En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Öğrendin Mi İnsan?

Şimdi öğrendin mi yalnızlığı, çaresizliği?
Dört duvarla konuşup, bir bir bardak çayla demlenmeyi.

Şimdi belledin mi, sahip olduklarına şükretmeyi.

Şu üç günlük dünyada her şeyi dert etmemeyi ve her şeyin ötesinde "her şeyin başı sağlıkmış" demeyi.

Seni bir gün yutacak şu topraklar üzerinde, kibirle yürümemeyi öğrendin mi insan..

Günaydın abi ,inşallah haberler doğrudur da biran evvel kimseye bişey olmadan atlatırız, şuan hayatlarımız allak bullak oldu, yapacak işelerim planlarım vardı maalesef hepsi ertelendi. Marttan umudum yok ama inşallah şu Nisan ayı bitmeden herşey normale dönerde rahtlarız yoksa işler hiç iç açıcı değil.
Sağlık çalışanları ellerinden geleni yapıyor diğer ülkelerin bilim adamları tedavi için çalışıyor bizimde elimizden gel bol bol dua etmek.

A.s.
Bu gün yağmurlu ince ince yağıyor akşamdan beri
Saka yada pelikan sürüsü cok geçti bu gün . Kanatları çarpıyor birbirine bazen dinerken diydum bu gün
Yağmuru seven salyangoz

Ekli dosyayı görüntüle 46457Ekli dosyayı görüntüle 46458Ekli dosyayı görüntüle 46459
Ellerine sağlık İsmail kardeşim tablo gibi bakar iken insana huzur veriyor,
kendimi orada hissettim çok mutlu oldum Allaha ta seni mutlu etsin
resimleri aldim kendi sayfama
kucak dolusu selam olsun .....ÇANAKKALEYE .....

Screenshot_2020-03-30-12-11-07.png

Çok yoğun beslemeyin Akif
Vakit var daha fazla yağlanmasın
Tecrübeniz varsa bilirsiniz yoksa yakından biri ile bölgeye uygun beslemeyi konuşun
Yorumun için teşekkürler İsmail abi.

4 senedir ufak çaplı yapıyoruz. Ama köyümüzdeki eski besicilere tavsiyeye açığız. Şuan yeme yöneldik çünkü akıllı oluğu hemen kuramıyoruz ayrıca yonca bitti yazın biraz fazla satmışız galiba [emoji28] Kuzuyu yeme burda doyurup , akıllı oluğu kurunca sıkıntı olmasın diye böyle yapıyoruz.
Kaça satılacak kurban da ilgınç olmuş bu arada ne masraf olacak ne kazanç olacak dur bakalım
Aldığımız kuzular ortalama 22kg'dı. 42 erkek 28 dişi. Şuanda böyle bir sürüde peşin alımlar ortalama 800tl. Biz mart 2021 vadeli aldık 1000 tlye.

Aşağı yukarı 130 günlük bir besiden geçecekler ve hedef kilomuz ortalama 60.Geçen sene kurban civarı kesim 20-21tlydi. Bizim köyden hataya kurbanlık satmaya gidenler elindeki kalan kuzu sayısına göre ve pazarın çekmesine göre 1kg canlı ağırlığı 20-26 tl arası sattıklarını söylemişti. 20-21-22 olanlar arefe günü elindekileri bitirme amaçlı o fiyattan gidiyormuş. Biz geçen sene Hataya satmadık. Bir kaç tane tanıdığa 22-23 tlden sattık.

Bu gün itibariyle kuzunun canlı ağırlığı kesimde 25tl. Hiç kurbana satmadan bu fiyattan hesaplarsak ,

-1000tl alış fiyatı
-290tl yonca + yem
-20 tl ilaç + hap
-12 tl ( 2 kere) kırkım

1322TL kağıt üzerinde ölümsüz masrafı var.60 kg canlı ağırlıktaki kuzuyu kesimde 25 tl den satabilirsek kuzu başı 1500 lira eder. Ama unutmamak lazım 1 2 tane kuzu ölebilir.( geçen sene 150 kuzudan 2 tanesi öldü) Hedefteki kilo gelmeyebilir tabi ozamanda yem az yemiş olur ama orası hemen hemen aynıya gelebilir. İlerde kesim düşebilir veya kurban çekmeyebilir. Riskli bir iş. Peşin alınıp 200tlde ordan kâr edilse riske değebilir.

Okullar açılınca zootekni hocalarından kendi yemimizi kendimiz yapmamız için bir rasyon isteyeceğim. Arpa , mısır , yonca vs.yi kendimiz ürettiğimiz icin daha avantajlı hale gelebilir.

A.s.
Bu gün yağmurlu ince ince yağıyor akşamdan beri
Saka yada pelikan sürüsü cok geçti bu gün . Kanatları çarpıyor birbirine bazen dinerken diydum bu gün
Yağmuru seven salyangoz

Ekli dosyayı görüntüle 46457Ekli dosyayı görüntüle 46458Ekli dosyayı görüntüle 46459
selamlar beyler,
umarım herkes iyidir,
kendinize dikkat edin,

şuan arı kulübesinde oturmuş,
yağan yağmur ve yanımda akan derenin,keyfini sürüyorum,

Ekli dosyayı görüntüle 46488
Mutluluğun daim olsun Yusuf kardeşim
ne demişler su sesi, kuzu sesi, Çocuk sesi insanı neşe kaynağıdır
selam olsun güzel ....ERZURUMA da ............