Simdi acikcasi zetor suan ulkemiz icin merakli motorudur.. toplasan 1000 adettir motor varliginin binde biri.. yani meraklisinin bindigi yada ucuz diye2. el alinip sonra meraklisi olanlarin markasi..
Ozel durumlarda cok cok avantajliyken bazen de tersi gecerlidir.. canli ornek daha yeni forumdan biri bin saatte 64 zetor aldi.. 30 tl civari.. simdi akil var mantik var..
4 ceker
Bin saatte
64 luk
Turbo intercollu
Havali
Hidrolik direksiyonlu
6 ileri 2 takviye sanzimanli
Debriyajli koltugun solunda levyeli
Yakit secmeyen duz pompali
Anahtar degmemis
Baska marka bulmak imkansiza yakin.. alan osman in asil amaci romork cekmek ve kepce olunca.. hemen tavsiye ederim dedim.. nitekim gecen 8-10 ton yuk attim arkada yuk varmi belli olmuyo seri 5 e bile dusmedi dedi.. daha deneyemedi ama eminim yakarindan da cok memnun olcak..
Mesela bu durumda zetor alinir da binilir de.. fayda/masraf olarak da cok cok iyi..
Ama her kosulda bu suan mumkun degil.. surekli piyasaya calisan icin parca hayati onemde.. ya da surekli motor degistiren icin 2. el degeri cok onemli.. zetor burda dezavanrajli..
---
Cekme cekilme abartili videolar.. zetoru alan yok satan yok.. dune kadar temsilcisi yoktu
yani agziyla kus tutsa piyasada bi anlami yok.. ama ozellikle arayan bulur..
Cekildigi videolarda var.. (hepsini sakladim).. yalniz sunu demeden gecmiyim.. gercek ceki romorkla rampada yada pullukta ortaya cikar.. zf sanzimanli hidromek azicik rampada bildigin yuklu kamyona donuyo mesela verem ediyo.. kendini 10 km ile cikardigi iyi bi rampayi.. zetorla 20 tonla o hizla ciktim.. seri 3-4 ile.. bu da beni hasta ediyo.. yuk altinda nasil bu kadar rahat gidiyo.. gel de sorma..
Sozun ozu.. bazen inanilmaz kelepir olan cok kaliteli ve sahipsiz bi makina.. hepsi bu
Daha da merak eden ocakta istanbul fuarina gider be diyim..
---
Yilmaz antipati buyuk ihtimalle bendendir ozur dilerim.. traktor benim icin once eglence sonra is.. garip bi sekilde traktore binince cocukca gibi gelebilir ama mutlu hissediyom.. dikkat ettim diger araclarda degil motorda oluyo bu.. (bide hastasi oldugum niva vardi dastan dasa vurdugum.. ama traktor bambaska.. sesi bile benim icin bi hobi..)
Luzumlu luzumsuz paylasimlar biraz da ondan.. cocukluktan kalma bise motor dedimi canim gidiyo.. kapida ferreari var de gidip bakmaya usenirim ister inan ister inanma..