Elektronik Sıra Üzeri Çapa Makinası - İşçisiz otla mücadele...

Ynt: Elektronik Sıra Üzeri Çapa Makinası - İşçisiz otla mücadele...

Neden daha önce açılan konuların altından dewam etmiyorsunuz gençler tapatalk dan yazıyorum bu makine için önceki yorumları da okuyun sırf paylaşmış olmak için paylaşmayın sitemizin Ara butonunu yada SAM Amcanın motorunu kullanarak arayın site çok buyudu aynı konuda onlarca konu oluştu takip edemiyorsunuz gordugunuz üzere. Hayrına bi arkadaş birleştirsin konuyu.

Hermiyas link=topic=82275.msg978687#msg978687 date=1425652292' Alıntı:
Neden daha önce açılan konuların altından dewam etmiyorsunuz gençler tapatalk dan yazıyorum bu makine için önceki yorumları da okuyun sırf paylaşmış olmak için paylaşmayın sitemizin Ara butonunu yada SAM Amcanın motorunu kullanarak arayın site çok buyudu aynı konuda onlarca konu oluştu takip edemiyorsunuz gordugunuz üzere. Hayrına bi arkadaş birleştirsin konuyu.
Ab, araştırdım google dan ve siteden çıkmadı hala da bulamadım :( bulsam okurdum güncellerden daha önce bu şekilde bir sürü konu güncelledim :(

omerfarukkoc link=topic=82275.msg978459#msg978459 date=1425587650' Alıntı:
Şu Video 2 Yıl Önce Bizim Altınekin ' de Çekildi Mustafa... Ve Makine İle Motor Hala Konya Şekerin İlçemizdeki Fabrikasında Duruyor...

Bu Tarz Bi Makine Hem Elektronik Hem Bilgisayar Mühendislerinin Çalısması Sonucunda Ortaya Çıkar...
Kameralardan Gelen Videoları Sayısallaştırarak Bilgisayar Ortamında Görüntü İşleme Teknolojisiyle Bitkilerin Lokasyonlarını Belirleyecek, Daha Sonra Kültüvatör Bacaklarının Bağlı Olduğu BLDC Motorlara Traktörün Hızına Göre Bitkinin Bulunduğu Lokasyona Gelince Hareket Etmesini Emredecek Bir Program Parçası Gerekli :)

Gerekli Donanım Elde Edildikten Sonra Yazılım Kısmını Ülkemizde Yapabiliriz... Ki Donanımın da Öyle Çok Uçuk Fiyatlara Malolmayacağını Düşünüyorum...

Bu Konuda Konya Firmalarıyla Görüştüm Hayret Ettim, Donanımı Elde Edebiliyoruz Ama Yazılımı Yapamıyoruz, Yaptıracak Adam Bulamıyoruz Diye Bi Cümle Aldım...

http://youtu.be/jOhsRm6Ql74

Matlab ile çok rahat bir şekilde yaparsın. Yazdığın kadar karmaşık değil. Youtube ' da Ülkemizfen buna benzer bi çalışmanın videosunu izlemiştim. Yanlış hatırlamıyorsam konya selçuk uni. dendi çalışma. Dönen bir bant üzerine sırayla bitki fotoğrafı yapıştırmışlardı, makina bitkiyi görünce duruyordu, diğer durumlarda dönüyordu. Firmalar birileri yapsa da kopyalasak derdinde. Sonra buna yapabilecek mühendis yada teknik öğretmene para filan da vermezler. Karın tokluğuna çalıştırılır bizim ülkede.

insertend link=topic=82275.msg979063#msg979063 date=1425753253' Alıntı:
Matlab ile çok rahat bir şekilde yaparsın. Yazdığın kadar karmaşık değil. Youtube ' da Ülkemizfen buna benzer bi çalışmanın videosunu izlemiştim. Yanlış hatırlamıyorsam konya selçuk uni. dendi çalışma. Dönen bir bant üzerine sırayla bitki fotoğrafı yapıştırmışlardı, makina bitkiyi görünce duruyordu, diğer durumlarda dönüyordu. Firmalar birileri yapsa da kopyalasak derdinde. Sonra buna yapabilecek mühendis yada teknik öğretmene para filan da vermezler. Karın tokluğuna çalıştırılır bizim ülkede.
Matlab ' te Görüntü İşleme Konusunda Hareket Algılayan Algoritmayı Zaten Yapmıştık Abi, Elimde Mevcut... AMA burda Traktörün Hızı Ve Motorların Kontrolü De İşe Giriyor Şimdilik Bana Göre Biraz Uğraş İsteyen Bir İş, Diyorum Ben, Zor Bişey Değil Zaten...

