En Uzun Topic Rekorunu TrakKulüp İle Kıralım

Arkadaşlar Öncelikle iyi akşamlar ve hayırlı cumalar olsun herkese.
Buğdayın durumunu inceledim, dunya piyasalarında 8 tl gibi.Bizim piyasalarda 5.5 tl.
Bizim buralarda Ayçiçeği bicime gelmis yerler gördüm bugün. Ayçiçeği dünya fiyatları nisan da 15 tl imiş ,bugün bizde nasıl olur? Fikrî olan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim...
Buğday 5 tl altına düştü bugun tuccar 1 ay vade diyor

Cumanız mübarek olsun.

Arkadaşlar Öncelikle iyi akşamlar ve hayırlı cumalar olsun herkese.
Buğdayın durumunu inceledim, dunya piyasalarında 8 tl gibi.Bizim piyasalarda 5.5 tl.
Bizim buralarda Ayçiçeği bicime gelmis yerler gördüm bugün. Ayçiçeği dünya fiyatları nisan da 15 tl imiş ,bugün bizde nasıl olur? Fikrî olan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim...

Tüccara emanete arpa döktük , kışa kırmalık, yarma olarak alacağız.
Tüccar ne buğday ne arpaya fiyat vermiyor, sadece emanete kabul ediyor.
Bizde ürün ekimleri Mayıs ayının sonuna doğru yapıldığından ,
mısır silaj biçimleri , ayçiçek biçimleri Eylül ayına ancak yapılabilir.
Ayçiçek, geçen sezon 12 TL den alınmıştı, bu sezon ne olur bilemeyiz.
Gönül ister ki 15 TL + prim olsun.
3 kg ayçiçek 1 kg yemeklik yağ alması yeterlidir olarak görmeye devam ederiz.

Busene aksilikler üzerimizde
Baştan hqvaların yağişlı olması nedeni ile normalde 15 nisanda başladımız balya sezonu
Haziran 15 de anca başladı ilk 2 bicim yonca yapılamadı
Haliyle bütün otlar aynı zamana denk geldi
Herneyse dün son tarlada makina arıza yaptı
Ne yaptimsa beceremedim sıcak biyandan
Derken hava bozdu yqn köyden tanıdık balyacı çağırıp kalan işi yaptık
Daha köye gelmeden babam aradı mf240 bişeler oldu dedi
Kapak conta yakmiş eksozdan su atıyor
Zorlayınca boğaz keçe patlamış yağ akıyor
Şimdi 4 5 usta aradık 15 günden önce getirme dükkanlar çakılı diyor 2 dükkana gittik 15 er tane traktor var
Balya ustası 3 4 güne gelemem diyor
Buğdayı yalvar yakar 5200 e verdik onuda balyaları alacak yoksa buğdayıda almaya niyet yoktu nasıl bi sezon geçirdik ben anlamadım biran önce bitsede bu işi burda bıraksak milyonluk makine ekipmanla kuruş topluycaz diye uğrasıyorz
18 tl den mazot alıp sezona başladık daha para almadan 26 oldu şimdi 13 tl den bağladık kazañc 3 4 tl eridi daha para almadan

Busene aksilikler üzerimizde
Baştan hqvaların yağişlı olması nedeni ile normalde 15 nisanda başladımız balya sezonu
Haziran 15 de anca başladı ilk 2 bicim yonca yapılamadı
Haliyle bütün otlar aynı zamana denk geldi
Herneyse dün son tarlada makina arıza yaptı
Ne yaptimsa beceremedim sıcak biyandan
Derken hava bozdu yqn köyden tanıdık balyacı çağırıp kalan işi yaptık
Daha köye gelmeden babam aradı mf240 bişeler oldu dedi
Kapak conta yakmiş eksozdan su atıyor
Zorlayınca boğaz keçe patlamış yağ akıyor
Şimdi 4 5 usta aradık 15 günden önce getirme dükkanlar çakılı diyor 2 dükkana gittik 15 er tane traktor var
Balya ustası 3 4 güne gelemem diyor
Buğdayı yalvar yakar 5200 e verdik onuda balyaları alacak yoksa buğdayıda almaya niyet yoktu nasıl bi sezon geçirdik ben anlamadım biran önce bitsede bu işi burda bıraksak milyonluk makine ekipmanla kuruş topluycaz diye uğrasıyorz
18 tl den mazot alıp sezona başladık daha para almadan 26 oldu şimdi 13 tl den bağladık kazañc 3 4 tl eridi daha para almadan
Hayırlısı olsun gardaşım inşallah bir yola girer işlerin ama buğday çok aşırı ucuz 5200 nedir ya sizde tmo yok mu bekleseydin keşke. Ortam çok karışık dikkat et

Dostlar iyi akşamlar, bugün bizim civarın ayçiçeği ni toplayan tuccar bir abiyle konuştuk. Fiyatin pazartesi, sali gibi belli olacagini kendisinin beklentisinin 9.2 tl olduğunu söyledi.Dunyada düşen emtia fiyatlarının bu fiyatlara düştüğünü soyledi.Bende borsalardan kontrol ettiğimde en yüksek Edirne borsasında 12.5 tl lik işlem gördüm. Hasatla birlikte bir miktar fiyat düşecektir. Sizlerin bu konuda fikirleri ve duyumları nedir?Paylaşırsanız sevinirim...