Selamlar ahali. Dün biraz keşife çıktım, arpa ve buğdayların %15'lik kısmında çinko noksanlığı gözlemledim, demir noksanlığına geçen seneden farklı olarak bu yıl çok az rastladım (ekim yapılan tarlalardan dolayı veya bilgileri güncellemekten sanırım). Bitki besleme dersinde de bu hafta demir ve çinkoyu işlemiştik, iyi denk geldi. Artık daha iyi fark edebiliyorum. Son 1 ayda yağmurlar ve donlar izin vermedi, bugün hava iyi gitti. 3 gün içerisinde ilaçlama makinasına baştan aşağı bakım, tarlada 12 metreye bir kamış dikimi yapmak lazım. 100 litreye 1kg üre, dekara 200g EDHA şelatlı çinko ve kardeşlenme yavaş yavaş sona vardığı için üst limitten 2,4D ester vermeyi planlıyorum.
Şelatlı çinko topraktan da verilebiliyor, hatta ph'ı yüksek ve kireçli topraklarda özellikle öneriliyor fakat sulamaya daha başlamadığımız için yapraktan vereceğiz mecburen. Hem topraktan, hem yapraktan uygulamalarda en geç 72 saatte etkisi gözlenir deniliyor derslerde. İlaçlama suyunun yüksek kireç ve pH'ı buna izin verecek mi bakalım. Bir gün bu parametrelerin hepsini ölçerek ilaçlama yapacağım, içimde kaldı valla