Enforcer kullanıp sararma yaşayanlar

2 yıldır enforcer kullanıyoruz çok memnunuz. Sararma çok şükür olmadı. Dozajı az atıyoruz(misal 10 dekarlık ilacı 15 dekara atıyoruz). Otu öldürüyor. Sonrasında ot çıkmasını da önlüyor. Defi diye bir ilaç kullandı bazı arkadaşlar onlarda memnun. Syngenta bu yıl çıkarmış galiba. Biz bildiğimizden şaşmamak için enforcer attık.

c8e2eb09-261d-41b9-9f28-7719c4e01b18.jpg
54615dfe-4d9a-46c9-9b82-29e2d85b4b7c.jpg
6cf8aca3-9222-4534-84b9-39bc6de38de1.jpg
563dcef8-8e05-4980-82fe-5b7681d10b76.jpg
ÇEŞİT BORA KELT İLACI ATILDI CIKMADAN ONCE 1HAFTA ONCE BOYLE YAPRAKLARDA SARILIK YANIKLIK YOKTU BUGUN DOLASTIM YAPRAKLAR BOYLE OLMUS NEDENİ NE OLABILIR

Benim tecrübem ise.. enforcer, kelt vb. İlaç kullanımlarında normalde dekara 20kg buğday ekiyorsak 23kg ekilmeli çünkü bir miktar kardeşlenmeyi etkiliyor. Ayrıca dozaj ayarında dikkat edilmeli. Bunun çözümü ise yapraktan mikro element veya üre gübresi atmak buğday zaten bu dönemde uykuda olduğu için zamanında ve biraz fazla üre ile sorunu çözersiniz.

Sagolun örsan abi Bi sıkıntı yaptırdı bize ama inşallah sonu güzel olur yakın zamanda bş 10 kilo üre atayım diyorum
Dün tarlaları dolaştık bizde her hangi bir sorun yaratmadı. 300 Gr gibi kullandım dekar. Bu yılki ilk üst gübrelemeyide bugün dekar 10 ile ,12 kg gelecek şekilde üre atıyoruz. Bencede biraz sararma olsada düzelecektir. Özellikle ilaç makinasının üst üste bindirdigi alan var ise sararma daha çok hissediliyor. Trakyada kardeşlenme zamanı geliyor ilk üre gubresini isterseniz atabilirsiniz. Bence duzelecektir. Selamlar

• Beğen
Tepkiler: karga
Dün tarlaları dolaştık bizde her hangi bir sorun yaratmadı. 300 Gr gibi kullandım dekar. Bu yılki ilk üst gübrelemeyide bugün dekar 10 ile ,12 kg gelecek şekilde üre atıyoruz. Bencede biraz sararma olsada düzelecektir. Özellikle ilaç makinasının üst üste bindirdigi alan var ise sararma daha çok hissediliyor. Trakyada kardeşlenme zamanı geliyor ilk üre gubresini isterseniz atabilirsiniz. Bence duzelecektir. Selamlar
Bereketli olsun gubreyi traktorlemi atiyorsunuz bizde cok camur tarlalar traktor girmez

• Beğen
Tepkiler: kirci02