Bizim pancar yerlerinin sahipleri hep buğday yazdırmışlardı ilçe tarım keşife gelecek ti herkes tutuştu . Sonra birşey yapıp engellediler. Umarım bu sene akıllanırlar .
Artırılan 8 TL gübre parasını isteyenleri duyuyorumAdam 80 yaşında tarlasını ekiyorum abi bütün tarlalar sözleşmeli senin tarlalarada kira sözleşmesi yapalım yine desteği sana vereyim diyorum yok olmaz zor zoruna tarım ilçeye imzaya gider ürünlerin destekleri buna yatar birsürü mesele. Amaç başka ya devlet bi hak tanırda bu yararlanamazsa. Önce zihniyetler değişecek
Benim tarlada da meraya çıkma var cezası nekadar di ?
Yanlış yazılan parsellerin destekleri kesilmiş sadece.Topram Bütün destekler mi sadece yanlis yazılan parsele ait desteklermi kesildi ?
Aynen abi bu eğitim ucağı tipinde fazla yukardan uçmayan bir uçak var bizim ovanın üstünde her ay birkaç kez görürüm mısırın içine kenevir ekenleri falan hep onunla tespit ettiler burdaHarita muhendisi bir arkadasta gps konumlu ucak vardi. ucak havada koordinatlari ile birlikte belli araliklarda resim cekiyordu. daha sonra cektigi 1000 lerce resimleri bilgisayara yüklüyor ve programla tum ovayi tek bir resim haline getiriyordu ve yaklasik bu tek resim 3 5 gb oluyordu. destekleme islemleri icin bir ara ilce tarim olmasi gerekiyor, bu ucakla bölgenin tarlalarinin resmini cektiriyordu. daha sonra tarla koordinatlarini girerek direk tarlaya ulasip, kontrol ediyorlardi.
uçak masa kadar bisey idi, bu ucak hizmetini devlet kurumu para ile disaridan satin aliyordu.Aynen abi bu eğitim ucağı tipinde fazla yukardan uçmayan bir uçak var bizim ovanın üstünde her ay birkaç kez görürüm mısırın içine kenevir ekenleri falan hep onunla tespit ettiler burda