en verimli bğday çeşidi sizce hangisi???

Ynt: en verimli bğday çeşidi sizce hangisi???

köylü link=topic=25172.msg235041#msg235041 date=1260986970' Alıntı:
aydan hanımın ne mahsuru var.konuyu açarsan sevinirim.buğdaya dönecegim ama artık seneye nasib olursa.çagatay diye bir nohut var makinalı tarıma uygunmuş ekeniz var mı.
aydan hanım masraflı yani bizim bölgede yani cumra da arpayı anız üzerine ekerler su olmayan yerlere ekerler susuzluga dayanıklı ama aydan hanım kaliteli bi arpa bu özlellikler yok yani bugday gibi bakım ister bu yüzden bugday dedim aynı bakım ama satarken bugday daha iyi arpa para etmiyoki

haklısın. sulu arazimiz yok herşey yagmura kalmış.bugday ekemiyoruz çünkü kımıl ve süne yüzünden nedense çok zarar veriyor bizlere.eskiden uçak ilaçlanırdı develet ilaçlardı.şimdi braktılar.kim kime dum duma

süne ye zirat odasından veya tarım bakanlıgından bi böcek veriyolar tarlana bırakıyosun oda bu süne yumurtalarını yiyor 2 yıldır uyguluyoruz faydası oluyor gercekten etrafındaki bi resmi kuruma sor istersen verirler
[/QUOTE]

teşekürler.ama daha bizim buralarda aman boş ver fikri ön planda.bir kişyle olmuyor.bizlerde genelde herk(nadas) nisan mayıs aylarında yapılırdı.ben güzden veya kıştan önce ilk tarla sürdüğümde alay etmişlerdi.şimdi mayısata sürecek tarla kalmıyor.yapraktan gübre ve toprak analizini ben ilk uyguladım şimdi yeni yeni başladı.artık su kenarlarında amlajları geziyor artık.hep yenilği ben icat ediyorum ama birlik olunmuyor çünkü art niyet aranıyor,ikincisde köylerde hep yaşlılar var.kendi bildiklerini uyguluyorlar sistem baştan bozuk..

eskişehir icin soyluyorum kuruya suluya ekilecek bir tek bugday var oda ukrayna ben bu sene hıc sulama yapmadım kurak dedıgımız yerler 400 kılodan asagı hıc dusmedı sogan yerı vardı orası 450 kılo yaptı tabana hıc gubre atmadım sadece ustune 20 kılo yesıllık attım bu sene hepsını ukrayna ektım cuvallı tahum getırttım ozel eskısehır cıvarı ıcın soyluyorum nasıp olurda bıcersek tohumluk satılır bu tosunbey bu sene para yapmayabılır butun mıllet tosun bey ektı kardeşim ek ukraynayı bak işine tohumluk isteyen arasın 0537 711 87 10

bülent26 link=topic=25172.msg235193#msg235193 date=1261055315' Alıntı:
eskişehir icin soyluyorum kuruya suluya ekilecek bir tek bugday var oda ukrayna ben bu sene hıc sulama yapmadım kurak dedıgımız yerler 400 kılodan asagı hıc dusmedı sogan yerı vardı orası 450 kılo yaptı tabana hıc gubre atmadım sadece ustune 20 kılo yesıllık attım bu sene hepsını ukrayna ektım cuvallı tahum getırttım ozel eskısehır cıvarı ıcın soyluyorum nasıp olurda bıcersek tohumluk satılır bu tosunbey bu sene para yapmayabılır butun mıllet tosun bey ektı kardeşim ek ukraynayı bak işine tohumluk isteyen arasın 0537 711 87 10
bülent26 link=topic=25172.msg235193#msg235193 date=1261055315' Alıntı:
bıcmeden tohum satıyon))) allah hayırlısını gostersın
bu seneye bakma ınsallah yıne yagıs bol olurda verım yuksek olur bızımde aynı sulamadıgımız 2002 ler 450 kg cıvarı verdı muhım olan kalıteyı yakalmak
tosunbey randıman gulden ve endex bakımından oldukca ıyı para yapması onun ıcın

yanlız adam link=topic=25172.msg231990#msg231990 date=1259925366' Alıntı:
bizim burada Filamura 85 ekiyoruz pasa ve kuraklığa dayanaklı ayrıca kuraklığa dayanıklı olması sebebi ile verimi (aynı tür topraklarda)standart bir ürün.
Ayrıca guluteni yüksek olduğundan fiyatıda yüksek ve tüççarın çok tuttuğu bir çeşit burada.
Katılıyorum.. bizde 85 ekiyoruz ..

toros buğdayının bu yıl ki verimi hakkında bilgi verirmisiniz eken arkadaşlar konya ili için kışı sevmez akdeniz iklimi buğdayı deniyor!

Arkadaşlar Tekirdağ / Muratlıda çiftçilik yapmaktayım . Bu sene arkadaşlarımızın önerileriyle çoğunlukla esperia çeşidini ektik ancak buğdayda görünüş olmasına rağmen 420 kg ı geçemedik. Gelibolu çeşidinden ise yaklaşık olarak 510 kg verim aldık . Bu değerler seneye göre değişir ancak esperiadan memnun değilim bizim ovada ekilebilecek bir buğday değilmiş . Kumsal arazilerde ise kesinlikle esperia yı tavsiye etmem . Saygılar

Aslında Tekirdağ ovasında fakir buğdayıda olarak adlandırdığımız Pehlivan en uygun buğday çeşidi idi ancak bu sene ilaç mücadelesinde bulunsan bile pehlivan çeşidi ne yazıkki kökboğazı hastalığı yaptılar. Flamura -85 te ideal ekilebilecek bir çeşit ancak daha çok havadar yer isteyen bir buğday . Alçak arazilerde pek verim yapmıyor

arkadaşlar bence en iyi bugday toros bugday ama bu bugdayında üşüme riski var üşümedi sürece verim oranı oldukca yüksek 2500m2 2200 kilo veriyor hemde fiyatı oldukça yüksek fiyatıda 750 800 arasıdır.

timsah4242 link=topic=25172.msg616528#msg616528 date=1343138373' Alıntı:
arkadaşım sulak yerde en verimli bugday toros bugdaydır kırmızı topraga ekersen 2.500 tona kadar çıkar satış fiyatıda 750 ile 800 arası

Toros ilk defa duyuyorum bizim buralarda genelde esperia, quality, çeşit ekilir ama verimler genel olarak 1 tonu geçmez, Konya nın neresindn ??