırılmıstı galıbaa belkıde fabrıka cıkısı hatalıydı sıfır motor ıle 500 saat sonrası ucuracak kadar bır deısıklık olcagını sanmıyorum fabrıkasyon hatalar olabılıyorr

Motorlarda. Ir rodaj suresı vardır evet acılma dıye bısı var ama bu yenı alındıgında fazla bır farkı olmaz bes yuz saatten enjektor bakımı yapılır bu bakım kontrolden sonra motor bıraz daha cekişi duzelır ve yakıtı duser. Motorlarda rodaj suresı vardır bole bısı yok demek cahıllık olur ama bu yenı cıkan teknolojı de daha dusuktur bu rodaj olayı...

bizim köyde meyve bahcesinde kullanmak için aldılar 80 m 4 dü bunun çektiği pulluğu td65b mf 3060 ve yeni f serisi artı same 70 lik çalışmalarını ben kendim gördüm bunlar erkuntda göre 3 piston olmasına rağmen erkuntdan daha seri ve daha hızlı erkuntun bu serisi yakıt düşmanı bunu tek çekere atsan çekmez yerinde kalır bunu denedik 255 ep ye takılı olan malatyada demir iş firmasının 9 lu yaylı kültüvatörünü erkunta taktık öyle bir permormans bekliyoruzki bunun ikitanesini alır rahat götürürü dedik ama boş tek çekerde zorlanarak çekdi artı ağaç altlarına tam giremiyor dingil genişliği çok açık artı mehilli yerlerde direksiyonu tam çevirdinmi kaportaya sürtüyor ve ilk başta kullanımda oks si hemen bozuluyor yani buna 4 piston lu traktör aldım denmez ama nakliyede biraz gücü hissediyorsunuz ama 4 pistonluya göre bir permormans deyil erkunt alacağınıza keşke bir nh yada mf 3060 alsaydınız ben şahsen bahce işleriyle uğraşanlar için tavisiye edeceğim modeller mf 260 gold 3060 3070 nh de td65 2007 ve 2008 modelleridir bunalr tam bir bahce canavarı bunların yaptığı işler ve çıakrdığı işler hiç bir bahce serisi traktör çıkarmıyor ve yapamıyor hele td65b deki konfor ve rahat sürüm kaportanın ön tekerden uzak olması ağaca sıfır yanaşma imkanı veriyor 3060 şın o atom karınca gibi bahce dolaşması iş bitirmesi anlatılmaz bahce serisi alacaklara tavsiyem yeni model tercih etmesinler o kadar erken bozuluyorki adamın canını sıkıyor

http://www.trakkulup.net/videolar-(cekimler)-332/erkunt-servet-80-4-luksun-cift-videosu/

Bu paylaşım bana ait ama traktör kuzenimin.Ben 80.4 ü çok beğendim.Çekmem demiyor.Az da olsa TD75 de kullandım bunun kadar çekişli değil bence.Zf şanzumanlar rampada kötü evet ama tarla performansında yerli sınıfında erkunt çok iyi bana göre.

TD75B ile söküm yapılmış bahçe arazisi sürdüm yazın ağaç köklerini ekskavatör ile sökmüşler 3lü 13 no alpler ile bayağı zorlanmıştım IInin 2si bazen 1 ile çift çeker de yürümekte zorlandım

aynı bölgede 80.4 M lere 5 li 11-12 no alpler takıyolar köyde görüyorum sorduğumda çekiyor sıkıntı olmuyor demişlerdi ya bu motorda bi sıkıntı var yada bizim köylüler abartıyorlar :?

kubilay07 link=topic=81093.msg963935#msg963935 date=1422536660' Alıntı:
TD75B ile söküm yapılmış bahçe arazisi sürdüm yazın ağaç köklerini ekskavatör ile sökmüşler 3lü 13 no alpler ile bayağı zorlanmıştım IInin 2si bazen 1 ile çift çeker de yürümekte zorlandım

aynı bölgede 80.4 M lere 5 li 11-12 no alpler takıyolar köyde görüyorum sorduğumda çekiyor sıkıntı olmuyor demişlerdi ya bu motorda bi sıkıntı var yada bizim köylüler abartıyorlar :?
Bence doğrudur kubilay çoğu erkunt sahibi ne taksam çekiyo diyo erkunt ağır viteslerde çok iyi bence bunu bende az çok gözlemledim.

Benım Anladığım şu arkadaşlar erkunt cok agır oldugu ıcın ne baglasan patınaj etmeden cekıyor cekmeye cekıyor ama serı ve az yakıtla cekemıyor yada bu motorda. Bir sorun var

Bu traktörün olduğu yerde 50 metre uzunluğundaki tarlada Tümosan 5265 aynı pullukla tur bindiriyor!!! 4 silindir 75 hp traktöre tümonun 3 silindir 65 hp traktörü oyuncak oynar gibi oynadıktan sonra ne yapayım bunu!!! iyi ki almamışım,tavsiyede etmem.Önümüzdeki günlerde Hattat 16+8 vitesli 3065 ile de deneme yapacağız,onu da videoya çekeceğiz,burada da yayınlayacağım...

aoboran link=topic=81093.msg964088#msg964088 date=1422565188' Alıntı:
Bu traktörün olduğu yerde 50 metre uzunluğundaki tarlada Tümosan 5265 aynı pullukla tur bindiriyor!!! 4 silindir 75 hp traktöre tümonun 3 silindir 65 hp traktörü oyuncak oynar gibi oynadıktan sonra ne yapayım bunu!!! iyi ki almamışım,tavsiyede etmem.Önümüzdeki günlerde Hattat 16+8 vitesli 3065 ile de deneme yapacağız,onu da videoya çekeceğiz,burada da yayınlayacağım...
O erkuntda sorun vardır bence normal ise imkansız bence.

500 saate gelen bu traktörü olan arkadaşla görüştüm çekişinde sıkıntı yok abi dedi,nasıl yani aldığın gün ile bu saatte performansı aynımı dedim,evet dedi aynen şu soruları da sordum!20 dekarlık bir alanda pullukta kaç litre mazot yakıyorsun? 40 litre(deponun kapasitesi) yetmiyor, 45-50 arası yakıyorum dedi,peki uzun yola gidip geldin mi ne yakıyor dediğimde köy ile ilçe arası 16 km gidiş geliş 20 litre yakıyor abi dedi!!! Çok değil mi dedim,abi yolda yakıyor ama tarlada az yakıyor dedi.Daha da birşey sormaya gerek duymadım.Bunları neden anlattım;bu traktörde problem vardır belki,bir kullanan ile görüşüp bilgi alayım dedim...