Davutoğlu'ndan tarımcıya üst üste müjde

Ynt: Davutoğlu'ndan tarımcıya üst üste müjde

DeHLiZ link=topic=80804.msg959951#msg959951 date=1421690357' Alıntı:
Süleyman o mitingler ayrı bir olay zaten :D Geçen bir İzmir mitingi sonra Kayseri aracı yerine birileri yanlış araca binip Samsun ' a gitmişti :D

Suriyeli olayını ilk defa duyuyorum, Allah kimseyi savaşa maruz bırakmasın çok zor bir durum ama, onlara kendi sınırlarına yakın yerler gösterilmişti, İStanbul ' da her yer Suriyeli, kaynıyor. Herkesin başına gelebilecek bir şey, hoş Türkler savaş olsa asla yerini yurdunu öyle kolayca terk etmez. Eğer olayda bir kasıt varsa iş gerçekten çok kötü olur.

Önceki seçimlerde de oy için Suriyeliler ' in TC vatandaşı yapıldığı söylentisi vardı, gerçek mi değil mi anlamadık tam olarak, 2 milyon Suriyeli geldi ülkeye sonuçta.

Diğer yandan, ben de Siirtli ' yim, İstanbul ' da yaşıyorum, şimdi Siirt ' te bile Siirtli kalmamış, 1990 Irak savaşından gelenler, şimdi de Suriye ' den gelenlerle dolu. Biz gerçek Siirtliler de daha iyi eğitim, daha iyi iş ve daha iyi sosyal yaşam için geldik, en azından bizim aile öyle. Babam avukattı, Siirt gibi küçük bir yerde sosyal çevremiz vali, belediye başkanı, tugay komutanı ve diğer komutanlar ile oradaki doktor, avukat, hakim ve savcılardı ama Siirt ' te sinema bile yoktu, en yakın sinema Diyarbakır ' daydı, 200 km uzakta ki yollar o zaman berbattı.

Şimdi yeni yeni çağın gerektiği şekilde ilerle orada da oluyor ama çarpık bir şekilde tabi ki. Diğer yandan da PKK belası var, devletin sizin elinizi kolunuzu bağladığı yerde PKK ile kendiniz bile baş edemiyorsunuz. Evimin önünden roketatar mermisi geçtiğini, her gece çatışma seslerini duyduğumu, 20 km ötedeki kaplıcaya bile korkudan gidemediğimizi de unutmuş değilim. Şimdi eğer bu bela ortadan kalksa, Türkiye ' nin tahıl, fıstık, badem, ceviz, küçükbaş hayvan ihtiyaçlarının çok fazlasını karşılayacağını, ayrıca bu sayede de tersine göçün yaşanacağına eminim. Tabi bir de şu kızlar ikna edilebilirse :D

1950ler ' den itibaren, özellikle köy enstitüleri kapatıldıktan sonra bu işler başladı. Zaten bu tarımda gerilemenin başlangıcı da bana göre köy enstitülerinin kapatılmasıdır, kooperatiflerin asıl işlevlerini yapamaması-yapmaması, devletin tarıma yeteri kadar önem vermemesi hep bu sürecin bir parçası.

Rahmetli Ecevit köy-kent tasarımları hayata geçirilebilseydi kızlarımız bence köyde yaşamaya sıcak bakarlardı. Avrupa ' daki köylere bakıyorum, adamların bizim şehirlerdeki yaşantıdan çok daha güzel yaşantıları var, İstanbul ' un hiçbir haltı olmadığı halde bu kadar gelinmesini de anlamıyorum.

Neyse konumuz destekler, sadaka gibi olan, mazotun fiyatı indirilse hiçbir şekilde gerek olmayacak destekler :)

Gürsel abi güldürdün beni yaa :D

Kasıt olayı molayı 3.000 kişi devletin malum inşaat firması tarafında konuşlandırılcaktı.

Abi benim Kars ve Erzincan ' dan birçok aile dostum var hepsi ile can ciğeriz hepsi benim kardeşim. Diğer konularda sana hak veriyorum eyvallah başım üstüne..

Kız konusunda bilemiyorum yani götürmek biraz zor olabilir :D önce korkuyu atmak devlete gerekli yerlere el deydirmek gerekir. İstanbul resmen Yunanistan yaa orası ayrı bir dünya :) Rahmetli becerebilseydi emperyalizm kösteğine takılıp vakit kaybetmese idi gerçekten dediğin olurdu Almanya köylerini aratmazdı ülkemiz.

Konuya dönsek iyi olur eveeeet nerde kalmıştık mazotta çiftçiye mazot 2016 da 2TL imiş duyduk duymadık demeyiiiiin :D

Bazen bu memnun olmadığını berlirtenler dile getirenler hep oy veriyo diye düşünmüyo diyilim :S söyleyinde bilek bizi mi yiyosunuz sizde :D

Bunlar oltaya yemi takıyolar millette kanıp o yeme atlıyor ondan sonra bsşlıyolar. Suyun içinde ordan oraya gezdirmeye sonra sudan çikarıp bakıyolar yok biraz daha çoğalsın bunlar deyip atıyolar suya tekrar millette sonra kurtarıcı sanıyor

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt