bu saatten sonra ne zaman sürülmeli?Bu kuraklıkta toprak sürmek doğru değil, çok büyük kaya gibi toprak bölümleri oluşmuştur.
bu saatten sonra ne zaman sürülmeli?Bu kuraklıkta toprak sürmek doğru değil, çok büyük kaya gibi toprak bölümleri oluşmuştur.
Hüseyin sen o arkalara birer ağırlık daha tak.5450 de üflemiş maşallah.
Birde o soğan ekeceğin yere derin çizel çek pulluk tabanını kır.
Baskan ekipmanlarda nasil.yakıtı mesela diskaro.kullaniyormusunuz ne yakiyor
Yağmur yağıp toprak tavlanınca sürülür , Kasım başı gibi sürülüp, Kasım ortalarında toprak örümcek ağı bağlanır , sonrasında tahıl ekilir.bu saatten sonra ne zaman sürülmeli?
Bu az yakma olayı toprak tavı ile alakalı, sebze yerinde jd de goruyor 1, 5 2 litreleri.Yatip kalkip tdye dua ediyom suan 50 donum yerde 70 lt yakmis
1.4 lt'yi nasıl yakıyor, video atsanda biz de bi şeyler öğrensek...Yatip kalkip tdye dua ediyom suan 50 donum yerde 70 lt yakmis
Video cekcektim unuttum valla bende sasirdim1.4 lt'yi nasıl yakıyor, video atsanda biz de bi şeyler öğrensek...
Yan köyde arkadaşın 2 jonderesi vardı biri arıza yaptı 4 ay sanayide yattı kızdı kırkpınar fuarında fendt 165 aldı 7/8 sene oldu yakınlarda arıza yapmış aylarca sanayide yatmış mahliyet başkasından duyduğum ne arızası bilmiyorum 150bin civarı olduğunu söylediler fendt yanında 2 jonderede var 4bin dölüm civarı tarla işliyorlar ağlar tüccar olunca paraylan işleri yok jonderenin biride 150 hp bildiğim kadarıyla fazla yaksın malzemelerimizi uygun traktörü zorlamayacak şekilde alıp kullanmalıyız gerekirse küçük aşırıya kaçmadan topragın sertliğine göre yakıt değişirEvet bende masseyden illet ettim insan ulaşamadığının delisi
Yazın yapılan sürme işi toprağa yapılan en büyük kötülük bence. Toprağın canlılığını sağlayan bakteriyel faaliyet çok fazla zarar görüyor. İllaki sürülecekse de sonbaharda güneşin uv etkisinin azaldığı ve toprağın tavının daha uygun olduğu zamanda yapılması hem ekonomik açıdan hem de toprağın biyolojik canlılığı için daha faydalı olacaktır. Lütfen herkes söylediklerimi araştırsın.Yan köyde arkadaşın 2 jonderesi vardı biri arıza yaptı 4 ay sanayide yattı kızdı kırkpınar fuarında fendt 165 aldı 7/8 sene oldu yakınlarda arıza yapmış aylarca sanayide yatmış mahliyet başkasından duyduğum ne arızası bilmiyorum 150bin civarı olduğunu söylediler fendt yanında 2 jonderede var 4bin dölüm civarı tarla işliyorlar ağlar tüccar olunca paraylan işleri yok jonderenin biride 150 hp bildiğim kadarıyla fazla yaksın malzemelerimizi uygun traktörü zorlamayacak şekilde alıp kullanmalıyız gerekirse küçük aşırıya kaçmadan topragın sertliğine göre yakıt değişir
Biz sürüm işini ekim sonu kasım başı gibi yapıyoruzYazın yapılan sürme işi toprağa yapılan en büyük kötülük bence. Toprağın canlılığını sağlayan bakteriyel faaliyet çok fazla zarar görüyor. İllaki sürülecekse de sonbaharda güneşin uv etkisinin azaldığı ve toprağın tavının daha uygun olduğu zamanda yapılması hem ekonomik açıdan hem de toprağın biyolojik canlılığı için daha faydalı olacaktır. Lütfen herkes söylediklerimi araştırsın.
Bölgeden bölgeye değişir bu dediğiniz ben cukuroava bölgesindeyim buğday mayıs sonunda bicilir pullukta ayçiçeği ekileceği için sürüm yapılır ve toprak havalanir güneş yüzüne çıkar sonbahar da ikileme yapıyoruz kültivator ile kisin yağmur olur martta ekim yapılıyor mecbur erken sürmek gerekiyor bazenYazın yapılan sürme işi toprağa yapılan en büyük kötülük bence. Toprağın canlılığını sağlayan bakteriyel faaliyet çok fazla zarar görüyor. İllaki sürülecekse de sonbaharda güneşin uv etkisinin azaldığı ve toprağın tavının daha uygun olduğu zamanda yapılması hem ekonomik açıdan hem de toprağın biyolojik canlılığı için daha faydalı olacaktır. Lütfen herkes söylediklerimi araştırsın.
Yazın yapılan sürme işi toprağa yapılan en büyük kötülük bence. Toprağın canlılığını sağlayan bakteriyel faaliyet çok fazla zarar görüyor. İllaki sürülecekse de sonbaharda güneşin uv etkisinin azaldığı ve toprağın tavının daha uygun olduğu zamanda yapılması hem ekonomik açıdan hem de toprağın biyolojik canlılığı için daha faydalı olacaktır. Lütfen herkes söylediklerimi araştırsın.
Hayvan gübresi atıp 1 ay sonra sürseniz farkeder abibizde, eylül/ekim sonuna kadar sürmek zorundayız,
bahar sürümünden bişey çıkmıyor.
güzleri, toprak yapısı pek sert,
biçerdöver, ve traktörler toprağı çok sıkıştırıyor.
bu büyük dezavantaj.
burada bir büyüğümüz,,,
eskiden tarlaları, tahta kürekle sulardık,
şimdi pulluk bile işlemiyor diyor.
düşünün artık.
Aynen bizim de böyle, rakım 1200 m, ekim'in sonuna kadar işlersek ne âlâ, yoksa sıkıntı...bizde, eylül/ekim sonuna kadar sürmek zorundayız,
bahar sürümünden bişey çıkmıyor.
güzleri, toprak yapısı pek sert,
biçerdöver, ve traktörler toprağı çok sıkıştırıyor.
bu büyük dezavantaj.
burada bir büyüğümüz,,,
eskiden tarlaları, tahta kürekle sulardık,
şimdi pulluk bile işlemiyor diyor.
düşünün artık.
evet farkeder,Hayvan gübresi atıp 1 ay sonra sürseniz farkeder abi
Topram bizim rakımda 1200 biz genelde kasımda sürüp edip baharın ekiyoz böle devam ediyo süreç hiç nadasa bırakmıyoz biz. [emoji6]Aynen bizim de böyle, rakım 1200 m, ekim'in sonuna kadar işlersek ne âlâ, yoksa sıkıntı...