Eskişehir deki tarlalardan 2 gübre 3 suyla (1. Bitirme 2. Başak çıkımına yakın 3.çiçekten sonra) 40 dekardan 38500 kg SYRENA ODESKA bi kere öyle almıştık Ankara daki kendi köyümüzden kıraç aynı tohumdan 630 kg almıştık ama çok yağış almıştı
Çok doğru. Bende arkadaşım o yorumunu üzülerek okudum. Yani burda genç yeni ekin işleri ile uğraşan ben gibi insanalr var en fazla 20-60 dönüm yer ekebiliyorum. Ne yapalım yüzlerce dönüm yer ekmiyoruz diye onemsenmeyelimmi . 1 dönüm bile ekip biçilen yer değerlidir üreten insan değerlidir teşvik edileceğine yer edilmiş bütün üretici insanlarYnt: DÖNÜME(1000m2) EN FAZLA KAÇ KĞ BUĞDAY ALDINIZ?
Yaklaşımınız biraz garip geldi. 30-40 dekar olan sallayamıyomu ? 5-10 dekar dan niye önemsenmez ? Biz biçtik yaklaşık 5-6 yıl önce. Bizim buralarda boru ibram derler çeltikçi vardı. 11 dönüm kadar yer hiccara vermek zorunda kaldık çeltik sahasının ortasında kaldığı için. 2 yıl ektikten sonra birdaha köylü vermedi çeltiğe. Çeltik yerine Buğday olmaz nasıl olsa deyip sürülmüş yerin üzerine ısgara çekip direk ektik. Ne ekm öncesi ilaçlama nede ekim sonrası ilaçlama oldu. Birazda köye uzaklığından dolayı uğraşmadık. Tarladan çıkan mahsül Mahmut Süne ye teslim edildi(un fabrikası) Ordaki kantar net 12300 kg gösteriyodu. Makinacı (Cs540) Abi yeri büyük ölçer ama küçük ölçme ihtimali yok dedi.
Hesabı Yaparsak 1 ton u geçirmiş olduk.
Yanlış hatırlamıyorsam taban gübresi dahi yoktu.
Ayrıca kusura bakmayın da siz orda öyle herkez birbirinden biraz fazlasını söyliycek diyemezsiniz. Resmen çoğu yorum yazana direkt olarak yalancı muamelesi yapmış oluyosunuz.
Lütfen diktatörlük yapmaya çalışmayın. Kimin kimi kaale alıp almıycağı da sizi hiç mi hiç ilgilendirmezz..
Kuru tarımda 1 dekardan (1000metre) en fazla 600 kg aldığımı hatırlıyorum.
Aldığımız verim standart olarak 300 ile 500 arası değişiyor ama son birkaç yıldır istisnalar harici 400 kilodan az almamaya başladık. Bizim taraflarda 400 kilo çıkarmak hele de en az 400 kilo buğday çıkarmak gayet iyi bir performans sayılır. Çünkü başkalarının da hasadını gördüm.
Bir de kuru tarım yapıp 700-800 kilo çıkaran arkadaşlar nasıl başarıyor anlamış değilim.
Şu ana kadar güncel olarak dekar başına (1000 metre kare) en fazla 2017 sezonunda pehlivan buğdayda 660 kilo ölçüm arkadaşlar. 2017 sezonunda herkes iyi verim aldı. 750 800 kilo esperia buğday biçen olmuş diyorlar. Bu yılda umut vaat eden yerler var bakalım hayırlısı artık.
Hangi tohumu ekiyorsunuzYnt: DÖNÜME(1000m2) EN FAZLA KAÇ KĞ BUĞDAY ALDINIZ?
Tohumu ortalama 22,5 kg ekerek gübreleme benzer, yaprak gübresi,pas,ilacı, ve süne ilacı uygulamaları ile son 3 yıldır
dönüme (1000m2) ortalamam 700 kg, 850kg ' da gördüm 600kg da olan yerler var bu toprak yapısıyla alakalı tabi, ama 700-750 kg ortalamanın altına hiç düşmedim bu arada kuru tarım
Ynt: DÖNÜME(1000m2) EN FAZLA KAÇ KĞ BUĞDAY ALDINIZ?
Tohumu ortalama 22,5 kg ekerek gübreleme benzer, yaprak gübresi,pas,ilacı, ve süne ilacı uygulamaları ile son 3 yıldır
dönüme (1000m2) ortalamam 700 kg, 850kg ' da gördüm 600kg da olan yerler var bu toprak yapısıyla alakalı tabi, ama 700-750 kg ortalamanın altına hiç düşmedim bu arada kuru tarım