Sizin paylaşımınızla ilgili herhangi bir itham ya da alıntı varmı ben bunu anlamadım neden direkt olarak üstünüze aldınız hesap için paylaşılması gereken detayların olmasından bahsettim siz zaten bunu yazmıştınız ama devamı aynı özende gelmedi bende bir noktalı virgül attım bunun anlaşılması için ayrı bir lügat mı gerek ?
Berkay kardeşim ben sana küsüratı eklemiyosun dedimmi ? Ben dikkat edilmeyen ayrıntılardan bahsediyorum zaten biraz özeleştiri yapabilseniz körü körüne gitmeseniz nedediğim çok açık küçük parselde alınan verimin imajı yok paylaşım yaparkende işlemleri yazmak foruma katkı sağlar dedim herkesin bu topiğin altını sadece rakam doldurması kime yarar sağlar en fazla egon tatmin olur ihtiyacımız olansa ego değil bilgi paylaşımı..
Senin dediklerime inanıp inanmaman zerre umrumda değil ben sana römorktan tartılı kilonun dekar başına verimini söyledim zaten. Ayrıca sen tapu müdürü falanmısın görmediğin bir tarla hakkında kayma tespit ediyorsun. Diyorumki Fields area ile düz zemin 4800 m2 geldi bundan daha iyi ölçümmü var ayrıca tarlanın tapusu yok m2 sini alayım
Biçerdöver ile kısma yapmadan 5 dekar çıkıyor fields area tam keskin hatlarıyla 4800 m2 çıkardı bundan daha iyi bir ölçüm yok yani kısma yapmadığım için sapma 200m2 daralan kısımda kısma yapsam biçerdöverde 4800 çıkarır. Sen benim dediğime inanmıyosan senin 13 yaşındaki tecrübenle 1 tonun üzerinde gübresiz mahsul aldığına kim inanır hiç bunu düşündünmü bu ithamı yaparken bikere kendinle tarttınmı ? Fikir üretmek açıklama üretmeye çalışmak yerine söylenen sözü doğru algılasan yeterli. Ben kimseye yukardan bakmadım haşa ithamların çok ciddi kendini iyice bi tartsan iyi olur kendi kendini birşekilde cepheye sokuyosun. Fields area daki sapma sadece bayır tarlalarda olur o da eğim çok dik olmadığı sürece ölçüme büyük sapma katmaz. Ben ayrıca her tarlayı hem biçerdöverle hem fields area ile karşılaştırıyorum bilhassa kendi tarlalarımda sebebide biçerdöverimin beni müşteriye karşı yanıltmaması için ve çoğunlukla doğru sonuç veriyor. Senin kendini küçük görüp durmanada gerçekten anlam veremiyorum iddia ettiğin şey yanlışsa evet bilmiyosundur bunun başka bir dilde açıklamasımı var bilmiyosan bilmiyosun bilmemek kimse için ayıp değil ama ısrarla bunu alınıyosun. Niyeti tartışmak olmayan bir insan senin gibi cümleler sarfetmez kusura bakma kardeşim önce okduğunu doğru anlar. Kimseye diktatör yada başka kelimeler kullanmak senin haddine değil özelliklede senden büyükse. Fikri tartışabilirsin beğenmeyebilirsin bunu sürdürebilirsin ama senin verdğin karşılık hiç hoş değil.
Son olarak 5 dekar ile 40 dekar arasında hiçbir fark yok dersen yanılırsın hassas tarımın çıkış sebebini direkt baltalamış olursun 40 dekarda toprak çeşitliliği fazladır 5 dekarın yapısal olarak özellik farkı daha azdır sapmalarla beraber küçük parsellerdende fazla verim alınır bunu herkes bilir. Sayfanın en başından beri tüm yorumları okursan zaten haklı olduğumu görürsün senin tabirinle benim gibi düşünenler değil senin gibi düşünenler bunu söylüyor..