Ynt: Deere den kubo ya misillemeler !!
Ayrıca burası özgür bir ortam,isteyen istediğini düşünür ve yazabilir kurallarımız dahilinde.Yani insanların söylediklerini neden öyle söylüyorsun diye sormak yerine direk olarak sen yanlış biliyosun bak bu çok güzel demeye gerek yok
Bence fiyasko bir traktör,bana göre bu yorum herkes kabul etmek zorunda değil.Bir de pc başından benim bu traktörü incelemediğim kanısına nasıl vardınız merak ediyorum .Bir traktörün 3 ana bölümü vardır dimi,motor şanzıman ve hidrolikler.9+3 vitesli şanzımanı olan traktörün şanzımanı yeterli demezsiniz heralde.Kaldırma kapasitesi 2000 kg civarlarında,kendi elimdeki MF 3,085 2600 kg kaldırma kapasitesine sahip,1,5 tonluk dızgara kaldırana kadar bir tarafı çıkıyor.Sadece motoruna birşey diyemem o da JD kalitesi olduğu için.Malzeme deseniz özensiz ve kalitesiz malzemeye sahip.Ha şimdi bu traktör niye tercih edilir,tabi ki JD adı var ve ucuz.Mesela biz gittik 3,085 aldık,ha 3,085 şu an muadilleri arasında 1 numaralı motor mudur,değil.Teknoloji olarak çok geride,bizim de gönlümüzden 5090R geçiyordu ama ne oldu imkanlar ona el verdi.Şimdi imkanlara göre motor alınıyor,bu motoru aldınız diye siz birşeyden anlamıyorsunuz da demiyoruz.Ama gözün gördüğünü de inkar etmeye gerek yok.İmkanlar o kadarına izin vermiştir o alınmıştır bunda ters bişey yok.Ama biz aldık bu motor kusursuz da demeyelim benim takıldığım nokta o.baba540 link=topic=50692.msg671326#msg671326 date=1356342696' Alıntı:ben sadece bu yoruma yorum yazma gereği duydum.babam yılların esnaf.yıllardır araç alım satımı yapar.zamanında reno yetkili servisinde 4 yıl çalışmış.eli anahtar tutan ve sadece tutmakla da kalmayan gerçekten aklını fikrini iyi kullanan birisi.yani dicem iyiden kötüden makineden kaliteden anlar.bir kaç yıldır traktörümüzü deyiştirme düşüncesindeydik.marka model olarak araştırma içine girdik.milliyetçi tarafımız ağır bastığı içinde sadece newholland ve erkunt u araştırıyorduk.bir gün mersin tarım fuuarını mersinin eski traktör ustlarından ve gelmiş geçmiş en iyi ustalarından birisi ile ziyaret ettik.babam ve 2 usta arkadaşı saatlerce newhollandı ve erkuntu inceledi.en sonunda jhondere yi incelediler.jhondere ithal bir markaydı ama satan kişiler yıllardır dostlarımız olunca en azından bir çay içme gereği duyduk.bu esna da da ihtiyacımız olan(beygir gücü yönünden) e serisini inceledik.en sonun da fuardan ayrıldık ve sonuç.eğer illa yerli alacaksanız newholland alın ama yok ömürlük olsun sağlam olsun derseniz de kesinlikle jhondereyi ne newholland ile ne de erkunt ile kıyas bile etmeyin dedi.senelerin emekli traktör ustası.her yeri farklı da dökümü bile farklı arkadaş şimdi yalan söylemeye gerek yok adamlar yapmış dediler ki bunu bilmek için de zaten bilim adamı olmaya gerek yok.zaten göz var nizam var.evet sonuç böyle.evet ben şimdi soruyorum bu e serisi fiyasko diyen kardeşim hangi markanın hangi modelini incelemişte e serisi ile kıyaslıyor.e serisinin fiyasko olduğu kanısına nasıl varıyor.en iyi sonuç en iyi karar fuarlarda veriliyor.yan yana bakabiliyorsun.kıyas edebiliyorsun.sorduğun birşeyi unutmadan diyerine de sorabiliyorsun.tarsus jhondere servisinde 5700 saatlerde bir jhondere 5065 e gördüm.şu sizin fiyasko dediğiniz e serilerinden.5700 saat te 2010 model di sanırım.ovada çiftte kullanılmış.çukurovanın sıcaklarında çift süren bir traktör.inanın daha sıfır gibiydi.sadece jant boyaları az biraz incelmiş.oda sürekli çift süren bir traktör olduğundan sanırım.5700 saat.dile kolay.ustaya sordum traktörün durumunu.daha en az rutin bakımlari ile 15 bin saate kadar çok randınamlı bir şekilde gelir dedi.sonra motor istemez yine ama şanzuman sekromeçlerini bi elden geçiririz dedi.daha ne olsun.5700 saati ben kaç yılda yaparım.şimdi tamam yorum yapılsın ama bilip bilmeden de çok fazla ileri gidilmeden yorum yapılsın.e serisi diyer serilere göre her marka da olduğu gibi küçük traktör serilerinde bazı eksikliklerin olması doğrudur kabül edilebilir.maliyet açısından bazı eklemelerden kaçınılması da doğrudur ama bence siz önce e serisini diyer markaların aynı beygirdeki traktörleri ile kıyaslayın ondan sonra yorum yazın.yani diyeceğim güzel kardeşim fiyasko ağır olmuş.
Ayrıca burası özgür bir ortam,isteyen istediğini düşünür ve yazabilir kurallarımız dahilinde.Yani insanların söylediklerini neden öyle söylüyorsun diye sormak yerine direk olarak sen yanlış biliyosun bak bu çok güzel demeye gerek yok