Hayırlı cumalar cumanız mubarek olsun
Görebildigim kadariyla uç kisimlarda kalmiş yaprak göbeğine doğru ilerleme yok potasyum eksikliği gibi ayni problem bizim tarladada parça parça varSelam arkadaşlar, buğdaylarımda alt yapraklarda ve uçlarda hafif sararma var, sebebi azot eksikliği midir?
Bereketli olsun ot varda yayiyon abi bizim burda koyunların arkasindan toz bulutu eksik olmuyor bizim çobanlarinda fikrini almak lazim bu konuda )Valla,keyfim yerinde,,,
Tarımdan daha iyi,
Hiç değilse boşuna çalışmıyorum,
Yat paşam yattt,,, pehhh
Mera konusunda sıkıntı yok,Bereketli olsun ot varda yayiyon abi bizim burda koyunların arkasindan toz bulutu eksik olmuyor bizim çobanlarinda fikrini almak lazim bu konuda )
Sevdin abi bu işi nasıl kaç tane oldu bu sene tam parada yaptı biliyon muValla,keyfim yerinde,,,
Tarımdan daha iyi,
Hiç değilse boşuna çalışmıyorum,
Yat paşam yattt,,, pehhh
Onlar malı satalım oraya tatıle gidelım malı satalım son model lüks araba diyen tayfa reisSeker fabrikalari satilirken savunanlar aciklama yapar mi dersiniz.
MaaşAllah, bereketli olsun.Mera konusunda sıkıntı yok,
10.ayın sonu gibi meradan anca döner.
Allah yardımcınız olsun.
Yarın 15le 23 arası yağış gosteriyorMaaşAllah, bereketli olsun.
Bugün sulama işlerine başladık.
Bostan ve ak gabakları suluyoruz.
Sıraya yonca sulama işlerini de koyacağız gibi görünüyor.
Kolay gelsin.Yarın 15le 23 arası yağış gosteriyor
Yonca 2.ye bicilecek yulaflar cerez olmuş
Guzel bağlama oldu bugun
Evet bayağı sevdim ufuk,Sevdin abi bu işi nasıl kaç tane oldu bu sene tam parada yaptı biliyon mu
Sağolasın hocam,MaaşAllah, bereketli olsun.
Bugün sulama işlerine başladık.
Bostan ve ak gabakları suluyoruz.
Sıraya yonca sulama işlerini de koyacağız gibi görünüyor.
Sevindim Yusuf abi senin adına sen üretici abisi sen kazan ülke kazansınEvet bayağı sevdim ufuk,
210 adet oldu, şükür çok iyi gidiyor.
Aldığımız fiyatların 3 katı değerlendi,,,
Tabi herşey gibi ,koyunda pahalı artık.
Sağolasın hocam,
Kolay gelsin,nasibin bol olsun.
Kolay gelsin akifimBiçim, tırmık ve balya işine devam ediyoruz.
Balya makinasının bağlama hatasını 2 ustayla 3 günde zor çözdük. En son gelen kendi servisini arızayı çözeceğinden değil de makinayı geri vermek için çağırdık. Kaşıkların köşeleri ipi kesiyormuş, elle bağlattırınca farkettik. Şimdi makina bağlıyor. +300 balya çıkaracak yakın tarlalar için sadece peşin çalışmak şartıyla yoncada 7.5 TL/balya fiyat belirledik.
Sürüm 185cm biçim makinasi 2 hafta önce şanzıman bilyasındaki boşluk nedeniyle dişlilere zarar vermişti. Şimdilik 130 TL gibi bir maliyetle bilyanın yenisini taktık. +1000 dekar çalışan bir makina için bu normal. Fakat dün de hep kopardığı yeri, sağ kolun bağlandığı kısmı kopardı. Tarla sahibinin 2007 model 165cm Sürüm'üyle devam ettik. Kabinli traktörle biçim de ayrı güzelmiş . Beni bu günlere getiren dandik ve bana yaranamayan 640'ımıza teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle 70375
Ekli dosyayı görüntüle 70373
Sürüm helikopter tırmık ise daha önce 550 dekarda bir yaptığı şanzıman ses-kavrama sorununa yavaş yavaş yeniden başladı. Bu kez 1000 dekar dayandı. Tabi ağırlıklı olarak kafasına göre hidroliği indiren 640'la çalıştığı için bu kez çok bile dayandı.
Ekli dosyayı görüntüle 70374
Bir kaç ay önce aldığımız Üntar 1000 litreyle ilk ilâçlamamızı da yaptık. Litre göstergesi çok yanlış gösteriyor. Bence markası ne olursa olsun aldanmayın. Buna bir kaç çözümüm var. Yakında halledeceğim.
Ekli dosyayı görüntüle 70376