E fransa o dami sayılmaz?Ali SARAÇ link=topic=86698.msg1039432#msg1039432 date=1448662590' Alıntı:umut abi soruyorum sana bu dediklerin nasıl olacak?hangi bilimle hangi teknolojiyle hangi sanayi hangi üretimle hangi kaynakla hangi akılla hangi özgürlükle? ha diyosan iman gücüyle diyecek lafım yok
Ali SARAÇ link=topic=86698.msg1039432#msg1039432 date=1448662590' Alıntı:umut abi soruyorum sana bu dediklerin nasıl olacak?hangi bilimle hangi teknolojiyle hangi sanayi hangi üretimle hangi kaynakla hangi akılla hangi özgürlükle? ha diyosan iman gücüyle diyecek lafım yok
Şu laf atılan begenilemyen İsrail in Arge harcamisini örnek alsak . Şu ülkeden neler çıkacak. Adamlar üretene önem veriyor bizde ise yiyeneELPRESACANARİO link=topic=86698.msg1039442#msg1039442 date=1448664126' Alıntı:İman gücünün de çok kuvvetli olduğunu sanmıyorum ülkemizin... Eskiden kuvvetliydi, şimdi ise iyice zayıfladı bana kalırsa. Geçenlerde birisi 'Ülke Kuran ' a göre yönetilsin' diyordu. Dedim ki 'Sen Kuran ' a göre yaşıyor musun?', mırın kırın etti. Daha Kuran ' ı bile okumamış, ülke Kuran ' a göre yönetilsin diyor. Herkes kendi kapısının önünü süpürürse, mahalle temiz olur mantığı... Kişi kendisi Kuran ' a göre yaşar ise, ülke de Kuran ' a göre yönetilir... Ama kolaycı milletiz, her şeyin kolayına kaçıyoruz.
Allah, çalışanı sever ve çalışanın emeğini verir. Biz çalışmıyoruz, üretmiyoruz.
eeemreee link=topic=86698.msg1039447#msg1039447 date=1448664652' Alıntı:Şu laf atılan begenilemyen İsrail in Arge harcamisini örnek alsak . Şu ülkeden neler çıkacak. Adamlar üretene önem veriyor bizde ise yiyene
kaynari link=topic=86698.msg1039438#msg1039438 date=1448663528' Alıntı:Dünyanın en güçlü ülkesi kim?
Cevap:
1- Vatanı için gözünü kırpmadan canını verecek en fazla insanı olan,
2- Sömürgeci zihniyeti olmayan, Adaletli olan, mazlumun yanında yer alan ülkedir
En güçsüzü hangisi diyorsanız İsraildir.
Fazla duygusala bağlayıp gaza gelmemek lazım. Nesnel olunca nasıl çıkıyorBlackStorm link=topic=86698.msg1039454#msg1039454 date=1448665701' Alıntı:Ne kadar sevmesekte İsraili fazla küçümsüyorsun bence. Yüz ölçümüne bakıp küçümsemek kolay tabi ama unutmayalımki Amerika pek sözünden çıkmaz. Diplomatik olarak sözü bu sayede geçer. Amerikaya silah üretir,İşlemci üretir,Tohum üretir,Savunma ve silah sanayinde çok ilerideler.Sprinkler sulama sistemi bile onlardan geliyo yanılmıyorsam. İnsansız hava aracı Tank modernizasyonunu onlara yaptırmıştık. Adamların IRON DOME u var mesela bizde olmayan bir sistem. Biz daha hava savunma sistemini daha geçenlerde alacaktık rusya s400 bile seçenekler arasındaydı. Biz bunların sahip değiliz. Ülkeleri için savaşmazlar diyorsan ben tam tersini idda ediyorum en az bizim kadar milliyetci olduklarını düşünüyorum.
Ayrıca Sömürgeci olmamakla güçlü olmanın pek bir alakası yok bence. Mevcut durumda güçlü ülkelere bakarsak hepsinin tarihinde sömürme veya insan öldüren eylem bulursun. Adaletlerinide kendilerine göre yaparlar. Devletler genelde mazluma pek bakmaz çıkara bakar.
UÖZKAN.77 link=topic=86698.msg1039486#msg1039486 date=1448690467' Alıntı:Ali.. irkcilik bi yana turklerin de bu topraklarinda kaderi bu.. ya YOK olacak.. ya COK olacaz..
Dunya savaslarinda yok edemediler.. geriye bi COK buyuk olma kaldi
Şuan bile su rolantideki halimizle bile 17. Buyuk ekonomiyiz.
Ki benim kastim sadece para mal mulk degil.. surda sokaga 10 kisiye sor 11 inin hayali dunyayi yonetmektir.. en azi ulkeyi yonetmektir bu cografya bu millet (sadece turkler degil turklerle birlik olan hepsi) eli mecbur BÜYÜK olmak zorunda..
Sehrin en gozde dukkaninin sahibi.. babalari dedeleri de hep aga pasa bey adamlarsa.. tutup orya kucuk bi tekel bayi.. ganyan bayi acip yan gelip yatamaz.. O da buyuyup isi daha da buyutcektir..
Basit bi soru.. defalarca imparatorluk.. cok buyuk devletler kurmus bi millet.. bi daha kurar mi kuramaz mi..