Bunu Şahıs Yapacaksa Sadece Donanım Kontrolünü Yapan Yazılım Şeklinde Kit Gibi Üretip Patentini Alıp Firmalara Satması Lazım... Bi Firma Üretirse Diğerleri Kopyalamayı Her Halükarda Yapar ki Zaten :)

ORION link=topic=82275.msg979048#msg979048 date=1425750872' Alıntı:
Ab, araştırdım google dan ve siteden çıkmadı hala da bulamadım :( bulsam okurdum güncellerden daha önce bu şekilde bir sürü konu güncelledim :(

Yahu Mustafa sakin ol :)

Bak sitenin arama motoruna Garford yazdım gelen seçenekler şunlar:

Arama sonuçları:: garford
Sayfa: [1]
1
Tarım Ekipmanları / Ynt: El Çapasının Yerine Makine Olsa Fiyatı Ne Olmalı?
« Gönderen: POYRAZLI TALHA 04 Temmuz 2014, 01:01:11 »

...... getirilen 6 sıralı Garford çapa makinasından için kendini 2.5 senede amorti ......
2
Ekim-Dikim Ekipmanları / Ynt: El Çapasına Makine Ekipman Çözümü Olsa Neler Ekerdiniz?
« Gönderen: İsmail Pelit 23 Haziran 2014, 14:18:45 »

...... çözümü vardı heralde yeni bi çapa makinası markası garford du galiba hatta sen paylaşmıştın abi ama fiyatı ......
3
İlaç-Gübre Ekipmanları / Ynt: Elektronik Sıra Üzeri Çapa Makinası - İşçisiz otla mücadele...
« Gönderen: ORION 05 Mart 2015, 23:43:37 »

...... da Dediğim Gibi Madem Donanımı Buldun Alacan Bu Garford ' u Alın Bunu Yapacaksınız Deyin, Gerekli Dokü ......
4
Diğer / Ynt: El Çapası Ürünlerinin Ekim Özellikleri Nelerdir?
« Gönderen: Hermiyas 25 Haziran 2014, 12:40:05 »

...... , ayrıca yapı sistem işletme şekli yönlerde de Garford Robocrop ' dan çok daha iyi...Robocrop bu işin son ......
5
Toprak İşleme Ekipmanları / Ynt: GARFORD SIRA ARASI VE SIRA ÜZERİ AKILLI ARAÇAPASI ALTINEKİN/KONYA[2013]...!!!
« Gönderen: omerfarukkoc 26 Mayıs 2013, 17:12:46 »

...... Alıntı yapılan: konevi - 26 Mayıs 2013, 15:23:38 Garfordun sitesine gir orda bitkiyi algılama ile ilgili ......
6
Toprak İşleme Ekipmanları / Sensörlü Çapalama Makinasi
« Gönderen: hanoğlulu123 28 Kasım 2012, 21:27:41 »

...... .com/ilan/is-makineleri-sanayi-is-makinesi-satilik-garford-robocrop-otomatik-capalama-makinasi-106482034/ ......
7
Ekim-Dikim Ekipmanları / Ynt: Kverneland iM FARMING GEOseed® (EN)
« Gönderen: omerfarukkoc 23 Ekim 2013, 19:57:42 »

...... Kurtuluruz... Gerçi Bunu Aldıktan Sonra Bi Garford ' da Alınır Yani... Güzel Paylaşım Köylüm ......
8
Toprak İşleme Ekipmanları / Ynt: çapa böyle yapılır.
« Gönderen: Ali KOÇKAYA 02 Mart 2010, 18:27:45 »

...... burada çalışma mantığını anlatmış. http://www.garford.com/Brochure Robocrop InRow A3. ......
9
Muhabbet - Teknik Bilgiler / Ynt: arkadaslar bu ara çapayı hiç gördünüzmü
« Gönderen: alim1903 16 Şubat 2011, 19:04:59 »

...... garford yakında konyada bayilik alacaklar gibi en ucuzu ......

cem.ispir link=topic=82275.msg980089#msg980089 date=1426001751' Alıntı:
akinsoft isimli firma da soyle bir calisma yapmis ama ilerletmemisler anladigim kadari ile:

http://www.akinrobotics.com/akinsoft-tarim-robotu-as-pncr-2.php
Bu AS-PNCR Projesi Ekim İcin Abi, Ekimi Zaten Pnömatik Mibzerlerle Hassas Şekilde Ekiyoruzki, Bi GPS Modülü İle Daha da Hassaslaştırılabilir, Bunun İçin Ekim Mekanizmasını Kurcalamaya Gerek Yok Diye Düşünüyorum...
AS-PNCR Prototiplerini Hassas Bitki Çapalamaya Yönlendirmeleri Lazım Daha Çok...

Proje zaten durmus, ancak ekim ve capanin ayni makina tarafindan yapilmasi isabetli bir is olurdu bence. Ekimi yapan sistem (butunlesik bir sistem oldugu varsayimi ile) hassas bicimde neyi nereye ektigini bilip, capasini da ona gore daha verimli yapabilir. (misiri 4lu mibzer ile ekip 3 tam iki yarim capa makinasi ile capalama gibi) boylelikle ekimi yapan sistemin olusturdugu veriyi (ekim duzenini) algilama veya normalize edip import etme gibi sorunlar ortadan kalkar. Ancak proje ilerlememis anladigim kadari ile...