Selamün Aleyküm arkadaşlar.
Bayramınız mübarek olsun.
Bayramınız mübarek olsun.
Buğday 5 tl altına düştü bugun tuccar 1 ay vade diyorArkadaşlar Öncelikle iyi akşamlar ve hayırlı cumalar olsun herkese.
Buğdayın durumunu inceledim, dunya piyasalarında 8 tl gibi.Bizim piyasalarda 5.5 tl.
Bizim buralarda Ayçiçeği bicime gelmis yerler gördüm bugün. Ayçiçeği dünya fiyatları nisan da 15 tl imiş ,bugün bizde nasıl olur? Fikrî olan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim...
Arkadaşlar Öncelikle iyi akşamlar ve hayırlı cumalar olsun herkese.
Buğdayın durumunu inceledim, dunya piyasalarında 8 tl gibi.Bizim piyasalarda 5.5 tl.
Bizim buralarda Ayçiçeği bicime gelmis yerler gördüm bugün. Ayçiçeği dünya fiyatları nisan da 15 tl imiş ,bugün bizde nasıl olur? Fikrî olan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim...
Hayırlısı olsun gardaşım inşallah bir yola girer işlerin ama buğday çok aşırı ucuz 5200 nedir ya sizde tmo yok mu bekleseydin keşke. Ortam çok karışık dikkat etBusene aksilikler üzerimizde
Baştan hqvaların yağişlı olması nedeni ile normalde 15 nisanda başladımız balya sezonu
Haziran 15 de anca başladı ilk 2 bicim yonca yapılamadı
Haliyle bütün otlar aynı zamana denk geldi
Herneyse dün son tarlada makina arıza yaptı
Ne yaptimsa beceremedim sıcak biyandan
Derken hava bozdu yqn köyden tanıdık balyacı çağırıp kalan işi yaptık
Daha köye gelmeden babam aradı mf240 bişeler oldu dedi
Kapak conta yakmiş eksozdan su atıyor
Zorlayınca boğaz keçe patlamış yağ akıyor
Şimdi 4 5 usta aradık 15 günden önce getirme dükkanlar çakılı diyor 2 dükkana gittik 15 er tane traktor var
Balya ustası 3 4 güne gelemem diyor
Buğdayı yalvar yakar 5200 e verdik onuda balyaları alacak yoksa buğdayıda almaya niyet yoktu nasıl bi sezon geçirdik ben anlamadım biran önce bitsede bu işi burda bıraksak milyonluk makine ekipmanla kuruş topluycaz diye uğrasıyorz
18 tl den mazot alıp sezona başladık daha para almadan 26 oldu şimdi 13 tl den bağladık kazañc 3 4 tl eridi daha para almadan