Sonra anadolu.. ozellikle istanbul.. cok ozel yerler konumlar.. dunyanin kalbi.. baskenti gibi.. ben istanbulun fethiyle ilgili hadisin de tesaduf olmadigini dusunuyorum.. niye illa istanbul?
--
Israil balon yapma bi devlet.. yapma cicek gibi.. 3 vakte kadar da sıkılıp devletcilik oynamaktan vazgecerler zaten.. balonun kaderi de patlamaktir yani.. yahudinin devletle milletle isi olmaz.. para pul altin elmas banka faiz.. entrika.. darbe.. kriz.. gizli sakli isler.. tarikatlar.. bunlarin piridir o..
Fransa.. vs degil sadece.. avrupanin geneli inisi bitti rampaya vurdular.. tislamaya hararete basladi motorlari.. yakinda sanzimani dagitirlar.. yakin dedigim iste 10-20 yil demedi demeyin.. ne nufus var ne genclik.. ahlak din.. erkek erkege evliligin resmi oldugu bi medeniyet dunyayi yonetemez hukmedemez.. bitti! Bi daha basa sarip tovbekar olup duzen nizam ararken musluman olurlarsa sasirmayin.. zaten gidis rakamlar o yonde..
sonra bu isler bi yerde kader.. Allah yuru ya kulum dedi mi biter olay.. bi bakarsin aga maraba olur.. maraba dedigin bey olur..
Super guc dediklerinizin ankettekilerin cogu 200-300 yil ince haritada yoktu olanlarda fasulyedendi..
Tarih dumduz degil.. dairesel.. mahkeme de kadiya mulk degil.. dusup kalkmali.. dalgali deniz gibi..
FatihEFE link=topic=86698.msg1039328#msg1039328 date=1448654539' Alıntı:zetorlara top bağladınmı zaten tank elde edersin yani bence onlarda güçlü
bu ismin önüne @ koyunca neden alıntı yapmıyor artık
tayyar125 link=topic=86698.msg1039336#msg1039336 date=1448655197' Alıntı:Evet etiketlemiyor
kubilay07 link=topic=86698.msg1039343#msg1039343 date=1448655854' Alıntı:Umut abide yapılmıyor etiket işi diğer herkeste oluyor var bişey çözemedim daha FatihEFE
UÖZKAN.77 link=topic=86698.msg1039350#msg1039350 date=1448656114' Alıntı:Etiketten vaz gectim..Allah rizasi icin.. şu birine bi konuda bise yazip haberdar etme isi nasil oluyo.. millet boyuna yolluyo bana.. ben her seferinde kopyalayip basligi atiyom.. yok mu bunun kolayi.. millet aninda nasi atiyo.. ben yetisemiyom anlamadim gitti..
UÖZKAN.77 link=topic=86698.msg1039355#msg1039355 date=1448656496' Alıntı:Kim nerye gonderiyo.. nasil otomatik.. ben herseferinde basligi kopyalayip kisiye mesaj yollaya yapistirip oyle gonderiyom.. bi kolayi var sanki.. bana gelenler nasil o kadar hizli.. cozemedim gitti..
Hermiyas link=topic=86698.msg1039582#msg1039582 date=1448712295' Alıntı:Mustaf-a adam mı seçmeye başladın Ne zamandır aklımda idi Umutu bende etiketleyemiyordum baktım herkes muzdarip başkanı haberdar edelim dedim Bi parmak at da düzeliwersin....
Ayrıca şu mesajla alıntı yapınca haber gelme mewzusu arada bir dewreden çıkıyor gibi sonra tekrar giriyor haberin olsun...
Sorunun cevabını kendiniz veriyorsunuz. ABD olmazsa israil bir hiçtir. İsrailin o bölgede yaşama şansı yok, Bir savaş durumunda ABD olmazsa israilin ömrü 1 haftadır. 1 hafta ömrü olan bir ülkeye ben güçlü ülke dememBlackStorm link=topic=86698.msg1039454#msg1039454 date=1448665701' Alıntı:Ne kadar sevmesekte İsraili fazla küçümsüyorsun bence. Yüz ölçümüne bakıp küçümsemek kolay tabi ama unutmayalımki Amerika pek sözünden çıkmaz. Diplomatik olarak sözü bu sayede geçer. Amerikaya silah üretir,İşlemci üretir,Tohum üretir,Savunma ve silah sanayinde çok ilerideler.Sprinkler sulama sistemi bile onlardan geliyo yanılmıyorsam. İnsansız hava aracı Tank modernizasyonunu onlara yaptırmıştık. Adamların IRON DOME u var mesela bizde olmayan bir sistem. Biz daha hava savunma sistemini daha geçenlerde alacaktık rusya s400 bile seçenekler arasındaydı. Biz bunların sahip değiliz. Ülkeleri için savaşmazlar diyorsan ben tam tersini idda ediyorum en az bizim kadar milliyetci olduklarını düşünüyorum.
Ayrıca Sömürgeci olmamakla güçlü olmanın pek bir alakası yok bence. Mevcut durumda güçlü ülkelere bakarsak hepsinin tarihinde sömürme veya insan öldüren eylem bulursun. Adaletlerinide kendilerine göre yaparlar. Devletler genelde mazluma pek bakmaz çıkara bakar.