turan tarım adına katılıpta bizleri muhattap aldığınız için teşekkürler melih bey. Öncelikle bizim kimseyle yada markayla herhangi bir düşmanlığımız yada önyargılı bir şekilde eleştirimiz olmaz olamaz bizler sadece başımıza gelen olumlu yada olumsuz örnekleri kendi aramızda paylaşarak kendi düşüncelerimizi burada paylaşırız. Biz 1996 yılında üretmiş olduğunuz turan marka 5 ' li ve 6 ' lı pullukları (yarı otomatik taş emniyetli sistem) 2-3 sezon boyunca kullandıktan sonra memnun olmadığımız için bir daha da hiç bir ürününüzü almadık bugüne kadar. Dediğim gibi ürününü almayacağımız bir firmanında kataloglarını yada web adresini inceleme ihtiyacımda şuana kadar olmadı, sadece fuarlarda gördüğümüz kadarıyla yeni !!! ürünlerinizi görme imkanım oldu. Hani diyorsunuzya yazınızda ucuz firmalar değiliz bu şekilde muamele görmek istemiyoruz milyonlarca euro üretim için harcama yapıyoruz diye biz sizden bunu istemiyoruz üretim için değil yenilik ve ar-ge içinde ne var sadece binlerce euro harcasaydınız da 96 da ürettiğiniz pulluğu hala satmasaydınız. Web sitenize bakıyorum yeni sayılacak tek bi ürün var o da Ağır tip çizel bu da zaten gaspardonun kopyası bu mu yenilik. Yanlış anlamayın bu sadece sizin değil pek çok firmanın yaptığı bi davranış biz sizden kendi yürür pulluk yada uçan kültüvator istemiyoruz sadece bizi kandırmayın kaliteli üretim yapın bunu istiyoruz kaliteninde bir bedeli varsa bunuda üzerine koyun sizlerde az kazanıyorsunuz malum, benim sizinle burada laf dalaşı yapmak yada atışmak gibi bir niyetim yok, ben burada sizi ve diğer yerli firmalarımızı yargılamak için değil bizi de sadece para olarak görmemeniz için serzenişte bulunuyorum. Lütfen sözlerimi yanlış anlamayın siz firmalar adına konuşmuşsunuz bende belki de birkaç çiftçi arkadaşımın adına konuşmuşumdur.melihturan link=topic=86976.msg1045093#msg1045093 date=1450084377' Alıntı:Senelerdir bir şekilde aranızda bulunuyorum, her ne kadar iş yoğunluğundan fazla vakit ayıramasamda, bir türlü bu sitedeki Turan veya yerli pulluk düşmanlığını kıramadım Ne zaman baksam böyle bir oylamada ya firmam olmuyor ya da olsa da kar amacıyla ucuz iş yapan marka muamelesi görüyor firmalarımız. Ben şimdi yazacaklarımı bütün firmalar adına yazacağım.
Bahsettiğiniz yerli markalarla birlikte yurt dışına yoğun bir ihracat yapıyoruz ve bunlar aynı üretim bandından çıkıyor. İşimiz gereği sürekli seyahat ediyoruz ve Avrupa ' daki tarlalarda özellikle bolca bulunuyoruz. Milyon eurolar harcayarak yatırımlar yapıp üretimimizi geliştiriyoruz. Sizce milyon milyon eurolar harcayarak, tanesi 3 kg gelen bir uç demirinde malzemeden kısma gibi bir düşüncemiz olabilir mi? Toprağı tutması için özellikle üretim yapıyor olabilir miyiz? Yapmayın arkadaşlar, abilerim. Bizler öcü ya da düşman değiliz. Türkiye ' deki şartlara göre çiftçimize hepimiz en iyi kalitede ve işçilikte ama en az fiyatla hizmet vermeye çalışıyoruz. Türkiye ' de satılan Lemken, Kuhn, Kverneland pulluklarını bir inceleyin çalışırken. Neden batma problemi yaşıyorlar, neden o videolardaki gibi devirmiyor kulaklar, neden 50 -60 dönümde demirler bitiyor lütfen bir araştırın. Biz Türk pulluk üreticileri olarak Avrupa ' nın parlayan yıldızı olurken, performansımızla, işçiliğimizle, toprağı devirme performansımızla,toprağa batma imkanlarımızla dikkat çekip Lemken ve Gregorie Besson tarafından gizlice araştırılırken iç piyasada nedense sevilmiyoruz.
