Ynt: Devre kesici bağlantısı (Yardım)(M.c.Y)
hangine bağlarsan bağla aynı işi yapar devre açılmış olur çünkü.
hangine bağlarsan bağla aynı işi yapar devre açılmış olur çünkü.
senol_84 link=topic=83021.msg990024#msg990024 date=1428214098' Alıntı:hangine bağlarsan bağla aynı işi yapar devre açılmış olur çünkü.
Yani abi millet nasıl işibe geldiyse öyle yapmışceksparow-1986 link=topic=83021.msg990026#msg990026 date=1428214537' Alıntı:erkunt + hattat - ye baglıydı
Evet abi evlerde şartel (+) dır fakat (-) dede olsa bi topraklama vb. bişey olmadığı zaman devre tamamlanmaz o yüzden devre çalışmaz fakat traktör toprakla içli dışlı olduğun yine devre tamamlanabilirisyankar1985 link=topic=83021.msg990035#msg990035 date=1428219392' Alıntı:Evdeki şartel, lambanın elektrik anahtarı hep + ya bağlıdır. Sebebi + kutup elektrik, - kutup topraklama hattıdır. - kutupla bağlantıyı kesseniz bile topraktan, duvardan topraklama yapıp devreyi tamamlayabilir. Örneğin elektrik prizi yapıyorsunuz ve şartel - kutuba bağlı. Şarteli kapatsan bile kontrol kaleminin ışığı yanar. Çünkü elektrik değil, topraklama kesilmiştir. Allah korusun elin kabloya değer ve de ayağın toprağa veya duvara filan değerse sonucunu düşünmek istemiyorum. Akü bağlantısını da bu şekilde düşünmek lazım. + kutupla elektriği kesmek lazım bence.
Şehir ceyranı ile akü sistemi farklı. alternatif akım doğru akım. Aküde de kimyasal bir yoldan elektrik enerjisi sağlanıyor. + kutuptan çıkan elektron diğer kutuba ulaşmadan tepkime gerçekleşmez bildiğim kadarıyla. Tümosan lardan gördüğüm kadarıyla bu parça metal aksama sabitleniyor. Sürekli akünün - kutbu ile bağlantı halinde olan bir noktada + kutbunu kesen bir eleman koymak pek mantıklı görünmüyor. Bilmediğim ve atladığım bi nokta varsa affola.isyankar1985 link=topic=83021.msg990035#msg990035 date=1428219392' Alıntı:Evdeki şartel, lambanın elektrik anahtarı hep + ya bağlıdır. Sebebi + kutup elektrik, - kutup topraklama hattıdır. - kutupla bağlantıyı kesseniz bile topraktan, duvardan topraklama yapıp devreyi tamamlayabilir. Örneğin elektrik prizi yapıyorsunuz ve şartel - kutuba bağlı. Şarteli kapatsan bile kontrol kaleminin ışığı yanar. Çünkü elektrik değil, topraklama kesilmiştir. Allah korusun elin kabloya değer ve de ayağın toprağa veya duvara filan değerse sonucunu düşünmek istemiyorum. Akü bağlantısını da bu şekilde düşünmek lazım. + kutupla elektriği kesmek lazım bence.
bikaç defa maceram oldu şehir elektriği ile sanıldığı kadar haylaz değil sorun yok yaniisyankar1985 link=topic=83021.msg990035#msg990035 date=1428219392' Alıntı:Evdeki şartel, lambanın elektrik anahtarı hep + ya bağlıdır. Sebebi + kutup elektrik, - kutup topraklama hattıdır. - kutupla bağlantıyı kesseniz bile topraktan, duvardan topraklama yapıp devreyi tamamlayabilir. Örneğin elektrik prizi yapıyorsunuz ve şartel - kutuba bağlı. Şarteli kapatsan bile kontrol kaleminin ışığı yanar. Çünkü elektrik değil, topraklama kesilmiştir. Allah korusun elin kabloya değer ve de ayağın toprağa veya duvara filan değerse sonucunu düşünmek istemiyorum. Akü bağlantısını da bu şekilde düşünmek lazım. + kutupla elektriği kesmek lazım bence.