Cumanız mübarek olsun.
Bayram gunune kadar 28 29 gosteriyor busabah biraz daha yağdiMeteoroloji bir hafta sonra ya yağış gösterdi bizimki de umut işte bekliyoruz
Bizim buralar artık sondaj sız boşa uğraşılır buğday tarımı tam bir fiyasko oldu bence artıkBayram gunune kadar 28 29 gosteriyor busabah biraz daha yağdi
Yarin yoncayi biccem bu mevsimde boyle bi hava zor bulunur bizde
Ufuk sondaj maliyetlerini ve sulama ekipmanlarının fiyatlarını bır araştır derim. Sonra tekrar düşün buğday yetiştirmeyi.Bizim buralar artık sondaj sız boşa uğraşılır buğday tarımı tam bir fiyasko oldu bence artık
Kolay gelsin, makine kimin, başka makineyi nerden getiriyorsun...Bugün liftli kepçeyle gübre yükletip, gübre atacaktık. Macera kısa sürdü.
Daha önce bu kepçenin kapalı ve küçük ağzıyla, M6040'la beraber yükleme yapmıştım. Yükleme 25dk sürdüğü için saman ağzını denemk istedim.
Gübre +%50 nemli çıktı, JD'nin hidrolik yemedi. Yarım yarımda olsa küçük ağıza göre hızlı yükledi. Tam doldurunca tekerleri yerden kesip, belli bir yerden sonra kaldırmıyordu. 640'ın ahı tuttu
Yükleme bittikten sonra M7040'a geçtik. Gübre aşırı ağır olduğu ve tarla köpürmüş olduğu için kalkış zor oldu. Makinayı çalıştırdık, aşağıdaki resmi çektim ve tekrar kabine binince makina freze sıyırdı.
Yeni bir makina getirmeye çalışacağız artık.
Ekli dosyayı görüntüle 69383
Ekli dosyayı görüntüle 69384
Eyvallah. Makina M7040'ın sahibinin. Çevre köylerde kepçeyle beraber makina çalıştıranlar var. Max. 1km'ye kadar 50-200 TL/10 tonluk araba fiyat istiyorlar.Kolay gelsin, makine kimin, başka makineyi nerden getiriyorsun...
İyiymiş. 50 ila 200 ₺ neye göre değişiyo, mesafeye göre mi?Eyvallah. Makina M7040'ın sahibinin. Çevre köylerde kepçeyle beraber makina çalıştıranlar var. Max. 1km'ye kadar 50-200 TL/10 tonluk araba fiyat istiyorlar.
Pardon 50'nin başına "1" eklemeyi unutmuşum. Traktörün üzerinde yazmıştım. Sadece dağıtma ücreti 150-200 TL. Fiyatlarda yol durumu, tarlanın sürülmüş veya sürülmemiş olması, gübrenin kuru-ıslak olması etkili.İyiymiş. 50 ila 200 ₺ neye göre değişiyo, mesafeye göre mi?