Kesinlikle bunları anlatma sebebim şımarıklık değil. Avrupa ' da öyle bir yağlı ve güzel bir toprak var ki, zaten kulak yapısına bağlı olmadan kendi güzel bir şekilde işleniyor. Sanki kaymağı ya da yoğurtu kaşıkla alır gibi. Ama biz 90 yıldır bu işi yapıyoruz fakat o kadar zorlu toprak yapımız ve tarlalarımız var ki her günümüz kırılan bükülen demir ya da bileklerle uğraşmakla geçiyor. O yüzden dünyanın en iyi otomatik pulluğunu üreten ülkeyiz. Topraktan kesek çıkar tekerin altına takoz diye koyarız. Tarladan bir taş çıkar 2 oda 1 salon ev gibi. Siz benden daha iyi biliyorsunuz bu durumları.
Ben zaten Turan ' ın bu site tarafından hor görülmesine alıştım ki oylamalara bile alınmıyor, fakat rica ediyorum ülkedeki üreticilerimizi (özellikle pulluk) hor görüp kötü malzeme kullanan firmalar olarak görmeyin. Birbirimize ne kadar sahip çıkarsak o kadar güçlüyüz.
(Bu arada ister inanın ister inanmayın, yüzde 90 aynı kalitede ve özellikte malzemeleri ve profilleri kullanmaktayız. Avrupadaki bayilerimizden videoları talep ettim. Gelir gelmez kulak performanslarını burada paylaşacağım)
Hepinize saygılarımı sunar, bereketli mahsüller dilerim.
melihturan link=topic=86976.msg1045093#msg1045093 date=1450084377' Alıntı:Senelerdir bir şekilde aranızda bulunuyorum, her ne kadar iş yoğunluğundan fazla vakit ayıramasamda, bir türlü bu sitedeki Turan veya yerli pulluk düşmanlığını kıramadım Ne zaman baksam böyle bir oylamada ya firmam olmuyor ya da olsa da kar amacıyla ucuz iş yapan marka muamelesi görüyor firmalarımız. Ben şimdi yazacaklarımı bütün firmalar adına yazacağım.
Bahsettiğiniz yerli markalarla birlikte yurt dışına yoğun bir ihracat yapıyoruz ve bunlar aynı üretim bandından çıkıyor. İşimiz gereği sürekli seyahat ediyoruz ve Avrupa ' daki tarlalarda özellikle bolca bulunuyoruz. Milyon eurolar harcayarak yatırımlar yapıp üretimimizi geliştiriyoruz. Sizce milyon milyon eurolar harcayarak, tanesi 3 kg gelen bir uç demirinde malzemeden kısma gibi bir düşüncemiz olabilir mi? Toprağı tutması için özellikle üretim yapıyor olabilir miyiz? Yapmayın arkadaşlar, abilerim. Bizler öcü ya da düşman değiliz. Türkiye ' deki şartlara göre çiftçimize hepimiz en iyi kalitede ve işçilikte ama en az fiyatla hizmet vermeye çalışıyoruz. Türkiye ' de satılan Lemken, Kuhn, Kverneland pulluklarını bir inceleyin çalışırken. Neden batma problemi yaşıyorlar, neden o videolardaki gibi devirmiyor kulaklar, neden 50 -60 dönümde demirler bitiyor lütfen bir araştırın. Biz Türk pulluk üreticileri olarak Avrupa ' nın parlayan yıldızı olurken, performansımızla, işçiliğimizle, toprağı devirme performansımızla,toprağa batma imkanlarımızla dikkat çekip Lemken ve Gregorie Besson tarafından gizlice araştırılırken iç piyasada nedense sevilmiyoruz.
Kesinlikle bunları anlatma sebebim şımarıklık değil. Avrupa ' da öyle bir yağlı ve güzel bir toprak var ki, zaten kulak yapısına bağlı olmadan kendi güzel bir şekilde işleniyor. Sanki kaymağı ya da yoğurtu kaşıkla alır gibi. Ama biz 90 yıldır bu işi yapıyoruz fakat o kadar zorlu toprak yapımız ve tarlalarımız var ki her günümüz kırılan bükülen demir ya da bileklerle uğraşmakla geçiyor. O yüzden dünyanın en iyi otomatik pulluğunu üreten ülkeyiz. Topraktan kesek çıkar tekerin altına takoz diye koyarız. Tarladan bir taş çıkar 2 oda 1 salon ev gibi. Siz benden daha iyi biliyorsunuz bu durumları.
Ben zaten Turan ' ın bu site tarafından hor görülmesine alıştım ki oylamalara bile alınmıyor, fakat rica ediyorum ülkedeki üreticilerimizi (özellikle pulluk) hor görüp kötü malzeme kullanan firmalar olarak görmeyin. Birbirimize ne kadar sahip çıkarsak o kadar güçlüyüz.
(Bu arada ister inanın ister inanmayın, yüzde 90 aynı kalitede ve özellikte malzemeleri ve profilleri kullanmaktayız. Avrupadaki bayilerimizden videoları talep ettim. Gelir gelmez kulak performanslarını burada paylaşacağım)
Hepinize saygılarımı sunar, bereketli mahsüller dilerim.
kubilay07 link=topic=86976.msg1045407#msg1045407 date=1450133098' Alıntı:Bu tip konular sıkça açılmaya başlandı forumda pulluk benim kullandığım bir ekipman değil o yüzden oylama yapmayacağım ama şunu eklemek istiyorum
Hangi kritere göre en iyi?
Neden Şalgamlılar Abi...dustero link=topic=86976.msg1045392#msg1045392 date=1450130993' Alıntı:Listeye Şalgamlılar da ekleyelim lütfen benim oyum ona..
' Ahmet ARSLAN ' link=topic=86976.msg1045429#msg1045429 date=1450138050' Alıntı:Neden Şalgamlılar Abi...
abi yazdıklarına hak veriyorum,sonuna kadar aynı fikirdeyim lakin türkiye topraklarında çekilmiş bir lemken gördüm ;sebazios link=topic=86976.msg1045386#msg1045386 date=1450130247' Alıntı:Melih Bey ' in söylediklerine şöyle bir ekleme yapayım.
İmalat sektöründe iş başı yaptığım ilk girdiğim gün, sektöre ömürlerini vermiş insanlardan öğrendiğim ilk bilgi şuydu:
'Her bölgeye, her toprak tipine ve yapısına uygun bir ekipmanın yoktur'
Üretilmedi yada geliştirilemedi değil. Böyle bir ekipmanın olması fizik kurallarına göre imkansız.
Bu nedenle eleştiri yaparken Avrupa ' da muntazam tarla, toprak, traktör ve 'çiftçi' koşullarında çekilmiş videoları izleyip izleyip 'ahh ulen pullukla bak' demenin alemi yok. Bu abes ile iştigal olur.
İkinci nokta da çamur tutma konusu.
Bu sorunun 2 kaynağı vardır.
1-) dizayn: Bu kısım çok zor değildir. Doğrudan tasarım değişikliği (yapısal modifikasyonlar) ile çözülebilir. En basit hali ile bir santaku bıçağı ile bir kahvaltı bıçağı arasındaki farkı buna örnek verebiliriz. Aynı malzemeden yapıldıklarını farz edelim. İkisi ile de peynir kesin. Birinde peynir bıçağa yapışmazken diğerinde yapışır.
2-) malzeme: bunu daraltırsak, toprağın Demir ' e yapışmasını engelleyen antistatik kaplamalar il yüzeye uygulanana bazı işlemler. Bu kısım daha zordur keza hem maliyetlidir, hem de (kimya ve metalurji gibi) çeşitli alanlarda uzmanlık gerektirir.
Şimdi soralım:
Yerli üreticilerimizden hangisinde konu üzerine başlatılmış bir proje, çalışma ya da elde edilmiş bir sonuç var?
Yanlış anlaşılmasın. Gerçekten bilmediğimden soruyorum.
Melih Bey, Turan Pulluk adına kasıtlı bir önyargı sitemizde kesinlikle yoktur. Şahıs bazında münferit olumsuz yorumlar ya da hatalar yapılmış olabilir. Bu durumu tüm site adına genellemiş gibi görünmesi gerçekten üzücü. Çünkü hiç bir zaman böyle bir gayemiz olmadı.
Aksine Trakkulüp ' e karşı olan ilginiz ve alakanız ile harcamış olduğunu emeklerinizi hepimiz biliyoruz.
Son olarak hem bu başlıkta yapmış olduğunuz açıklamalar, hem site genelinde yazdıklarınız, hem de etkinliklerde aldığınız roller ile, firmaya karşı olan kısmi önyargıyı önemli ölçüde yıktınız. Emeklerinizin boşa gitmediğine, daha önemlisi konu ile ilgili güzel geri dönüşler alacağınıza emin olabilirsiniz.